Zdravim, chcel by som sa spytat ludi, ktori pouzivaju neznackove Li-ion baterie vo svojom digitalnom fotoaparate, ze s ktorymi "znackami" maju, resp. nemaju dobre skusenosti.
Osobne som si zaobstaral pre svoj EOS 300D bateriu z www.eurobaterie.sk za 15 eur, ale vydrzi malo, ~150 fotiek. Pozeral som to na ebay.co.uk, je tam strasne vela ponuk, dokonca niektore vychadzaju aj menej ako 10 libier s postovnym ale nechcem nosit so sebou vela baterii, z ktorych kazdy vydrzi len tych 150 fotiek.
Dalej som nasiel u nas baterie od Hama a AVACOM (vyrobca deklaruje clanky Sanyo)za ~25 EUR. Tieto pozna niekto? Dik vopred za informacie!
K d90ke mam nejaku bez mena z megafota, ale vydrzi menej ako originalna a v nabijacke dost smrdi. Osobne by som si urcite radsej kupil do buducnosti original.
ja som kupoval raz cez ebay z anglicka a vydrzala mi asi 50 zaberov, bola to neznackova za asi 8€ aj s postou.... rozobral som ju a zistil ze jeden clanok je poskodeny. Druhu som kupil uz zo spominaneho obchodu eurobaterie a ta drzi v pohode skoro ano nova originalna.... jednalo sa o baterku do C350D. Takze asi tie neznackove su fakt loteria :)
Svojho casu som do Canonu G5 kupil neoriginalnu bateriu ako nahradu za BP-511. Mala vacsiu kapacitu nez originalna, ale nevydrazala ani polovicu. Odvtedy kupujem radsej originaly, lebo ostat bez stavy mi za tych par usetrenych eur nestoji.
Ja mam dva kusy Phottix EN-EL3e baterii a som s nimi spokojny.
http://www.phottix.com/batteries/phottix-en-el3e.html
Mam ich uz asi rok a pol. Stali 400Sk dokopy aj s postovnym, myslim.
Jedine v gripe mi obcas blbnu ked sa baterie po vybiti automaticky prepinaju medzi gripom a telom.Ale to moze byt sposobene aj gripom, lebo ked ich mam vo fotaku, su 100% OK. A vydrzia podla mna tak isto ako original. Nikdy sa mi ani nezahriali.
Kupil som raz este na Minoltu tiez daku napodobeninu a ta mala vydrz tak 1/3 oproti originalu.
...na moje foťáky (Canon 50D, Leica D-LUX 3) používam mimo originálnych aj ´obyčajné - kúpené cez ebay´ za pár euráčov a musím uznať, že nemajú chybu. Netreba sa toho báť, treba vyskúšať. Používam 2 originály a 4 z ebay a fakt nepoznám, ktoré sú ktoré, teda až podľa nápisu za ktorý treba fest priplatiť.
...raz som si kúpil 4ks. AA akumulátory zn.Sanyo vraj 2500 mAh a majú taký obrovský samovybíjací efekt, že kým ich použijem stihnú sa vybiť. Značka ešte neznamená kvalitu. No name z ebay fungujú bez problémov a stali zlomok z tých Sanyo, ktoré darujem za odvoz.
...raz som si kúpil 4ks. AA akumulátory zn.Sanyo vraj 2500 mAh a majú taký obrovský samovybíjací efekt, že kým ich použijem stihnú sa vybiť. Značka ešte neznamená kvalitu. No name z ebay fungujú bez problémov a stali zlomok z tých Sanyo, ktoré darujem za odvoz.
Ja mam Sanyo 2100mAh a su super. Maju maly vybijaci efekt. Aj podla testu su lepsie ako 2500 Sanyo. Kupil som ale aj dake zelene cosi AA 2600mAh z eBayu a hned ako som ich rozbalil, citil som ze su tak o polovicu lahsie ako normalne NiMh. Testom som zmeral ich kapacitu a mali iba slabych 800mAh. Takze niekedy je to loteria.
Ja mam Sanyo 2100mAh a su super. Maju maly vybijaci efekt. Aj podla testu su lepsie ako 2500 Sanyo. Kupil som ale aj dake zelene cosi AA 2600mAh z eBayu a hned ako som ich rozbalil, citil som ze su tak o polovicu lahsie ako normalne NiMh. Testom som zmeral ich kapacitu a mali iba slabych 800mAh. Takze niekedy je to loteria.
...na nabíjanie používam nabíjačku Voltcraft IP-1L, ktorá mimo formátovania dokáže aj zmerať kapacitu v mAh a človek by sa nestačil čudovať, aká kapacita býva napísaná na akumulátore a aká je skutočnosť. Inak tá nabíjačka je naozaj super..., dokáže divy :-)
...na nabíjanie používam nabíjačku Voltcraft IP-1L, ktorá mimo formátovania dokáže aj zmerať kapacitu v mAh a človek by sa nestačil čudovať, aká kapacita býva napísaná na akumulátore a aká je skutočnosť. Inak tá nabíjačka je naozaj super..., dokáže divy :-)
tu planujem aj ja, hladal som aj ine ale tato je asi najlepsia.
no ja mam skor problem, ze mi po foteni v blesku casto odide jedna baterka tak, ze straca rychlejsie kapacitu ako ostatne, cim s stane blesk po 10 fotkach nepouzitelny :( nerozumiem ale tomu, ze preco iba jedna.
su to AA GP 2700mAh
...na Tvojom mieste by som tie Tvoje akumulátory dal niekomu otestovať v akom sú reálnom stave a akú majú skutočnú kapacitu. Ja mám skúsenosti, že čo akumulátor to originál a to aj vtedy ak ich kupuješ v sete napr. 4 kusy v jednom balení. Ak si z Trnavy, alebo okolia dokážem Ti ich otestovať.
Ak mas kopec penazi, kludne kupuj originalne baterie, ak chces usetrit, kupuj neoriginal. Niektore co mam tahaju rovnako, niektore su slabsie. Vzhladom na to, ze namiesto jedneho originalu mam 4 kopie, pre mna nie je o com. Pri niektorych vyrobkoch (clony, baterie, gripy...) je mi az zle z toho, aki su vyrobcovia nenazrati, ked de facto to iste sa da kupit za zlomok ceny. Tym zvlast, ked vsetko (original aj kopia) je z Ciny.
K bateriam do blesku - idealne su prave Eneloop, ktore su excelentne prave vdaka minimalnemu samovybijaniu. Podla vyrobcu by mali stratit za rok statia len 20% kapacity.
Dávnejšie som sa bavil s výrobcom podobných originálnych batérií a hovoril mi, že vysoká cena originálov je preto, že články, ktoré do nich montujú sú starostlivo vyberané z bežnej produkcie alebo dokonca špeciálne vyrábané pre nich a majú zaručené parametre, ako kapacita, samovybíjanie, životnosť a tiež teplotnú výdrž (fungujú aj v mraze). Normálne komerčné aku majú podstatne širší rozptyl týchto parametrov. Preto ´neznačková´ batéria, naplnená bežnými aku sa môže plne vyrovnať originálu ale možno bude mať len polovicu kapacity, prípadne po 50 nabitiach jeden článok odíde alebo pri teplote nula zmrzne. Plastový obal je z hľadiska ceny bezvýznamný, podstatná je cena článkov... U NIKON výrobkov platíme za záruku kvality.
neznackove baterie
http://www.phottix.com/batteries/phottix-en-el3e.html
Mam ich uz asi rok a pol. Stali 400Sk dokopy aj s postovnym, myslim.
Jedine v gripe mi obcas blbnu ked sa baterie po vybiti automaticky prepinaju medzi gripom a telom.Ale to moze byt sposobene aj gripom, lebo ked ich mam vo fotaku, su 100% OK. A vydrzia podla mna tak isto ako original. Nikdy sa mi ani nezahriali.
Kupil som raz este na Minoltu tiez daku napodobeninu a ta mala vydrz tak 1/3 oproti originalu.
su to AA GP 2700mAh
K bateriam do blesku - idealne su prave Eneloop, ktore su excelentne prave vdaka minimalnemu samovybijaniu. Podla vyrobcu by mali stratit za rok statia len 20% kapacity.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa