ale vsak 50D stoji 850€... to snad nie?! ...aj ja si myslim ze radsej by mali investovat do ineho ako do amaterskych zrkadloviek
práveže je teraz veľmi veľa ľudí (aj v okolí), ktorí idú po takýchto fotoaparátoch lebo začínajú fotiť.. teda neviem, či je to len môj dojem, ale tieto lacné zrkadlovky sú na vzostupe
práveže je teraz veľmi veľa ľudí (aj v okolí), ktorí idú po takýchto fotoaparátoch lebo začínajú fotiť.. teda neviem, či je to len môj dojem, ale tieto lacné zrkadlovky sú na vzostupe
vela ludi ich kupuje to viem...ale myslel som skor na to ze uz tie male telicka tak preplnaju az im to bude za chvilu vystrelovat......a osobne by som radsej kupil 50D ako toto ked to ma tolko stat, uz len koli pocitu ked to chytis do ruky :)
Tak sa 500D na trhu ani velmi neohriala. Vysoke ISO uz mame som zvedavy kedy bude opat ´v mode´ aj 12 megapixelov... Tiez si mohli vziat priklad z G11, ale v zaciatocnickej triede o tom mozem asi iba snivat...
ale vsak 50D stoji 850€... to snad nie?! ...aj ja si myslim ze radsej by mali investovat do ineho ako do amaterskych zrkadloviek
zabúdaš že nové 50D stálo 1250€ to že šlo za skoro dva roky o 400€ dole je irelevantné. Keď príde nástupca 50D a dajú cenu znova 1250€ tak budete nariekať že aký je predražený oproti 50D. Cena 550ky je primeraná, ak sa ti zdá drahá máš tu stále 1000D a to je trieda lacných fotoaparátov
18 mpx? zle nedobre. asi sa musia zbavit velkeho poctu cipov.
Rozhodne, velmi pravdepodobne, ze ich vyrabaju len tak do rezervy.. 10k ks sem, 10k tam.. mimochodom, nejedna sa ani len o ten isty snimac..
Co sa tyka ceny, tak uvadzacia je presne taka ako bola pri 500D, tak neviem co panikarite.. :-D
no 18Mpx a vysoké rozlíšenie napríklad v krajine, interiéroch, produkte a modnej fotke má svoje opodstatnenie, každý nefotí reportáž a street foto, Najlepšie je, že to tu komentuje kade kto kto v živote nefotil so 7D prípadne s 50D a nemá skúsenosti ako to je s takto prehustenými senzormi v praxi. Že to bude náročné na upravu, zručnosti, zalohovanie, PC a optiku je druhá vec, ale plno objektívo stíhať bude to mi verte, netreb avšetko vidieť tak čierno:)
no 18Mpx a vysoké rozlíšenie napríklad v krajine, interiéroch, produkte a modnej fotke má svoje opodstatnenie, každý nefotí reportáž a street foto, Najlepšie je, že to tu komentuje kade kto kto v živote nefotil so 7D prípadne s 50D a nemá skúsenosti ako to je s takto prehustenými senzormi v praxi. Že to bude náročné na upravu, zručnosti, zalohovanie, PC a optiku je druhá vec, ale plno objektívo stíhať bude to mi verte, netreb avšetko vidieť tak čierno:)
a tak je to pohode tie 30MB rawy:D zo 7d upravy a tak fici pohode mi ako zo 40d.. len na to zalohovanie och..
no a predstav si foto z 5DII a tie PSD subory čo majú po 200MB :)inak ked sme už pri tom, nepostrehol som či má 550D aj sRAW ri fotení vecí na net je to dobrá vec, určite to tam nedali aby si niekot kupil aj 7D :)
zabúdaš že nové 50D stálo 1250€ to že šlo za skoro dva roky o 400€ dole je irelevantné. Keď príde nástupca 50D a dajú cenu znova 1250€ tak budete nariekať že aký je predražený oproti 50D. Cena 550ky je primeraná, ak sa ti zdá drahá máš tu stále 1000D a to je trieda lacných fotoaparátov
http://www.aqt.sk/foto-video/action/productdetail/oc/818/product/fotoaparat-canon-eos-50d-telo%2Bdarcek-8gb-ultra-speed-karta-.xhtml ked dobre vidim tak stoji 850€ preto hovorim ze by som nedal tolko za 550D
presne tak, vacsina co komentuje nikdy v zivote nefotila s cipom s velkym rozlisenim a nema skusenosti, ISO 6400 je dost a objektivy ak budu stihat tak 550D je na urovni ako boli pred 5 rokmi profesionalne fotoaparaty ak nie ja lepsie!
do čerta, závidím ten displej. Iní klacek s 1000000 bodmi. Neviem či ste si všimli ale Canon komplet prerobil ergonómiu a grip vyzerá ako zo 7D len trochu menší. Myslím že Canon trafil do čierneho a triedu pre ktorú je určení osloví. ISO už je len taká čerešnička na torte, v tejto triede nieje bežné tak vysoké ;-)
Canon EOS 550D
Mark II potrebuje upgrade s vylepšeniami čo má 7D .
Co sa tyka ceny, tak uvadzacia je presne taka ako bola pri 500D, tak neviem co panikarite.. :-D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa