Zaujímalo by ma ako funguje nákup z USA. Ide o to, že by som si chcel objednať tovar z B&H. Tovar by som si objednával na adresu v USA, k známym. Tý keď budú mať cestu na Slovensko mi ho prinesú. Má s takýmto štýlom nákupu niekto skúsenosti? Môžu nastať nejaké problémy pri dovoze? Nerád by som niekomu spôsobil na letisku nepríjemnosti.
pokial ides kupovat, granaty, antrax, prirucku mladeho teroristu a podobne, tak budu mat problemy. Ale pokial im najdu v batozine objektiv, povedia, ze je ich pokial nebude v darcekovom baleni B&H s prilozenou fakturou. Len nezabudni si priratat americku dph ked to pride k nim.
V USA sa vacsinou uvadzaju ceny bez DPH, ale to je u nich len 4-7% v zavislosti od statu. Ak sa objednava zo statu, kde ten obchod nema zastupenie, DPH sa neplati. Na prevoz staci, ked to nebudu prevazat v originalnych krabicach.
V USA sa vacsinou uvadzaju ceny bez DPH, ale to je u nich len 4-7% v zavislosti od statu. Ak sa objednava zo statu, kde ten obchod nema zastupenie, DPH sa neplati. Na prevoz staci, ked to nebudu prevazat v originalnych krabicach.
bývajú v inom štáte, takže by to malo byť bez dane. škatuľu oželiem, jedine že by mi ju potom doviezli na druhý krát :-)))))
pokial ides kupovat, granaty, antrax, prirucku mladeho teroristu a podobne, tak budu mat problemy. Ale pokial im najdu v batozine objektiv, povedia, ze je ich pokial nebude v darcekovom baleni B&H s prilozenou fakturou. Len nezabudni si priratat americku dph ked to pride k nim.
malo by to byť bez dane, keďže sa to bude objednávať zo štátu do štátu. ten cenový rozdiel oproti SK je skutočne moc lákavý.
Par veci som si takto nechal doniest. Naposledy rozlozena krabica a doklady cestovali vo velkej batozine, kym objektiv zabaleny v sacku v prirucnej. A nebol s tym ziadny problem. Podobne som kupil aj jeden kompakt...
Par veci som si takto nechal doniest. Naposledy rozlozena krabica a doklady cestovali vo velkej batozine, kym objektiv zabaleny v sacku v prirucnej. A nebol s tym ziadny problem. Podobne som kupil aj jeden kompakt...
presne takto si to predstavujem. A keď bol prílet? BA, Viedeň? Prípadne mal let z USA niekde pred tým medzipristátie v Európe?
presne takto si to predstavujem. A keď bol prílet? BA, Viedeň? Prípadne mal let z USA niekde pred tým medzipristátie v Európe?
Prilet bol do BUD, ale s prestupom v Londyne alebo Parizi. Americanom je jedno, co vyvazas, a na velkych europskych letiskach nemaju cas sa s ludmi natahovat kvoli takymto blbostiam.
Prilet bol do BUD, ale s prestupom v Londyne alebo Parizi. Americanom je jedno, co vyvazas, a na velkych europskych letiskach nemaju cas sa s ludmi natahovat kvoli takymto blbostiam.
známi zväčša chodia do Viedne, Mám trocha obavy z BA. Tam majú vždy čas ľudom znepríjemňovať život.
Tiez planujem takyto nakup z B&H...ked tetuska bude ochotna :)))...chcem sa opytat...nasiel som objektivy, ktore su oznacene ako IMPORTED a USA...je tam aj cenovy rozdiel...cim sa odlisuju?Myslite, ze staci tie co su oznacene IMPORTED...o zaruku prichadzam tak ci tak...a tiez ako je to s DPH...tetka byva v state MICHIGAN...ma B&H tam zastupenie?..Budem musiet platit DPH...a este jedna otazka...staci to doviest do EU, vsak?...potom si to uz mozem nechat preposlat na Slovansko cez UPC?Colnici ta uz nebudu kontrolovat?...dakujem
kupoval som presne takto... vsetko v krabiciach s cenovkami v batohu na palube som bez problemov doniesol az domov :) cez znameho teda... ak posielas mimo NY neplatis dan inac 8%
ja som tiez objednaval z B&H,cenu platis aku vidis na nete,ziadna dan,kedze obchod ma sidlo v NYC.poslat si to mozes kam chces,za par dolarov,pri vacsom nakupe zadarmo.IMPORTED a USA?IMPORTED znamena ze zarucny servis Ti poskytuje B&H,takze ked sa nieco pokazi musis to poslat im.Niekedy ale mas vacsie zlavy pri USA cenach ako imported,treba vystriehnut,co sa tyka Canon ,na jar davaju rebate,kde sa da celkom dobre usetrit.Dovozu sa nemusis bat pokial toho nemas plne kufre a kludne to moze byt aj zabalene.tak nakupu zdar
Tiez planujem takyto nakup z B&H...ked tetuska bude ochotna :)))...chcem sa opytat...nasiel som objektivy, ktore su oznacene ako IMPORTED a USA...je tam aj cenovy rozdiel...cim sa odlisuju?Myslite, ze staci tie co su oznacene IMPORTED...o zaruku prichadzam tak ci tak...a tiez ako je to s DPH...tetka byva v state MICHIGAN...ma B&H tam zastupenie?..Budem musiet platit DPH...a este jedna otazka...staci to doviest do EU, vsak?...potom si to uz mozem nechat preposlat na Slovansko cez UPC?Colnici ta uz nebudu kontrolovat?...dakujem
IMPORTED - je to sedy dovoz, reklamovat mozes iba u zida v B&H :-)
USA - oficialny predajny kanal. Zaruka 1 rok na celom svete (teda aspon Nikon)
Ak je to moderny objektiv s kopou elektroniky typu SWM(USM), VR(IS), tak radsej kup USA.
ja co som cital tak ak kupis npr fotak najlepsie je odhodit krabicu vybalit ho nafotit v USA par zaberov a ist s tym tak na slovensko .... teda pokial to nechces zahrnut do uctovnictva platit 2x DPH a clo
s objednavkou priamo na Slovensko ma niekto skuenosti? ako som to pozeral, od BH je to mozne, postovne vychadza cca. $50. vie niekto, ake clo je uvalene na taketo produkty?
s objednavkou priamo na Slovensko ma niekto skuenosti? ako som to pozeral, od BH je to mozne, postovne vychadza cca. $50. vie niekto, ake clo je uvalene na taketo produkty?
Vsetko, co je nad 22€ podlieha pri dovoze dorubu DPH 19% (pozor, tu pocitaju aj z postovneho!!!) Ak je zasielka nad 150€ k DPH sa pripocita aj clo - za fototechniku je to 6,7%. Pravdepodobnost, ze to colnikom unikne je pomerne mala :(
Nákup v USA
USA - oficialny predajny kanal. Zaruka 1 rok na celom svete (teda aspon Nikon)
Ak je to moderny objektiv s kopou elektroniky typu SWM(USM), VR(IS), tak radsej kup USA.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa