Fórum » O TECHNIKE

Nabíjačka Eneloop baterií

Ivo003
2010-03-07 11:14:10+01
Nároky na spoľahlivý zdroj energie stále rastú, o čo sa snažia aj výrobcovia batérií. Na trh boli uvedené Eneloop baterky. Neviem však, či môžem použiť bežnú nabíjačku, alebo je potrebné kúpiť špeciálnu konkrétnu na Eneloopy, ak ano ktorú by ste odporúčali.

Marcel Rebro
2010-03-07 11:20:10+01
mam original Enloop nabijacku, ale kedze mam viac sad Eneloopov musim hlavne po navrate z hor (pouzivam ich primarne do vysielaciek, blyskam len v sebaobrane) nabijat v com sa da. pouzivam NiMH/NiCD nabijacky BASF a GP - bez problemov.

BrAtKo
2010-03-07 11:25:14+01
Ahoj, nuz viem len tolko, ze opacne to funguje. Tiez som si kupil Eneloopy do blesku a do navigacie (najlepsie ceny som nasiel v mall.sk casto maju akciu). A kupil som si jedno balenie aj s nabijackou, len tak pre istotu, i napriek tomu, ze mam kvalitnu Voltcraft nabijacku akumulatorov. A rozdiel v nabijani je najma v dlzke nabijania, Eneloop nabijacka nabija velmi pomaly, kludne aj 10-12 hodin.

Azimut
2010-03-07 11:34:07+01
Ja mám PowerBank Smart2 nabíjačku,enelopy sú nabité za hodinku a tých 500 fotiek mi to vydrží.

Ivo003
2010-03-07 13:04:47+01
príspevok od: Azimut
Ja mám PowerBank Smart2 nabíjačku,enelopy sú nabité za hodinku a tých 500 fotiek mi to vydrží.
Práve toho sa bojím. Už sa mi podarilo odpísať baterky kvôli rýchlonabíjačke. Dal som baterky do nabíjačky a keď som ich vyberal, boli také horúce, že sa nedali udržať v ruke a to bola ich labutia pieseň. Už sa nikdy nedali nabiť.

2010-03-07 13:22:54+01
rozsirene vyhladavanie-vyhladavanie v prispevkoch\komentaroch-v prispevkoch na fore-klucove slovo ´nabijanie´-vualla :o) je tam toho popisane aj na bakalarku :o)
staci hladat, nie je to tazke, ani zlozite, len treba chciet...
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2902
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=3715

Ivo003
2010-03-07 18:24:19+01
vualla, vďaka, ja som vedel, že niekde sa o tom písalo, len som nevedel kde.
Ináč, bolo by dobre často opakujúce sa témy dať niekde dokopy, aby boli ľahšie nájditeľné a potom by sa neopakovali vo fóre.

jarosujo
2010-03-07 18:58:50+01
Ak sa velmi neponahlas, neodporucam rychlonabijacky. Ja mam tiez Volcraft nabijacku, ale nenabijam na plne gule, ale pekne 1/C cize v tomto pripade 200 mA. To je idealny prud, garantuje najdlhsiu zivotnost, nabite za cca. 10 hod (ak su takmer prazdne). Staci aj ta co sa dodava k baterkam, ale ta vypina nabijanie len casovacom (16 hod). Volkraft vypina pomocou delta peak, takze kludne tam mozem dat nabit aj ciastocne vybite baterky a zbytocne sa neprebijaju.

2010-03-07 19:00:31+01
nemas za co...
treba vyckat, verim, ze sa to upravi k lepsiemu stavu, ako to momentalne je...

compact
2010-03-07 19:11:37+01
ak vyzadujes spoľahlivý zdroj energie odporucam sa zamerat na jednu z tych lepsich nabijaciek. Spominana Voltcraft je velmi oblubena u pouzivatelov. Sam som vystriedal zopar nabijaciek a zakotvil som pri Voltcrafte. Paci sa mi na nej ako si viem overit v akom stave je baterka. Dnes som zistil ze jeden akumulator mam s kapacitou 680mA miesto kapacity 2000mA. Nie je nic horsie ako jedneho dna zistit ze potrebujem baterky a nakoniec ich ani nevyuzijem koli jednemu clanku :)

2010-03-07 19:37:46+01
ak chces lacne a 100% spolahlive riesenie, tak trafonabijacka s nabijacim prudom 100-200mA ktory baterky neposkodi, ani keby si ich nechal pripojene tyzden. Takto sa baterky plne nabiju za 10-20h (cez noc).

Voltcraft nemusi byt zly, ale su to vyhodene peniaze, pretoze na tieto ucely existuju omnoho sofistikovanejsie zariadenia ;-) Radsej kupit lacnu trafonabijacku a za usetrene peniaze dalsie 3 sady Eneloop.

Mat nahradne riesenie v podobe dvoch sad bateriek je totiz mne osobne vzdy prijemnejsie, ako dopredu vediet, ze mi sada odisla kvoli jednemu clanku.

2010-03-07 19:42:15+01
príspevok od: jarosujo
Ak sa velmi neponahlas, neodporucam rychlonabijacky. Ja mam tiez Volcraft nabijacku, ale nenabijam na plne gule, ale pekne 1/C cize v tomto pripade 200 mA. To je idealny prud, garantuje najdlhsiu zivotnost, nabite za cca. 10 hod (ak su takmer prazdne). Staci aj ta co sa dodava k baterkam, ale ta vypina nabijanie len casovacom (16 hod). Volkraft vypina pomocou delta peak, takze kludne tam mozem dat nabit aj ciastocne vybite baterky a zbytocne sa neprebijaju.
na 0,1C nepotrebujes vypnutie delta peakom, pretoze tak maly prud baterky neposkodi ani dlhodobo

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()