Ahojte. Potrebujem poradit. Sestra sa chysta kupit nejaky sirsi objektiv na svadby a opytala sa ma, co ma kupit. Ja sa v canonoch moc nevyznam. nieco som na nete pozeral a nasiel CANON EF-S 10-22 mm f / 3.5-4.5 USM a CANON EF 20mm f / 2.8 USM. U jedneho mi vadi svetelnost a u druheho, ze je az 20mm a to na jej 350d moc sirokouhle nebude. ja by som skor bral tu 20, akosi sa mi viac pacia pevne ohniska. pozrel som aj na 14mm ale to je uz moc drahe. aky je vas nazor? recenzie som vobec necital, takze budem rad ak napisete aj +/- pripadne aj ine navrhy. Cenovo by to malo byt okolo 600 eur, ked viac tak viac a ked menej tak by to bolo lepsie. Diky. podobnu temu som hladal a nenasiel.
automaticky - este ti aj nakresli obdlznik, ze jak to ufakli - je smart - sak je to nikon neeee?
Jééééžiš ja ho chcem.....len sa bojím že bude doma v Nešlnal Džeokrafik batohu, väčšiu časť roka....Na D80 som stihol za 2 roky 5500 cvakov a to som fotil tri svadby a dve Tužkové....:(((
Ako rezervné telo som mal len tak ledabolo cez plece kolegovu D700 s 50/1,4.....že keby náhodu.....hned po akcii som ju vrátil (ani cvak som s nou neurobil)...strach mi nedovolil...:)))))
automaticky - este ti aj nakresli obdlznik, ze jak to ufakli - je smart - sak je to nikon neeee?
Marcel,
co takto pozriet funkciu ´Auto DX Crop´. Manual strana 58-59.
Ja mam doma tokinu 12-24 a ked to nasadim na FF (zatial iba filmovy), tak vinetacia sa strati na 18mm+
Tak siroke sklo je na svadbe pouzitelne dost tazko, mozno 1-2 zabery zo snahou zabrat co najviac interieru (kostola), ludia na zabere su bud mravce alebo dost deformovany. V sobotu som fotil svadbu v kostole, mal som aj Tokinu 11-16 v brasni, ale ani fakt ze som mal 2 tela, jedno s 18-70+flash a druhe s pevnou 50tkou mi nepomohol. Obrad sice trval vyse hodiny, ale fakt nebola dobra prilezitost na prehodenie skla, to by bolo riziko ze nieco podstatne utecie. Takto nic neutieklo a ten jeden potencionalny ultrawide zaber nikomu chybat nebude.. :) Nakoniec do 27mm ekv. mi vliezol na vysku oltar aj s mladomanzelmi..
som tusil zradu ze Jaro zo Senca co ma tak familiarne oslovuje - a este aj IDcko take ´neprotekcne´ ze 13131 ... pozdravim ... zastav sa niekedy, mozem (sa) pofotit ;-)
Musel som sa zaregistrovat, lebo som predaval 80-200 AF-D. Tento tyzden by mohla byt 70-200 VR2, tak by som ju mohol priniest na otestovanie. Ja som len majitel fotaku, poriadny fotograf nikdy asi nebudem - ale na rodinne foto to staci :-)
necital som komentare predo mnou ale o C 10-22 mozem povedat len dobre veci. Kedze s tym fotim hlavne krajinu, svetelnost mi neprekaza... Konstrukcia myslim tiez ok. Fotil som aj za silneho dazda a no problem. Na svatby by som si vsak vybral urcite ine ohnisko. Pokila ma len jedno telo tych 22 je velky limit ! Nech si to vyskusa na dakom lacnejsom predtym nez kupi. Na par zaberov mozno ale viac sa jej hodi daco z rozsahom 17-80. cize mozno ta nova C15-85 tusim ale neviem aka je. ale rozsah sa urcite hodi. Ja podobne akcie fotim zvecsa na rozsahu 20-40mm. Stane sa mi obcas ze nasadim aj 10-22 ale to jedine na skupinove foto v miestnosti kde sa inak nevlezem. Vela zdaru pri vybere ;)
no podla mna keby mala lepsie telo tak 17 - 40 je vyborny objektiv ... skusal som ho na mojej 450ke ale ta nezvlada viac ako 800ISO ... a 350ka neviem neviem ...
a pevne sklo zasa stale menit na svadbach nie je vyhra ...
zdravim, chcem sa opytat ako je to s rychlostou ostrrenia Tokina 11-16. Viem ze nie je to USM, ale tak ze ci zvlada v pohode napr. sport a podobne. Hladal som na nete nieco o tom ale nenasiel som. dik
Nemeníš....pevné je nasadené nonstop.....ibaže by si bol samovrah a šiel s jedným telom...:)))))))
ale zasa netrep samovrah ... svadby sa v pohode daju fotit jednym telom a jednym objektivom ... zarabat sa da aj tak a zakaznik je spokojny a ked si zratas cenu dalsieho tela a inych objektivov zisk mas vacsi
Sirokouhly objektiv na Canon
Ako rezervné telo som mal len tak ledabolo cez plece kolegovu D700 s 50/1,4.....že keby náhodu.....hned po akcii som ju vrátil (ani cvak som s nou neurobil)...strach mi nedovolil...:)))))
vyskusal som Tamron 17-50/2.8 - fak(l)uje ...
co takto pozriet funkciu ´Auto DX Crop´. Manual strana 58-59.
Ja mam doma tokinu 12-24 a ked to nasadim na FF (zatial iba filmovy), tak vinetacia sa strati na 18mm+
Len som vyskusal, kedze bola polozena otazka ...
BTW: pozdravuj flexis kolektiv od byvaleho uctovnika :-)
Musel som sa zaregistrovat, lebo som predaval 80-200 AF-D. Tento tyzden by mohla byt 70-200 VR2, tak by som ju mohol priniest na otestovanie. Ja som len majitel fotaku, poriadny fotograf nikdy asi nebudem - ale na rodinne foto to staci :-)
a pevne sklo zasa stale menit na svadbach nie je vyhra ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa