Nedavno som si kupil moj sen Nikon D2X, naco som uz davno sporil.
Mam k tomu objektivy:
SIGMA 24-70mm F2,8
Nikon 20mm F2,8
Nikon 80-200mm F2,8
Moj problem je ze ked fotim , tak tie fotky nie su 100% čiste.Uz som skusal s tym vselico ale su trosku romazane.ISO mam podla potreby nastavene.
Vie my niekto poradit?
Velmi by som bol vdacny.Dakujem!!!
.. ja len upresnim ze som to nebral ako vysmievanie, fakt len na odlahcenie nechcel som aby to nejako takto vyznelo. Respektujem ze kazdy sa raz ucil. Ja sa ucim stale a rad :) A bez fotiek sa tazko radi.Taky stroj so svetelnymi objektivmi musi fotit perfektne. Zase na odlahcenie: Ked budes zahadzovat tu 80-200 2,8 tak mojim smerom prosim ;-)
u javelina si na to budes musiet zvyknut, ale este ti nedal ovecku, takze asi si mu sympaticky :D daj dake fotky a mozme daco poriesit. dovtedy sa mozme bavit o niecom inom :)
Nerobím ukvapené závery...počkáme na foto....problém byť môže....aj keď tušenie už mám....
Stretol som sa už s prípadom kedy mal borec , ´podľa neho ´ škaredé fotky....
No porovnával to s Maťom Kovalíkom....mal rovnaký fotoaparat, fotil rovnakú šušuru a nemal to také namakané ,ako master Šušky ,Kovalík.....
A nebol prvý čo si myslel že pero Parker robí spisovaťela...:))))
ja som ziadil temu - pomoc zaciatocnikom... no tiez ma sprdli ,ze najprv si musi kazdy precitat navod.,.. a fotoskolu tu ne ephoto... takze pomoz si sam clovece ,aj boh ti pomoze... pomoc ,okrem ustiacnych poznamok tu zrejme nenajdes...
ja som ziadil temu - pomoc zaciatocnikom... no tiez ma sprdli ,ze najprv si musi kazdy precitat navod.,.. a fotoskolu tu ne ephoto... takze pomoz si sam clovece ,aj boh ti pomoze... pomoc ,okrem ustiacnych poznamok tu zrejme nenajdes...
sorrac ale definicia problemu ´fotky nie su 100% čiste´ mi pripomina zapis v prevadzkovej knihe lietadla (od pilota) : ´nieco v kabine hrkoce´.
a odpoved od servisakov? ´nieco sme v kabine dotiahli ...´
no ja v to dufam, len fakt niektore odpovede neboli pre zaciatocnika pomocou...
Schválne...??? snad jedna....tu mimo tému ja versus Mrco nerieš, netýkala sa autora....
Myslím že všetci mame snahu poradiť, len onen autor nemá čas nalepiť kolúznu fotku...:))))
A toto???
Daj to na statív....nafoť písaný text....ak to bude v poriadku chybu hladaj na opačnej strane aparátu......:)))
A špecifikuj mi prosím ťa ´ISO mam podla potreby nastavene´ v súvislosti so situáciou...
ISO: ako co tam chces vysvetlovat, ved to je vysvetlene.) ma to podla potreby. stale lepsie ako keby to nastavoval podla dennej doby. rano 200 obed 100 vecer 400 v noci 1600
ISO: ako co tam chces vysvetlovat, ved to je vysvetlene.) ma to podla potreby. stale lepsie ako keby to nastavoval podla dennej doby. rano 200 obed 100 vecer 400 v noci 1600
Veď v poriadku...pochopil som....čo mi bolo zo začiatku nejasné som dostal vysvetlené....tak už len to foto s exifom...:(
NIKON D2X - Rady na obsluhu
Stretol som sa už s prípadom kedy mal borec , ´podľa neho ´ škaredé fotky....
No porovnával to s Maťom Kovalíkom....mal rovnaký fotoaparat, fotil rovnakú šušuru a nemal to také namakané ,ako master Šušky ,Kovalík.....
A nebol prvý čo si myslel že pero Parker robí spisovaťela...:))))
a odpoved od servisakov? ´nieco sme v kabine dotiahli ...´
Myslím že všetci mame snahu poradiť, len onen autor nemá čas nalepiť kolúznu fotku...:))))
Daj to na statív....nafoť písaný text....ak to bude v poriadku chybu hladaj na opačnej strane aparátu......:)))
A špecifikuj mi prosím ťa ´ISO mam podla potreby nastavene´ v súvislosti so situáciou...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa