Zdravím. Rozmýšľam nad kúpou lepšieho monitoru, samozrejme na úpravu fotografií a neviem sa rozhodnúť. Na jednej strane 24" LCD EIZO S2433WE-BK, ktorý je v celku dobre vybavený po obrazovej stránke a na druhej strane Apple LED Cinema Display 24" ktorý je skutočne pekný a kedže mám Macbook Pro bol by aj bezproblémový na používanie. Ide mi hlavne o kvalitu obrazu. Cenovo sú porovnateľné takže neviem. Prípadne poradte niečo v rovnakej cenovej hladine do 800€
Aj ked som priaznivec Apple, odporucam EIZO, na upravu fotiek je lepsie. Aj ked aj Apple je dobry, ale leskle prevedenie mnohym vadi. K Macbook Pro bez problemov pripojis lubovolny monitor.
Apple Len Cinema ma vyhodu v tom, ze sluzi aj ako nabijacka a USB Hub, takze sa komfortne pouziva. Mal som ho na testovanie a bol som spokojny, ale ak ti ide o obraz, tak Eizo je lepsie.
No lesklé prevedenie mi nevadí vôbec. Nevadí mi dokonca ani na macbooku lesklom aj keď som vonku. skrátka si pridám jas a je vyriešené a tento monitor bude v izbe za žalúziami takže tam odlesky nebudú. to že napojím hocijaký monitor na mac to viem aj keď adaptéry stoja 35 euro. tiež sa mi ale páči na tom apple cinema že to aj nabíja ten mac. to sa môže hodiť aj keď nabíjačku mám vždy pri sebe a celkovo dizajnovo je Apple úplne inde ako Eizo. A tiež toto Eizo je iba zo základnej série čo začína na písmeno S takže neviem čo čakať od tej ´základnej série´. Poraď mi sa zorientovať v tých farebných bitoch. Tento monitor Eizo má 10bit a profi majú 16bit. Je v tom vidieť nejaký rozdiel vôbec ?
Diky moc za rady
Ja si tiez myslim ako aj sam hovoris, ze keby sa nejednalo o S radu Eizo, tak nepoviem. Ale v tomto pripade by som asi volil design a komfort, hlavne ked ti nevadi lesk. Uz len pozerat sa na tu osklivu redukciu, z toho budes mat po nalade.
Ja si tiez myslim ako aj sam hovoris, ze keby sa nejednalo o S radu Eizo, tak nepoviem. Ale v tomto pripade by som asi volil design a komfort, hlavne ked ti nevadi lesk. Uz len pozerat sa na tu osklivu redukciu, z toho budes mat po nalade.
No tak dizajn je jedna vec. Tam samozrejme nie je o čom. Apple vedie na plnej čiare a Eizo plače v kúte ale zaujímalo by ma ako sú na tom tieto monitory po obrazovej stránke a vo vykreslovaní adobe RGB palety. Nerád by som totiž tlačil fotky s výsledne inou farbou ako na monitore.
No tak dizajn je jedna vec. Tam samozrejme nie je o čom. Apple vedie na plnej čiare a Eizo plače v kúte ale zaujímalo by ma ako sú na tom tieto monitory po obrazovej stránke a vo vykreslovaní adobe RGB palety. Nerád by som totiž tlačil fotky s výsledne inou farbou ako na monitore.
V tomto smere je na tom omnoho lepsie eizo, ale mne to pripada, ze si rozhodnuty pre apple a potrebujes len, aby ta podporili. Prajem ti prijemne rozhodovanie :-)
V tomto smere je na tom omnoho lepsie eizo, ale mne to pripada, ze si rozhodnuty pre apple a potrebujes len, aby ta podporili. Prajem ti prijemne rozhodovanie :-)
Práve že nie som rozhodnutý. Po dizajnovej stránke by som samozrejme bez váhania kúpil Apple ale ak to má horšie parametre v obrazovej kvalite a vykresľovaní farieb tak si bez problémov kúpim Eizo. Len nikto tieto dva monitory ešte asi tak detajlne neporovnával asi.
Práve že nie som rozhodnutý. Po dizajnovej stránke by som samozrejme bez váhania kúpil Apple ale ak to má horšie parametre v obrazovej kvalite a vykresľovaní farieb tak si bez problémov kúpim Eizo. Len nikto tieto dva monitory ešte asi tak detajlne neporovnával asi.
To eizo ma 96% adobe RGB, tam sa zacinaju vaznejsie monitory. Ak chces vyuzivat adobe RGB, tak na apple zabudni, je to len predrazena vecicka, ako vsetko od apple. Mam kamarata, co uz 15 rokov opravuje PC, rozobral macbook pro za 1400€ a su v nom tie iste suciastky ako v aceri za 500€.
To eizo ma 96% adobe RGB, tam sa zacinaju vaznejsie monitory. Ak chces vyuzivat adobe RGB, tak na apple zabudni, je to len predrazena vecicka, ako vsetko od apple. Mam kamarata, co uz 15 rokov opravuje PC, rozobral macbook pro za 1400€ a su v nom tie iste suciastky ako v aceri za 500€.
tiez planujem nakup lepsieho LCD, zatial je mojim favoritom spominany Eizo S2433WE. Pozeral som sa aj po Apple Cinema 24´ LCD, od ktoreho ma par ludi odhovorilo. Dizajn ano ale obraz ma podla mna lepsi EIZO. Sice je to rada S, ale S-PVA III, 10 bit, 96% AdobeRGB, podla mna velmi-velmi slusny monitor za tie peniaze.
Na druhej strane keby som mal macbook, asi by som chcel byt stylovy a kupil by som Apple, tak si vyber :D
Máš nejaké bližšie skúsenosti s modelom po ktorom pozerám ja ?
mam CG222W a to fakt nema chybu - co pozeras Ty tak som ho videl a nie je v tom az taky rozdiel - ked som vyberal monitor tak som presiel vsetkym moznym a nakoniec mi zostala iba znacka EIZO a tej som odvtedy verny, iny moze byt dobry ale na zaklade dobrej skusenosti uz by som v nijakom pripade nemenil
mam CG222W a to fakt nema chybu - co pozeras Ty tak som ho videl a nie je v tom az taky rozdiel - ked som vyberal monitor tak som presiel vsetkym moznym a nakoniec mi zostala iba znacka EIZO a tej som odvtedy verny, iny moze byt dobry ale na zaklade dobrej skusenosti uz by som v nijakom pripade nemenil
Je rozdiel medzi tým 10bit a 16bit spracovaním obrazu ?? Je to vôbec na niečom vidno ?
Takže neodporúčaš investovať do 10bitového monitoru ?
nie som az taky odbornik na monitory, rozhodoval som sa podla intuicie a toho co sa mi najviac pacilo - technicke parametre nemusia byt vzdy vsetko ale EIZO ma maximalne oslovilo
Monitory Eizo vs. Apple
Apple Len Cinema ma vyhodu v tom, ze sluzi aj ako nabijacka a USB Hub, takze sa komfortne pouziva. Mal som ho na testovanie a bol som spokojny, ale ak ti ide o obraz, tak Eizo je lepsie.
Diky moc za rady
Na druhej strane keby som mal macbook, asi by som chcel byt stylovy a kupil by som Apple, tak si vyber :D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa