Ahoj! Podobnú tému alebo niečo s týmito statívmi som na fóre nenašiel (aspoň teda ak som sa dobre pozeral). Chcel by som sa popýtať na váš názor, ktorý by bol vhodnejší.
Foťák bude Nikon D3000 s obj. 18-105 (dohromady teda asi 900g), chcel by som fotiť v kostoloch, nejakú nočnú oblohu a tak. Čo sa týka prenášania, tam by som problém nevidel.
Tieto stoja do 50€, keby ste niekto mali nejakú lepšiu alternatívu, môžete napísať.
Základné údaje o statívoch: (sú aj na shop.ephoto.sk)
DF-50: max. zaťaženie 3kg, výška 56-152, v zloženom stave 58
CX-660: max. zaťaženie 4kg, výška 58-162, v zloženom stave 65
Vopred ďakujem za nejakú radu. Pekný deň páni a dámy.
Ja tiez by som chcel kupit stativ a akurat si vlastne zalozil temu aj pre mna :)
Akurat ja som na tom finance este kusok horsie, ja by som chcel tak do 45 eur.Lebo len postovne je 8 :(
Rozmyslal som nad tym DF-50 aj ked viem ze kazdy odporuca velbon sherpa ale na ten proste nie je...
Tak som sa chcel spytat, ci to udrzi moj ultrazoom a 15 sec bez pohnutia...lebo co som mal ten stary, tam som dal 8 sec a obrazok uz nebol taky ostry ako ked som fotak polozil na zem :)
Ahoj Cako, vidíš, čítam ti myšlienky. Či už dáš 50 alebo 45, je to už v podstate jedno. Pre tento si potom pôjdem osobne do obchodu, ale zase namiesto poštovného bude cestovné, takže je to fuk. Čo sa týka to ultrazoomu, pokiaľ viem, tak tie majú zoom plus-mínus 18,20 a to je strašne veľa, ani ten statív to neudrží. Na to je dobrá fakt iba tá zem :D. Však uvidíš čo ti na to povedia iní skilleri.
lacný statív sú vopred zbytočne vyhodené peniaze. Dakedy som kúpil veľmi lacný Velbon a netrvalo dlho kým som prišiel na to že je na dve veci. Potom bol opretý v kúte skoro 2 roky kým som našiel nešťastníka ktorý ho kúpil od do mňa za symbolickú cenu. Dnes mám Sherpu 450 a už znova rozmýšľam že to nieje to pravé orechové takže budem kupovať asi tretí statív. Ak by som rozmýšľal hneť mohol som ušetriť kopec peňazí, no čo učíme sa na vlastných chybách. Tretí statív kúpim ten najlepší aký si budem môcť dovoliť z ponuky aj za cenu že naň budem čakať rok. Už nekúpim niečo čo je kompromis, je to to najdrahšie riešenie a v konečnom dôsledku nič neušetríš skúr prerobíš.
lacný statív sú vopred zbytočne vyhodené peniaze. Dakedy som kúpil veľmi lacný Velbon a netrvalo dlho kým som prišiel na to že je na dve veci. Potom bol opretý v kúte skoro 2 roky kým som našiel nešťastníka ktorý ho kúpil od do mňa za symbolickú cenu. Dnes mám Sherpu 450 a už znova rozmýšľam že to nieje to pravé orechové takže budem kupovať asi tretí statív. Ak by som rozmýšľal hneť mohol som ušetriť kopec peňazí, no čo učíme sa na vlastných chybách. Tretí statív kúpim ten najlepší aký si budem môcť dovoliť z ponuky aj za cenu že naň budem čakať rok. Už nekúpim niečo čo je kompromis, je to to najdrahšie riešenie a v konečnom dôsledku nič neušetríš skúr prerobíš.
a máš už konkrétne predstavy čo chceš kúpiť? ideš do Gitzo?
Statív Velbon DF-50 vs. Velbon CX-660
Akurat ja som na tom finance este kusok horsie, ja by som chcel tak do 45 eur.Lebo len postovne je 8 :(
Rozmyslal som nad tym DF-50 aj ked viem ze kazdy odporuca velbon sherpa ale na ten proste nie je...
Tak som sa chcel spytat, ci to udrzi moj ultrazoom a 15 sec bez pohnutia...lebo co som mal ten stary, tam som dal 8 sec a obrazok uz nebol taky ostry ako ked som fotak polozil na zem :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa