Dobry den,
mam fotoaparat Canon (ultrazoom) a rozmyslam o kupe zrkadlovky, taktiez Canon na obycajne hobby fotenie a rozne experimenty. So zrkadlovkou zatial nemam skusenosti. Neviem, ktory model, resp. co pri vybere zohladnit. Nemusi to byt novy model, ani fotoaparat, rozmyslam aj o kupe cez ebay, alebo podobne. Chcela by som mat vo vybave sirokouhly objektiv. Ak ho budem dokupovat, ktore objektivy pouziva Canon? dakujem
Veru cenove hladisko je v tomto pripade naozaj dolezite aby sa mal coho clovek chytit. Tak napr. ja som bol v podobnej situacii asi pred rokom. Mal som ultrazoom od Canonu tusim S2-IS a chcel som prejst na nieco lepsie, vykonnejsie a hlavne aby to bola DSLR. Nasiel som este v akciach posledne kusy Canon 40D co mne bohato postacuje a zatial sa s nim stale ucim pracovat a zoznamovat. Ako setovy objektiv mam Canon 17-85mm je to vsestranny objektiv skor na krajinky a portrety ale ma dost vysoke clonove cislo a kresba je dostatocna az pre f5,6 a najlepsie f8. Je z plastu ale telo objektivu sa mi zda vcelku kvalitne spracovane. Nieje vsak vhodny na snimanie akcnych scen. Momentalne riesim prave tuto situaciu, kedy mi tento objektiv nestaci a potrebujem svetelny f2,8 a menej a na portretovanie, zachytavanie tanecnikov vo vyskokoch pri predvadzani roznych krokov apod. Mam v predstave 100mm Canon f2,0 alebo tiez Macro verziu s f2,8 ktora ma velmi peknu kresbu. Osobne ak ti mozem poradit momentalne ak chces Canon tak aspon 450D prip. 500D, treba si ho vsak vyskusat ci ti padne do ruky aj podla ergonomie, lebo pre mna boli tieto tela male a dost tazko sa mi s nimi manipulovalo ale pri 40D (v sucasnosti 50D) je to telo vacsie ale aj tazsie a nemam problem ho drzat aj dlhsiu dobu. Po ergonomickej stranke sa velmi dobre drzi. Ak hladas novy fotak tak ceny su cca. od 450EUR v sete s objektivom bezne je to ta 17-85ka alebo 18-55ka pripadne tamron ale tu uz je ta cena vyssia tak cca. od 700EUR. Pozn. netreba sa hnat za megapixelami najnovsie modely maju cca. 15Mpx senzor ale skor sa treba pozriet na 12Mpx pripadne ak sa daju zohnat 10Mpx a to koli zrneniu pri velkej citlivosti ISO.
Apropo co sa tyka toho sirokouhleho objektivu tak uz aj tie setove maju okolo 17mm len ako hovorim kresba pri nich nieje az taka kvalitna. Treba vediet na co to chces pouzivat ak na krajinky so snimanim co najvacsieho priestoru na sirku tak by to mohlo stacit za dobreho svetla. Vsimol som si na tejto stranke v galerii objektivov ze su tu velmi pekne fotky nasnimane aj setovymi objektivmi. Takze skus tak ako aj ja na zaciatok Canon 450D prip. 500D plus setovy objektiv napr. aj tu 17-85mm cena by tam mala byt okolo 500 EUR -600EUR (pre model 500D) pripadne este existuje Canon 1000D ten vychadza zo 400D modelu ktory sa uz nepredava ale povacsine zaciatocnikom postacuje. Je najlacnejsi.
mna by este zaujimalo len pre zaujimavost, tie modely 450D,500D, 50D, 7D, 5D, 1D ... cim sa lisia odhliadnuc od ceny? v com je napr. 500D lepsia alebo horsia ako 5D?
500D sa neda porovnavat s 5d..akurat co ma naviac je video a lepsi display...Mozno viac megapixelov, ale to ti je na prd...s 5D mas stokrat krajsiu fotku ako z 500D
mna by este zaujimalo len pre zaujimavost, tie modely 450D,500D, 50D, 7D, 5D, 1D ... cim sa lisia odhliadnuc od ceny? v com je napr. 500D lepsia alebo horsia ako 5D?
asi nemas jasno co vobec chces - rozlisenie a podrobny opis mas na strane www.canon.sk kde sa docitas co potrebujes a mas tam aj brozury na stiahnutie. Na www.dpreview.com su skoro vsetky recenzie na tento model a pokial chces iny jazyk tak na www.digineff.cz alebo www.fotoaparat.cz sa docitas o kazdom co chces vratane forumov a uzivatelskych komentarov.
najprv si precitaj recenzie na 5d, 50d a 500d a pozistuj si ich cenu a potom sa skus zamysliet, ci by si opat polozila tuto istu otazku....
som tiez amaterka, ale snazim sa velmi vela citat a vzdelavat sa, pokial prispejem do nejakej temy, vzdy sa snazim o tom najprv co najviac docitat a ked tomu nerozumiem, tak sa pytam!!!
citala som, ale skutocne hm ja neviem, hladam tu prave take rady navyse, lebo kolko ma fotak MPix a ake funkcie, tak podla toho sa neviem rozhodnut. Pre mna je dolezite fotku vytlacit a aby bola ostra aj na vacsom formate, cim teda dosiahnem ostru kresbu, potom aby mal vysoku svetelnost a rychlost uzavierky, ale aj dlhsiu expoziciu, lebo moj sucasny ma najviac 15sec. neviem lebo napr. 455D,500D sa mi zdaju takmer rovnake, ale v prispevku som precitala, ze sa nemam hnat za vysokym rozlisenim...
Ono je to tak, ze cim novsi stroj tym vyrobca vacsinou navysi aj pocet Mpx ale zase prida nadruhu stranu rozne optimalizacie ktore potlacuju sum vo vysokych ISO. Pre tvoje potreby je vhodna Canon 500D rozdiel oproti 450D je velmi maly, max. v novsom procesore a pocte Mpx. Treba kuknut na nete. Netreba sa hrnut za 15 Mpx a viac pokial netlacis plagaty formatu A3 a viac. Ano 500D ma tusim navyse kvalitnejsie video v lepsom rozliseni a kvalitnejsi displej. Musis si hlavne povedat cenovy limit ak do 30tisic aj s objektivom pravdepodobne setovym. Tak ten Canon 500D a nejaky setak tusim 18-55 alebo skor 17-85 pripadne davaju k tomu aj nejake telezoom objektivy.
musis porozmyslat, naco chces fotak vyuzivat a ci planujes dokupovat nejake objektivy a najma, kolko € cches do fototechniky pre zaciatok investovat.
zakladny rozdiel medzi 5d, 50D a 500D:
- 5d je full frame, 21mpix, vhodna na krajinky a portrety, full hd video, vysoke ISO pri nizkom sume, ale pozor, zo slabsimi obj nerobi pekne fotografie, takze ked 5D, tak L obj. vhodna na tlac velkoformatov. a cena LEN za telo cca 2000 eur
- 50d poloprofi zrkadlo, aps-c, ja by som ho nazvala ako ´zlaty stred´, myslim okolo 15-16mpix, pouzitie ISO do 800 uplne v pohodicke, obj ti to zvladne ef-s ale ak L, kresli pekne, AF ma podla mna lepsi ako 5D. cena za telo 800-900 eur
- 500D je amaterska zrkadlovka, lahsia,aps-c, podla mna su tieto vhodne volby ked zacinas zo zrkadlovkou, cena za telo 500-600 eur
co som pisala, je iba zakladny rozdiel, ak som sa niekde pomylila, tak ma opravte. vybrat si musis sama, neviem aku mas financnu situaciu, takze neporadim co si vziat a neviem ani co chces fotit.
Takze 450D ma 12,2MPX snimac a uz je vo vypredaji takze sa daju najst posledne kusy za celkom dobre ceny aj v sete. Ma DIGIC3 procesor. Cena za telo: 490EUR
500D je 15MPx a ma DIGIC4 v podstate len koli videu v HD. Tu s tymto fotakom natocis aj pekne video zabery. Cena je 600Eur za telo, ak aj s objektivom potom 700Eur a viac.
Velmi vela narobi hlavne ten objektiv tie setove su zakladne a pravdepodobne po case budes nutena ich zamenit za ine. Ako napisala kotenko, ide o tzv. entry level zrkadloviek APS-C a vyberat budes asi len z nich. Nakolko Canon 5D je uz naozaj dobre telo ale aj ovela drahsie a je to Full frame zrkadlovka pre profi uzivanie. Dobre referencie su aj na Canon 500D alebo 450D spolu s Tamron objektivom ide o 18-50 so clonou f2,8 na celom ohnisku. Kresbu ma dobru a je lepsi ako setovy od Canonu ale potom uz je aj cenou niekde okolo 750-800 EUR spolu s telom (450D,500D)
Opravujem sa je to Tamron 17-50mm a napr. na nete je akcia za 910 EUR Canon 450D plus tento objektiv a myslim si ze je to velmi dobra kombinacia na zaciatok a moze ti to vydrzat velmi dlho, zavisi od toho co budes chciet fotit. Bol to tiez moj favorit asi pred rokom len vtedy to bolo trosku drahsie. Nakoniec som isiel do 40D koli vacsiemu telu, to vies chlapi maju vacsie ruky a mne sa lepsie s tymto fotakom pracuje. C450D a C500D su skor pre mensie ruky a su aj lahsie takze vhodne aj pre zeny.
Opravujem sa je to Tamron 17-50mm a napr. na nete je akcia za 910 EUR Canon 450D plus tento objektiv a myslim si ze je to velmi dobra kombinacia na zaciatok a moze ti to vydrzat velmi dlho, zavisi od toho co budes chciet fotit. Bol to tiez moj favorit asi pred rokom len vtedy to bolo trosku drahsie. Nakoniec som isiel do 40D koli vacsiemu telu, to vies chlapi maju vacsie ruky a mne sa lepsie s tymto fotakom pracuje. C450D a C500D su skor pre mensie ruky a su aj lahsie takze vhodne aj pre zeny.
ja mám 500d a ze je telo mensie to riesim baterry gripom máš tam dve baterky vačšie telo robí grip a ešte na gripe je ovladanie tak že sa dobre ovláda aj na stojáka. ja si myslím že 500d je dobré riešenie pre začiatočníka. objektív by som riešil tu v bazáre nejaký zánovný z f2.8 sa da kúpit za slušné peniaze.
Vyber zrkadlovky Canon
som tiez amaterka, ale snazim sa velmi vela citat a vzdelavat sa, pokial prispejem do nejakej temy, vzdy sa snazim o tom najprv co najviac docitat a ked tomu nerozumiem, tak sa pytam!!!
zakladny rozdiel medzi 5d, 50D a 500D:
- 5d je full frame, 21mpix, vhodna na krajinky a portrety, full hd video, vysoke ISO pri nizkom sume, ale pozor, zo slabsimi obj nerobi pekne fotografie, takze ked 5D, tak L obj. vhodna na tlac velkoformatov. a cena LEN za telo cca 2000 eur
- 50d poloprofi zrkadlo, aps-c, ja by som ho nazvala ako ´zlaty stred´, myslim okolo 15-16mpix, pouzitie ISO do 800 uplne v pohodicke, obj ti to zvladne ef-s ale ak L, kresli pekne, AF ma podla mna lepsi ako 5D. cena za telo 800-900 eur
- 500D je amaterska zrkadlovka, lahsia,aps-c, podla mna su tieto vhodne volby ked zacinas zo zrkadlovkou, cena za telo 500-600 eur
co som pisala, je iba zakladny rozdiel, ak som sa niekde pomylila, tak ma opravte. vybrat si musis sama, neviem aku mas financnu situaciu, takze neporadim co si vziat a neviem ani co chces fotit.
500D je 15MPx a ma DIGIC4 v podstate len koli videu v HD. Tu s tymto fotakom natocis aj pekne video zabery. Cena je 600Eur za telo, ak aj s objektivom potom 700Eur a viac.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa