Zdravím. Mám problémy s AF systémom na Canone EOS 50D nefunguje ako by mal z väčša používam stredový otriaci bod a nerozumiem prečo mávam z 10 fotiek 3 dobré, myslel som že je to v objektíve no asi nie.
Použil som :
Canon EF-S 18-55 IS
Canon EF 50mm F/1,8 mk II ( dva rôzne objektívy)
Canon EF 50mm F/1,4 USM
Canon EF 70-300 IS USM ( dva rôzne objektívy som skúšal)
Tokina 11-16 F/2,8
Canon EF 100 mm F/2,8 USM
AF systém asi zle pracuje nakolko mávam zle zaostrené fotky alebo moc mäkké podanie aj pri vyšších clonách a aj pri použití blesku EX 580 II .
Je to bežný problém 50D alebo len chybný kus...
A ešte sa mi stal jeden problém pri použití 70-300 IS USM a sekvenčnom snímaní mi zamrzol foták a na hodilo mi Error asi po 6 fotke .
Dakujem za odpovede .
tiez rozmyslam nad 50D, teda vlastne som bola presvedcena si toto telicko zaobstarat. nepaci sa mi ake referencie su zranu na nho zle - co sa tyka AF a mrznutia. je to vadna seria, alebo cim to?
Treba citat aj ine fora, hlavne zahranicne, kde je prispievatelov 100x viac. Na tomto fore ma 50d par ludi a nahodou mali dvaja problemy a uz sa tu hovori ze 50d ma zle ostrenie. Ja osobne som spokojny, ono sa to totiz treba aj naucit. 50d ma dobre ostrenie, keby si sla napr. do 5d markII tak to ostrenie urcite lepsie nebude. Skor naopak-bude horsie.
no ved preto, najprv same dobre referencie a teraz ked 50tku viac lustrujem citam aj zrazu zle referencie, som sa nasrala a zacala som uvazovat rovno nad 7D alebo 5d mark II, no uz mam v tom gulas. jaaaj ha, jak keby nemohli vyrabat 3 fotoaparaty - 1 kompakt, 1 zrkadlo CMOS a jednu FF. rozdriedit to cenovo a bolo by :-D
trochu ti našepkám: 7D je super no počítaj že nič iné ako tie najlepšie sklá od Canon ti nepodajú dobrý výsledok. 5D je už preverený, pokiaľ ti nevadí jeho rýchlosť snímania je to hádam najlepší aparát pomer cena výkon na trhu. 50D je taký kompromis, nieje drahý no telo je na slušnej úrovni AF je spoľahlivé, rozlíšenie stačí aj na A1 a to bez straty kvality a rýchlosť bude stačiť aj na šport. Tu pri týchto troch aparátoch hodne záleží čo chceš fotiť a koľko chceš do toho vraziť peňazí a v tom ti ja nepomôžem.
PS. 50D som kupoval ako novinku a do dnes to neľutujem že som si vybral práve ten aparát. Nebudem tu písať aký som chcel pôvodne, no mal som aj iné priority a dnes viem že som spravil správne ;-)
Treba citat aj ine fora, hlavne zahranicne, kde je prispievatelov 100x viac. Na tomto fore ma 50d par ludi a nahodou mali dvaja problemy a uz sa tu hovori ze 50d ma zle ostrenie. Ja osobne som spokojny, ono sa to totiz treba aj naucit. 50d ma dobre ostrenie, keby si sla napr. do 5d markII tak to ostrenie urcite lepsie nebude. Skor naopak-bude horsie.
nedá mi nič iné len súhlasiť
je to presne tak ako píšeš
súhlas s javelinom, ja som sa pred rokom upgradeol zo 40D na 5DMII a odvtedy mám novú kvalitu života... samozrejme, je to otázka financií. Tým nehovorím že som nebol spokojný so 40D.
Ja ma tiez 50D a poviem uprimne ze som som sklamany. Sporadicky vypisuje chebu erorr 99, s ostrenim nie je na tom najlepsie (mam Canon 17-40/4 L a 70-200/4L) A este jedna vec co som postrehol. Hoci nastavim synchronizaciu uzavierky pri pouzivani externeho blesku na auto od 1/60 do 1/250 pri priorite clony fotak nehodi rychlejsi cas ako je 1/60 ani za nic nech robim co robim. Naraz sme porovnavali rovnaky zabery s Nikonom D300 a islo ma urvat ked osm videl tu ostrost (Tamron 17-50/2,8)
No fajne tak toto som fakt nečakal že 50D bude na tom tak ´zle´ skoro žiadne chváli tak neviem či je to nepodarok alebo su tu ludia ktorí akou si náhodou natrafili na zle chybne kusy ??? Čo by sa pri tak drahej a prestížnej značke asi stávať nemalo.
ja som kupil 40D pouzivanu a som spokojny...ked porovnam cena/vykon 40D a 50D tak za take peniaze ako sa da teraz zohnat skoro nove telo 40D je to jednoznacne a netreba spekupovat si myslim :)
Ja ma tiez 50D a poviem uprimne ze som som sklamany. Sporadicky vypisuje chebu erorr 99, s ostrenim nie je na tom najlepsie (mam Canon 17-40/4 L a 70-200/4L) A este jedna vec co som postrehol. Hoci nastavim synchronizaciu uzavierky pri pouzivani externeho blesku na auto od 1/60 do 1/250 pri priorite clony fotak nehodi rychlejsi cas ako je 1/60 ani za nic nech robim co robim. Naraz sme porovnavali rovnaky zabery s Nikonom D300 a islo ma urvat ked osm videl tu ostrost (Tamron 17-50/2,8)
Tak teraz som v rozpakoch. Ten Error sa dá jednoducho a pekne odstrániť ( už som písal hore vyššie ). Sám Canon na to upozornil mesiac po vydaní 50D. Neviem čo sa ti nepáči na ostrení, ale ide dobre. Je pravda že sa nechytá na D700 od Nikon alebo 7D od Canon, ale ani toľko nestojí. K tým časom ti len toľko poviem že netuším čo máš tam po nastavované lebo naschvál som to skúsil s 70-200 f/4 L a nemá problém sa vyšplhať vyššie s časom. ( blesk som mal nasadený 580 EX II ) No a nakoniec tamron, ak sa ti páči jeho ostrosť tak si ho kúp, nech rozmýšľam akokoľvek tak telo má na ostrosti minimum podielu a je to vlastnosť objektívu. Skús dať na tú 50ku novú stovku eLko a zistíš že aj ten tamron je blato.
Tak teraz som v rozpakoch. Ten Error sa dá jednoducho a pekne odstrániť ( už som písal hore vyššie ). Sám Canon na to upozornil mesiac po vydaní 50D. Neviem čo sa ti nepáči na ostrení, ale ide dobre. Je pravda že sa nechytá na D700 od Nikon alebo 7D od Canon, ale ani toľko nestojí. K tým časom ti len toľko poviem že netuším čo máš tam po nastavované lebo naschvál som to skúsil s 70-200 f/4 L a nemá problém sa vyšplhať vyššie s časom. ( blesk som mal nasadený 580 EX II ) No a nakoniec tamron, ak sa ti páči jeho ostrosť tak si ho kúp, nech rozmýšľam akokoľvek tak telo má na ostrosti minimum podielu a je to vlastnosť objektívu. Skús dať na tú 50ku novú stovku eLko a zistíš že aj ten tamron je blato.
Akurat som si upgradol firmware na 1.0.7. Uvidime co bude dalej. Ten Tamron som bral ako svetlu vynimku ved preto som si kupil Canon 17-40/4L. Mimochodom ostrost sice riesi hlavne sklo ale za predpokladu, ze telo ho dokaze spravne korigovat na zaklade algoritmu so snimaca. Skusal som si doladit rovinu ostrenia aj mikroposuvom ale po zdanlivom ´vyladeni´ a naslednom zaostreni na nieco co bolo v inej vzdialenosti ako ked som ´ladil´ mikroposuvom
som to vratil radcsej na ´0´. Synchro uzavierky pri ext. blesku budem skusat na dvoch telach zaroven a rychlo uvidim ci som blby ja (co by som bol v tomto pripade radcsej) alebo je chyba inde. Vdaka za rady.
Tak - pravda! Aj tak vsetci skoncime na eLkách! :)
Akurat som si upgradol firmware na 1.0.7. Uvidime co bude dalej. Ten Tamron som bral ako svetlu vynimku ved preto som si kupil Canon 17-40/4L. Mimochodom ostrost sice riesi hlavne sklo ale za predpokladu, ze telo ho dokaze spravne korigovat na zaklade algoritmu so snimaca. Skusal som si doladit rovinu ostrenia aj mikroposuvom ale po zdanlivom ´vyladeni´ a naslednom zaostreni na nieco co bolo v inej vzdialenosti ako ked som ´ladil´ mikroposuvom
som to vratil radcsej na ´0´. Synchro uzavierky pri ext. blesku budem skusat na dvoch telach zaroven a rychlo uvidim ci som blby ja (co by som bol v tomto pripade radcsej) alebo je chyba inde. Vdaka za rady.
mikro posun som skúšal len na novej 100ke eLko lebo ostrila pri minimálnej vzdialenosti o cca 2mm dopredu. Funguje mi to dobre aj keď je pravda že mi to nastavenie chvíľu trvalo ;-) K objektívom sa nerád inak vyjadrujem, no kupujem len to čo sa mi páči a vždy to čo je najlepšie na trhu v danej cenovej relácii. Hodne som rozmýšľal aj nad 17-40 no ja si počkám ešte na niečo lepšie, lebo zatiaľ toto ohnisko vôbec nepotrebujem
Tak - pravda! Aj tak vsetci skoncime na eLkách! :)
je to tak, je to síce drahé a preto idem hneť po tom najlepšom aby som sa zbytočne nezásobil sklami ktoré budem chcieť časom predať. Je to síce drahé riešenie no lacnejšie ako dostávať sa k špičkovému sklu cez X kompromisov
...mám Canon 50D a zatiaľ bez najmenších problémov, je to skvelé telo. Používam k nenu Canon 17-40/4L, 70-200/4L, Tokinu 12-24/4 a Canon 50/1,8II. Netreba zabudnúť na upgrade firmware.
...mám Canon 50D a zatiaľ bez najmenších problémov, je to skvelé telo. Používam k nenu Canon 17-40/4L, 70-200/4L, Tokinu 12-24/4 a Canon 50/1,8II. Netreba zabudnúť na upgrade firmware.
Dakujem všetkým... už som ho zaniesol na reklamáciu napísal im problémy a dúfam že ich odstránia...
Ak je fotka zla ci neostra... z vlastnej skusenosti viem, ze je chyba niekde medzi stolickou a klavesnicou.. Vyhovarat sa na fotoaparat, jedno aky je zcestne.. A duplom na 50tku... je to vyborne telo...
Mne 50D vyhovuje, ostrý presne,rýchlo, nezaznamenal som doteraz problémy ani s extra svetelnými sklami, 50eLko tiež bez komplikácií.
V porovnaní s 1D MkIV není ten AF taký vymakaný na šport :))) tam býva odpad :D
Ak je fotka zla ci neostra... z vlastnej skusenosti viem, ze je chyba niekde medzi stolickou a klavesnicou.. Vyhovarat sa na fotoaparat, jedno aky je zcestne.. A duplom na 50tku... je to vyborne telo...
Chyba je v tele 50D a nie niekde inde ;) nepozeral som to sám, ale bolo nás viacej a dokonca aj na druhých počítačoch ;)
Chyba je v tele 50D a nie niekde inde ;) nepozeral som to sám, ale bolo nás viacej a dokonca aj na druhých počítačoch ;)
Ani ja tomu moc nechapem - zle zaostrena fotka nebude ostra ani ked to pozrie 100 ludi na 100 kompoch. Ono aj ostrit sa treba naucit - ked nenajdes nejaky kontrast, tak ti nezaostri ziaden fotak. A testovat ostrenie na 50mm 1.4 sa mi tiez moc nepozdava, kedze ten objektiv ma micro usm. Nevravim, ze to je zly objektiv, je vyborny za tu cenu, ale ostrenie by som skusal na niecom co ma ´prave´ usm.
Problémy s AF (Canon EOS 50D)
PS. 50D som kupoval ako novinku a do dnes to neľutujem že som si vybral práve ten aparát. Nebudem tu písať aký som chcel pôvodne, no mal som aj iné priority a dnes viem že som spravil správne ;-)
je to presne tak ako píšeš
V porovnaní s 1D MkIV není ten AF taký vymakaný na šport :))) tam býva odpad :D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa