Fórum » O TECHNIKE

Sirokouhly konvertor na objektiv

snakepit
2010-02-07 19:06:43+01
Mam Canon EOS 40D a ako svoje zakladne sklo pouzivam Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [IF]. Niekedy sa vsak dostanem do situacie, ked mi ani tych 17mm uplne nestaci a potreboval by som sirokouhlejsi objektiv. Kedze vsak nechcem vyhadzovat peniaze za sklo, ktore by som az tak vela nevyuzil, hladal som lacnejsie alternativy a na e-bay som nasiel sirokouhly konvertor, ktory sa srobuje priamo spredu na objektiv. (napr. taketo nieco http://cgi.ebay.com/67mm-0-43x-WIDE-Angle-Macro-Conversion-LENS-67-mm-0-43_W0QQitemZ280429586862QQcmdZViewItemQQptZCamcorder_Lenses?hash=item414ae7e9ae). Chcel by som sa spytat, ci s tym ma niekto skusenosti a ak ano, ci su to podla neho vyhodene peniaze, alebo ci ta degradacia obrazu je na na znesitelnej urovni. Vopred dik, za vsetky komenty...

Manny357
2010-02-07 19:15:57+01
vyhodene peniaze...

bear
- moderator
2010-02-07 19:34:16+01
Je to somarina pre kompakt, alebo videokameru. Najlacnejsie nad cim by som uvazoval na 40D je Samyang 8mm fisheye (cca 220E). Je to rybie oko. Efekt rybieho oka sa sa SW korigovat za cenu straty ostrosti v rohoch, ale podla mna to bude stale lepsie, ako ta predsadka. Ak chces skutocny objektiv a autofocusom, tak Canon EF-S 10-22, alebo Tokina 11-16/2.8 (na inzerat sa daju kupit okolo 500E)

Manny357
2010-02-07 19:38:28+01
tak tak... :)

olike
2010-02-07 20:03:16+01
ja som tuto chybu uz urobil.konvertor som kupil...co ti poviem,vyhodene peniaze.rozsiruje len uplne minimum..bud ten samyang alebo peleng, a za 200-300 eur mas pomerne kvalitne sklo s 180 stupnami viditelnosti.

olike
2010-02-07 20:05:15+01
http://cgi.ebay.com/FISHEYE-Peleng-8mm-3-5-8A-Lens-FOR-Canon-EOS-40D-5D_W0QQitemZ270446395845QQcmdZViewItemQQptZCamera_Lenses?hash=item3ef7dc81c5

snakepit
2010-02-08 10:39:19+01
v poriadku, dakujem vam vsetkym, usetrili ste mi prave nejakych 40€ ;)

javelin
2010-02-08 10:54:50+01
príspevok od: snakepit
v poriadku, dakujem vam vsetkym, usetrili ste mi prave nejakych 40€ ;)
A ty keby si pobehal po fóre , mohol si ušetriť priestor na Ephoto, nakolko tam táto téma bola zadaná viac krát a s rovnakou odpoveďou.......

olike
2010-02-08 11:18:27+01
príspevok od: javelin
A ty keby si pobehal po fóre , mohol si ušetriť priestor na Ephoto, nakolko tam táto téma bola zadaná viac krát a s rovnakou odpoveďou.......
krasne ovecky:D

snakepit
2010-02-08 18:07:27+01
príspevok od: javelin
skus mi prosim ta poradit, ako sa tu da efektivne vyhladavat... Do vyhladavaca som zadal nieco ako sirokouhla predsadka, alebo konvertor a nic normalne mi nenaslo. dal som to aj s diakritikou, nakoniec som dal len ´širokouhlá´ a stale nic. Cize bud som ja lama alebo vyhladavanie nefunguje tak ako by malo (uz len z principu u mna nepripada do uvahy, aby som prehliadal vo fore stranku po stranke a hladal, ci sa takato tema tam uz nahodou nachadza alebo nie. Ak to mam takto robit, tak ten vyhladavac je asi na dve veci potom :))

spam82
2010-02-08 19:46:16+01
skus mi prosim ta poradit, ako sa tu da efektivne vyhladavat... Do vyhladavaca som zadal nieco ako sirokouhla predsadka, alebo konvertor a nic normalne mi nenaslo. dal som to aj s diakritikou, nakoniec som dal len ´širokouhlá´ a stale nic. Cize bud som ja lama alebo vyhladavanie nefunguje tak ako by malo (uz len z principu u mna nepripada do uvahy, aby som prehliadal vo fore stranku po stranke a hladal, ci sa takato tema tam uz nahodou nachadza alebo nie. Ak to mam takto robit, tak ten vyhladavac je asi na dve veci potom :))
nielen jedno forum je na svete :o) a s ujkom googlom? okrem lenivosti, treba vediet pracovat.. (zistujem smutne) a ak sa chces nieco naucit tak stare dobre ´prelez fora´ plati stale.. najprv precitam cele forum (nielen jedno) a potom sa pytam hm? pozdravujem vsetky ovecky :o)

snakepit
2010-02-08 22:59:21+01
príspevok od: spam82
nielen jedno forum je na svete :o) a s ujkom googlom? okrem lenivosti, treba vediet pracovat.. (zistujem smutne) a ak sa chces nieco naucit tak stare dobre ´prelez fora´ plati stale.. najprv precitam cele forum (nielen jedno) a potom sa pytam hm? pozdravujem vsetky ovecky :o)
pockaj, takze podla tvojho nazoru by som mal vzdy, ked potrebujem nejaku jednu konkretnu vec najskor preliezt cele forum(co moze kludne zabrat aj dve hodiny, ale stale to nezarucuje, ze tam najdem odpoved) a az potom by som sa mal spytat? Nemyslim, ze by to nejako suviselo s mojou lenivostou, ale naozaj nemam tolko volneho casu, aby som ho zabijal prehrabavanim sa v pre mna zbytocnych veciach. Ovela jednoduchsie je natukat za 2 minuty svoj problem a niekto mi uz nanho odpise :) fakt som to hladal cez vyhladavac, nemozem vsak za to, ze nefunguje ako by mal...

2010-02-08 23:13:52+01
pockaj, takze podla tvojho nazoru by som mal vzdy, ked potrebujem nejaku jednu konkretnu vec najskor preliezt cele forum(co moze kludne zabrat aj dve hodiny, ale stale to nezarucuje, ze tam najdem odpoved) a az potom by som sa mal spytat? Nemyslim, ze by to nejako suviselo s mojou lenivostou, ale naozaj nemam tolko volneho casu, aby som ho zabijal prehrabavanim sa v pre mna zbytocnych veciach. Ovela jednoduchsie je natukat za 2 minuty svoj problem a niekto mi uz nanho odpise :) fakt som to hladal cez vyhladavac, nemozem vsak za to, ze nefunguje ako by mal...
rozsirene vyhladavanie-prispevky na fore-predsadka...naslo mi aj toto, kde to v prvom prispevku od Karola je uvedene...menej ako 2 minuty hladania...tak potom uz fakt neviem...
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=459

snakepit
2010-02-09 14:11:28+01
príspevok od:
rozsirene vyhladavanie-prispevky na fore-predsadka...naslo mi aj toto, kde to v prvom prispevku od Karola je uvedene...menej ako 2 minuty hladania...tak potom uz fakt neviem...
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=459
Jaaaj, berem spat... Ja som to tam totizto aj hladal v rozsirenych moznostiach, ale ked som si rozklikol vyhladavanie v sekcii, nenasiel som tam hladanie vo fore. Nevedel som, ze som to mal hladat vo vyhladavani v prispevkoch/komentaroch. nabuduce uz budem vediet a nebudem musiet zakladat nove vlakno, dikes ;)

2010-02-09 15:12:19+01
Jaaaj, berem spat... Ja som to tam totizto aj hladal v rozsirenych moznostiach, ale ked som si rozklikol vyhladavanie v sekcii, nenasiel som tam hladanie vo fore. Nevedel som, ze som to mal hladat vo vyhladavani v prispevkoch/komentaroch. nabuduce uz budem vediet a nebudem musiet zakladat nove vlakno, dikes ;)
nemas za co, beriem na vedomie :o)

Strana 1 z 1

Inzercia