Idem si kupit kruhovu odrazovu dosku a neviem sa rozhodnut medzi priemerom 80cm a 110cm. Staci mi mensi priemer, alebo si mam malo priplatit a kupit vacsiu dosku ktoru lepsie vyuzijem ? Dakujem za rady.
Tiez som kupil odrazne dosky na ebay z hongkongu. Mam 110cm 5v1 ktora je super, pouzivam ju uz treti rok. Pred letom 2009 som kupil este jednu 150x100cm 5v1 ktorej obal s reflexnymi potahmi zacal trhat popri siti uz po par pouzitiach.
Podstatné je či sa ti veľká zmestí do fotobatohu, nemienim vláčiť tašky navyše a myslím že bude stačiť aj 80tka ;-)
Ak nie kúpim druhú väčšiu a využijem obidve, tá cena myslím nie je pre nikoho likvidačná :-)
no ja ju mám prichytenú o fotobatoh... a do môjho batohu (Kata dps 3N1-30 Sling-Backpack) mi nevojde ani tá menšia :-)))
Po tom ako som na fotobatoh prichytil statív a brašňu na filtre sa už snažím všetko pchať dnu. Nechcem vypadať ako ovešaný vianočný stromček :-)
Inak mám tiež katu a tá odrazová doska sa mi zložená dúfam zmestí do priestoru na notebook
Tiez som kupil odrazne dosky na ebay z hongkongu. Mam 110cm 5v1 ktora je super, pouzivam ju uz treti rok. Pred letom 2009 som kupil este jednu 150x100cm 5v1 ktorej obal s reflexnymi potahmi zacal trhat popri siti uz po par pouzitiach.
a ten oválny dobre ti slúži? Veľkosťou si ako spokojný s odstupom času?
a ten oválny dobre ti slúži? Veľkosťou si ako spokojný s odstupom času?
150x100 je rozmermi fajn.. uz je zasita takze ju mozem pouzivat dalej, ktovie dokedy. Problem bol v priliz silnom a aj tazkom plechu ktory bol v nej pouzity..takze roztahoval obal.
Inac cela odrazka pekne osvieti celu postavu a v pripade tienenia cez bielu difuznu cast dokaze tiez slusne zatienit celu postavu.
hej hej presne to ma zaujímalo, na tú celú postavu, ďakujem. Preto sa pýtam lebo tá tvoja zostava (150*100 a 110 kruhový) sa mi páči, len rozmýšlam či nekúpiť 2 kusy 150*100, alebo či nestačila aspoň jedna nejaká menšia (71*112 napr)...
potom su aj kruhove 150/140 tky tie sa ľahšie balia a nie je to také oné - namáhané na roztrhnutie ako ovál, ale zas oválom sa lepšie pracuje a drží, ja mam kruhovu 150 tku a ešte malu nejaku 60tku cca :) idealne je tak 100x200 ta je na všetko asi ju dokupim aj ked to používam fakt dva krát za rok ael ked už tak to fasa pomože, občas je aj ta 150 tka mala na celu postavu ako clonítko.
potom su aj kruhove 150/140 tky tie sa ľahšie balia a nie je to také oné - namáhané na roztrhnutie ako ovál, ale zas oválom sa lepšie pracuje a drží, ja mam kruhovu 150 tku a ešte malu nejaku 60tku cca :) idealne je tak 100x200 ta je na všetko asi ju dokupim aj ked to používam fakt dva krát za rok ael ked už tak to fasa pomože, občas je aj ta 150 tka mala na celu postavu ako clonítko.
no tie 150ky kruhové to už kto podrží :D :D o takých som ani nepočul :)dobre sa ti s tým robí? :)
je to vynikajúce ako difuzor a potom moc hore to držať netreba je to oprete o zem alebo o nohu... problém je s tým v malých priestoroch alebo ked mocfuka - v nitre fuka stale :) a ked nefúka tak prší alebo sneží alebo je tma:D
no tie 150ky kruhové to už kto podrží :D :D o takých som ani nepočul :)dobre sa ti s tým robí? :)
:D ked som to kupoval taksa mi to zdalo o.k. (bohužiaľ som dosť vysoký a ked rozpažím sú to skoro dva metre - odhadom), tak sa mi to držalo moc dobre, manželka to nezvlada v pohode opiera to o zem - ak to potrebujem náhodou vyššie tak jej podložim fotobatoh alebo stoličku, dasa to vždy nejako...
inak doma radšej používam veľký kartón od chladničky z jednej strany biely z druhej čierny papier nalepený a pred to sa dá dať strieborná folia.. , má to cca 210 x 170 a stojí to samo lebo to je v podstate polovica krabice, vyzerá to možno šupácky ale je tolepšie ako v polystyrénové dosky v aťasoch, ktoré sa drobia, furt padajú a lamu sa...
no ja to chcem výlučne do exteriéru, kde by som to vláčil vnútri taký satelit :D :D
ja ka by som kupoval ešte raz zoberem asi prvu 100x200 prave kvoli transportu a malým asistentom:), ale na niektore veci je lepší kruh (napr. ako ten difuzor)
inak doma radšej používam veľký kartón od chladničky z jednej strany biely z druhej čierny papier nalepený a pred to sa dá dať strieborná folia.. , má to cca 210 x 170 a stojí to samo lebo to je v podstate polovica krabice, vyzerá to možno šupácky ale je tolepšie ako v polystyrénové dosky v aťasoch, ktoré sa drobia, furt padajú a lamu sa...
no o takom veľkom polysteréne som aj ja uvažoval, ale to je neprenosné. Ja potrebujem to niekedy dostať do NR a dostať domov...asi max je 150x100cm
cim mensiu si kupis, tym bude odrazene svetlo bodovejsie a tvrdsie...takze vec priorit. Osobne uzivam 110cm 5v1.
Zdravym vsetkych, viete mi pomoct? som opatrny a preto neviem ako by som mohol naspat odlozit odrazovu dosku 110 cm kedze je rozbalena , neviem ako ju dat naspat do puzdra, ma niekto skusenosti? dakujem
Zdravym vsetkych, viete mi pomoct? som opatrny a preto neviem ako by som mohol naspat odlozit odrazovu dosku 110 cm kedze je rozbalena , neviem ako ju dat naspat do puzdra, ma niekto skusenosti? dakujem
neboj sa ,chytit po obvode ,stlacit a ruky do obluku jedna smerom k telu,druha od tela... skusaj...ram je velmi pruzny nic sa nestane...
Odrazova doska
Ak nie kúpim druhú väčšiu a využijem obidve, tá cena myslím nie je pre nikoho likvidačná :-)
Inak mám tiež katu a tá odrazová doska sa mi zložená dúfam zmestí do priestoru na notebook
Inac cela odrazka pekne osvieti celu postavu a v pripade tienenia cez bielu difuznu cast dokaze tiez slusne zatienit celu postavu.
skusaj...ram je velmi pruzny nic sa nestane...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa