Dobrý večer. Už dlhšiu dobu čítam toto fórum a pozerám si vaše práce. Dospel som k záveru, že taká DSLR-ka by už mala nahradiť moje kompakty pri fotení dcérky, výletov a pod.. Voľba padla na Canon 550D s objektívom Canon 15-85mm f. 3,5-5,6 IS USM.
Pri hľadaní som narazil na cenovo výhodné objektívy označené "Refurbished by Canon". Malo by ísť o výstavné/testovacie/vrátené kusy zoservisované priamo f. Canon do stavu "ako nový".
Má niekto skúsenosť s kúpou objektívov označených ako "Refurbished by Canon"? Je na nich sice len 90 dňová záruka, no cena je až o 40-50% nižšia, ako u nových kusov. Oplatí sa risknúť? Mám v merku takýto Canon 55-250 IS...
kde si nane narazil? mozes byt konkretnejsi? osobne podobnym ponukam neverim, co si neosaham, nekupim, ak teda to nie je od ako tak spolahliveho zdroja, najma co sa tyka fototechniky...
to Minko: vyberal som vyváženú univerzálnu zostavu, ktorú nebudem musieť nejakú dobu upgradovať a ťahať so sebou ťažké bágle techniky sa mi tiež nechce. Tá 550-ka mi na dovolenke nahradí aj HD kameru (20fps na 1080p u 500-ky síce uspokojí, ale nenadchne). Ale tej 50/1,8 sa asi neubránim :)
to wayne: na eBay UK, predajca digigood - má cca 115000 predajov a 99,7% pozitívny feedback
tá 55-250 IS v Buy it now za 150GBP tu: http://cgi.ebay.co.uk/CANON-EF-S-55-250mm-f-4-5-6-IS-ZOOM-LENS-55-250-mm_W0QQitemZ300373398551QQcmdZViewItemQQptZUK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraLensesFilters_JN?hash=item45efa65417#ht_7747wt_1165
nestacilo by ti 1280 x720 30fps video??mne to staci na 500d . co mi ale troska vadi je ze nema autofokus. ak to ta 550d ma a mienis casto vyuzivat video tak chod radsej do nej. 550d ma este moznost pripojit externy mikrofon. mne ta moznost ale nechyba . 500d ma dostacujucu kvalitu mikrofonu pre mna a uklada zvuk dost kvalitne do pcm.pozor je ale iba mono.
inac pozri este stranku http://www.simplyelectronics.net. maju dobre ceny . nejaky pouzivatel z ephoto to hodil na forum , len uz ho neviem najst kto to bol. pisal ze uz odtial kupoval objektiv , takze ta stranka by mala byt ok.
550D je viac marketingový ťah, ako aparát....len toľko
Ešte nikto v skutočnosti nevie aký je to fotoaparát, nikto s nim ešte nefotil a nikto nevidel skutočne relevantne testy ale každý rozpráva ako je zlý. Zvláštne.
co sa tyka Refurbished by Canon tak iba tolko, moja kolegina ma znameho priamo vo Wiedni v canon sevise a na toto som sa pytal a on povedal ze v europe sa Refurbished by Canon
nerobi, no a canon 550D no neviem, ja osobne by som radsej nieco s AF microadjustment settingom ako je napriklad canon 50D ktory je drahsi cca o 100 eur
a mozes zakupit objektivy od Sigmy a Tamronu a doladit FF alebo BF, ak samozrejme mas dost penazi na zakupenie original objektivov cannon :)
dovolím si reagovať :) 5OOD autofokus má pri natáčaní videa! len keď sa ostrí cez AF tak napr pri tamrone 17-50 to nestojí za nič, počuť motoček ostrenia a je to hrozné ...
dovolím si reagovať :) 5OOD autofokus má pri natáčaní videa! len keď sa ostrí cez AF tak napr pri tamrone 17-50 to nestojí za nič, počuť motoček ostrenia a je to hrozné ...
autofokus ma , sice pomaly ale ma, motorcek ostrenia pocut aj na setovom objektive,to treba daky usm motorcek :) ja som ale skor myslel kontinualny autofokus.
Zdravim, tak som asi dalsia obet marketingovej masinerie Canonu, pretoze pri rozhodovani s akym fotakom vstupim do sveta DSLR som sa dopracoval k velmi podobnej konfiguracii ako Juraj Cklasa. To len na okraj, ze som uplny zaciatocnik (dokonca iba buduci zaciatocnik :0).
Ohladne refurbished som chcel napisat, ze pri browsovani som sa tiez dopracoval k predajcovi na eBay UK, ktory predava vo vacsine refurbished fotaky/objektivy a jeho eBay obchod je priamo linkovany zo stranok Canon UK ako ´Canon Ebay Outlet Store´, takze mozno na tom refurbished bude nieco pravdy aj v Europe...
Ja som to pre seba zavrhol kvoli (prakticky) ziadnej zaruke, a sice iba 1% negativnych ref ale vyplyva z nich, ze v pripade tazkosti nie je zrovna lahka rec s predajcom.
z Digigood som kupoval (samozrejme nie vsetko pre seba) : Nikon D60, Nikkor 70-300VR, Nikor 55-200VR, Olympus 450 + 14-42 + 45-150 (tusim) ... a mozno aj viac, len si uz nepamatm ... vsetko maximalne v pohode, komplet prislusentvo ako nove. Len krabica je ina - je na nej nalepka ´Refubrished´. Ceny su naozaj zaujimave. Ale pozor, dost casto sa menia (nahor, nadol), treba vymaknut spravny okamih. Prave teraz tam sledujem Nikon D5000 ...
Kúpa objektívu "Refurbished by Canon"
to wayne: na eBay UK, predajca digigood - má cca 115000 predajov a 99,7% pozitívny feedback
tá 55-250 IS v Buy it now za 150GBP tu: http://cgi.ebay.co.uk/CANON-EF-S-55-250mm-f-4-5-6-IS-ZOOM-LENS-55-250-mm_W0QQitemZ300373398551QQcmdZViewItemQQptZUK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraLensesFilters_JN?hash=item45efa65417#ht_7747wt_1165
inac pozri este stranku http://www.simplyelectronics.net. maju dobre ceny . nejaky pouzivatel z ephoto to hodil na forum , len uz ho neviem najst kto to bol. pisal ze uz odtial kupoval objektiv , takze ta stranka by mala byt ok.
nerobi, no a canon 550D no neviem, ja osobne by som radsej nieco s AF microadjustment settingom ako je napriklad canon 50D ktory je drahsi cca o 100 eur
a mozes zakupit objektivy od Sigmy a Tamronu a doladit FF alebo BF, ak samozrejme mas dost penazi na zakupenie original objektivov cannon :)
Ohladne refurbished som chcel napisat, ze pri browsovani som sa tiez dopracoval k predajcovi na eBay UK, ktory predava vo vacsine refurbished fotaky/objektivy a jeho eBay obchod je priamo linkovany zo stranok Canon UK ako ´Canon Ebay Outlet Store´, takze mozno na tom refurbished bude nieco pravdy aj v Europe...
Ja som to pre seba zavrhol kvoli (prakticky) ziadnej zaruke, a sice iba 1% negativnych ref ale vyplyva z nich, ze v pripade tazkosti nie je zrovna lahka rec s predajcom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa