Neviem sa nikde dopracovať k informácii o rozsahu pracovných teplôt tohto blesku. Chcem ho použiť na fotenie v zime v exteriéry (športová fotografia, hlavne lyže).
Stránka výrobcu:
http://cpn.canon-europe.com/content/product/accessories/580ex_ii.do
Myslim, ze neexistuju specialne blesky do mrazu :-) Ale vazne - nechce sa mi ist pozerat do manualu (mam 430-ku), no myslim si, ze najslabsi clanok budu baterie. Blesk to zvladne aj hlboko pod nulou.
Ja ho mam, pouzil som ho v -12 celzia pocas tury uplne bez problemu, akurat najslabsim clankom boli ako pise Lu boss baterie, ale pokial si nechas dve sady v ruksaku v teple, mas po probleme, akurat daj pozor pri vymene baterii,pripadne pri stlacani aretacie pri sklapani, plast je krehkejsi, jednoduxo ho zlomis.
súhlasím so všetkými nad do mnou. Fotil som s ním nejednu akciu vonká pri mínusových teplotách a ten blesk nemal žiaden problém. Asi aj preto je považovaní za jeden z najlepších na trhu. Fakt v tak extrémnych podmienkach treba mať aspoň dve sady batérii a si za vodou. Pozor tie mimo blesku maj niekde v teple ideálne niekde vo vnútornom vrecku bundy aby sa udržiavali v teple. Inak nebudeš mať žiaden problém ;-)
dik za info. baterky su mi jasne, tie nemaju radi zimu. len som sa obaval, co na to elektronika blesku. pri telach je teplotny rozsah uvedeny (od 0stC do plusovych teplot) a napriek tomu ho bez problemov pouzivam teplotach hlboko pod bodom mrazu. s bleskom v mraze nemam skusenost, takze vam dakujem za prakticke skusenosti.
fotil som skoky na snowboarde jeden blesk som mal na stative a druhy hodeny na zemi... oba 580EX II a bez problemov.... snezilo na nich -10 a OK sem tam som z nich sneh odhrnul, vymenil baterky a fotil dalej :D
fotil som skoky na snowboarde jeden blesk som mal na stative a druhy hodeny na zemi... oba 580EX II a bez problemov.... snezilo na nich -10 a OK sem tam som z nich sneh odhrnul, vymenil baterky a fotil dalej :D
Canon Speedlite 580EX II
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa