Ahojte,
ako v podstate zacinajuci fotograf si planujem kupit prvu zrkladlovku - canon eos550d so setovym objektivom 18-55. Myslite, ze je to dobra volba v tejto cenovej kategorii ako prvy touch so zrkadlovkou ?
potreboval by som este poradit, aku si mam poriadit sd kartu ? je nejaky zasadny rozdiel v znackach kariet ? Kingston ? Sandisk ?
ma zmysel kupovat nejake extremne serie alebo staci nieco jednoduchsie ?
dakujem za rady...
Myslim, ze na temto fotak budu dobre asi len tieto dva objektivy: Canon 17-55/2,8IS a Canon 15-85IS. Asi ziaden iny nedokaze nakrmit ten prepixelovany snimac.
Radšej seták nekupuj kúp iba telo a objektív kúp nejaký lepší teda keď ti to financie dovolia alebo potom 500d telo a k tomu nejaky objektív ale da sa nafotit aj zo setákom. Kartu si kúp z rychlostou 30mb/s aby ti to stihalo natáčat to fullhd video.
Predpokladam, že pri prezeraní fotky nafotenej s tým seťákom a pri prezeraní na monitore v mierke 1:1 by si bol veľmi sklamaný. Ako Karol píše; prípadne sa sá ešte uvažovať nad novým Tamronom 17-50/2,8.
Na karte by som (pri tých cenových rozdieloch) nešetril, určite značkovú (Kingston aj SanDisk sú v pohode).
no v prvom rade v cene iba tela a toho basic setu mam rozdiel 60 eur, takze asi by som kupil ten set. co sa tyka ineho objektivu, tak tam vaham, lebo jednam mi to uz moc nezapada do rozpoctu a na druhej strane furt rozmyslam, ze ci by mi na moje uplne zaciatky so zrkadlovkou ten setovy objektiv zatial nestacil...
co sa tyka tej sd karty - pozeral som na kingston 16gb class6 ultimate 20mb/s
bude mi to stacit aj na to hd video ?
nasiel som nejake porovnanie 550d a d90 pri roznych iso so setovymi sklami...
http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_EOS_550D_Rebel_T2i/noise_JPEG.shtml
pri canone je tam ten 18-135 ale to bude mat zrejme podobne vlstnosti ako 18-55
ten seťák je fajn ako taký, na 500D kreslí celkom prijateľne pre začiatočníka a keď sa zacloní, tak je to veľmi použiteľné... tu je problém skôr s tým snímačom, ale to už posúdiť nedokážem
nasiel som nejake porovnanie 550d a d90 pri roznych iso so setovymi sklami...
nebude 18-135mm bude podľa mňa na tom kresebne ešte horšie ten rozsah sa NEDA zvladnuť,...
ak chceš vidieť ako foti 550D + 18-55 IS možem ti poslať foto do mailu, nie je to zas takak katastrofa, na trhu su aj horšie skla:D
vzhladom na to, ze ma rozpocet zatial nepusti, tak budem musiet zacat s tym 18-55 zo setu a potom casom daco lepsie dokupim...
snad to nebude take hrozne... :-)
vzhladom na to, ze ma rozpocet zatial nepusti, tak budem musiet zacat s tym 18-55 zo setu a potom casom daco lepsie dokupim...
top kvalita to nebude ale bude to určite použiteľné, najdôležitejší je obsah a mať s čím fotiť, časom si kupiš lepšie...
poradte mi prosim este sd kartu do toho...
podla toho co som vycital, tak mi to vychadza na sandisk extreme III,
ta ultra II neutiahne to hd video ?
no a 16gb alebo 32gb este riesim...
canon eos-550d
Na karte by som (pri tých cenových rozdieloch) nešetril, určite značkovú (Kingston aj SanDisk sú v pohode).
co sa tyka tej sd karty - pozeral som na kingston 16gb class6 ultimate 20mb/s
bude mi to stacit aj na to hd video ?
ak chceš vidieť ako foti 550D + 18-55 IS možem ti poslať foto do mailu, nie je to zas takak katastrofa, na trhu su aj horšie skla:D
podla toho co som vycital, tak mi to vychadza na sandisk extreme III,
ta ultra II neutiahne to hd video ?
no a 16gb alebo 32gb este riesim...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky