Fórum » O TECHNIKE

Spúšť v zime

brancin
2010-02-23 16:35:49+01
Vedel by niekto poradit ohladom chladneho pocasia a spuste na fotoaparate. Pokial su moc minusove teploty, pod minus 10, zacina sa spust zasekavat a pri zoomovani sa nevracia spet do strednej polohy. Myslim ze mazivo ktore tam je pouzite nie je vhodne do chladnych podmienok. Ma niekto skusenosti alebo by vedel poradit ci existuje nejake riesenie okrem dychania na spust :) vdaka.

TTL
2010-02-23 16:42:23+01
Co mas za fotak? Robi mi to spust na Sigme DP1 aj DP1s a stretol som sa s tym aj na inych kompaktoch. Vzdy iba na tych, ktore maju spust v tvare kolieska. Riesenie - ignorovat alebo na nu sem-tam pritlacit, pokyvat, pootocit. Mozno by pomohlo streknut trochu silikonoveho oleja ale do fotaku som to este neskusal striekat (na AS zbrane to funguje dobre).

Netusim ale co ma spust spolocne so zoomovanim, nemas trochu popletene pojmy?

bear
- moderator
2010-02-23 16:43:36+01
Dychanie na spust to moze len zhorsit. Ak je fotoaparat studeny, teply a vlhky dych bude kondenzovat na fotoaparate. Asi ide o kompakt, pomoze ho drzat v teple, aby sa prilis nepodchladil.

delfinmsvk
2010-02-23 16:54:01+01
To más pravdu na mojom CP5200 je na zoom W/T tak mi to nieje jasne.A i ked som fotil s nim v zzimmme tak nemal problema,len zo 2 x prestal uplne reagovati,skrátka ´zamrzol´ - šibi ryby mu heh.Toť vsio.

brancin
2010-02-23 17:00:26+01
príspevok od: TTL
Co mas za fotak? Robi mi to spust na Sigme DP1 aj DP1s a stretol som sa s tym aj na inych kompaktoch. Vzdy iba na tych, ktore maju spust v tvare kolieska. Riesenie - ignorovat alebo na nu sem-tam pritlacit, pokyvat, pootocit. Mozno by pomohlo streknut trochu silikonoveho oleja ale do fotaku som to este neskusal striekat (na AS zbrane to funguje dobre).

Netusim ale co ma spust spolocne so zoomovanim, nemas trochu popletene pojmy?
Hej je to zle napisane, ono ani nejde o spust ale o zoomovanie, akurat ze cele je to v jednom kuse ...skusim zmenit nazov temy.

brancin
2010-02-23 17:16:59+01
Takze sa nejedna o spust v tomto pripade ale o zoomovaci kruzok ktory sa nachadza hned pod nou, konkretne ide o fotoaparat Panasonic fz38. Vdaka za opravu.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()