zhodou okolnosti som tam bol na nakup a tuto sadu Ti mozem len doporucit, vyborna kombinacia, elinchrom robi len dobre veci - kupoval som sice sadu pre systemove blesky - softbox, dazdniky, stojany a pod. ale tato studiova sada je super, k tomu staci jeden radiovy odpalovac- s prijimacom a druhe svetlo sa ti odpali samo - ma to IF aj predblesk okrem radia, je to dobre vybavene
podla toho co fotis budes potrebovat aj kominek na odpich pozadia vlasov, hlavy a tak - www.fotovideoshop.sk, tam je par dobrych zostav taktiez
dakujem za radu :) ja sa tymto veciam vobec nerozumie,su to prve softboxy ktore chcem kupovat...fotit chcem najviac portrety atd.. a neviemc o je to ten kominek :D
zhodou okolnosti som tam bol na nakup a tuto sadu Ti mozem len doporucit, vyborna kombinacia, elinchrom robi len dobre veci - kupoval som sice sadu pre systemove blesky - softbox, dazdniky, stojany a pod. ale tato studiova sada je super, k tomu staci jeden radiovy odpalovac- s prijimacom a druhe svetlo sa ti odpali samo - ma to IF aj predblesk okrem radia, je to dobre vybavene
Jake nie sú tie softboxy malé? 53 cm...mmmmm neviem...
dakujem za radu :) ja sa tymto veciam vobec nerozumie,su to prve softboxy ktore chcem kupovat...fotit chcem najviac portrety atd.. a neviemc o je to ten kominek :D
to by chcelo potom male skolenie - najlepsie je vybrat sa za niekym koho poznas do atelieru a poskusat a popytat sa - kominek sluzi na odpichnutie od pozadia hlavne vlasov, okrajov a urcityh casti na ktorych ma fotograf zaujem aby fotka vyzerala co najlepsie -to je lepsie ukazat ako vysvetlovat - skus nejaky workshop portretu v atelieri a opytat sa, popripade osobne s nejakym fotografom koho mas nablizku
Jake nie sú tie softboxy malé? 53 cm...mmmmm neviem...
mam 60x60 a ten je tak plus minus dost - najvacsi co je k systemovym bleskom - inac da sa fotit aj s malym ale samozrejme vacsi oktahran je urcite lepsi, lenze stoji skoro polovicu co cela ta sada
mam 60x60 a ten je tak plus minus dost - najvacsi co je k systemovym bleskom - inac da sa fotit aj s malym ale samozrejme vacsi oktahran je urcite lepsi, lenze stoji skoro polovicu co cela ta sada
čo ty máš presne? môžeš dať link? ja k systémovým bleskom som plánoval len dáždniky. Radšej softboxy?
mam tieto dve ady plus 105 cm striebirnyx odrazovy dazdnik, som s tym na vysost spokojny, super material, velmi jemne svetlo - dlho somvahal lebo je to drahsie ale vysledok stoji za to, fotim s dvoma SB-900 a k tomu mam este 2 odrazove dosky biela/diuzna a strieborna/zlata. Da sa s tym neuveritelne dobre vyhrat - do buducna slintam este po jednej SB-900 ale treba dosetrit takze pocka.
čo ty máš presne? môžeš dať link? ja k systémovým bleskom som plánoval len dáždniky. Radšej softboxy?
inac ale na zaciatok uplne postacuje toto:
http://www.darian.sk/dazdniky/strieborne/set-stativov-a-dazdnikov-economy.html
k tomu ti treba len dva drziaky na systemaky za 18 Eur a mozes hned fotit, je to podstatne lacnejsie a vyborna kombinacia - elinchrom robi len dobre veci
Nataly, neviem,či je rozumné ísť do Elinchromu .
Za prvé,tie softboxy sú mále,akurát na portrét ´hlava-plecia´.
Za druhé časom zistíš,že budeš postupne dokupovať rôžne iné veci na doplnenie a tie všetky vychádzajú 3x drahšie ako dajme od Photonu .
Elinchrom je super,ale len pokiaľ by sa ti to malo vráťiť finančne.
Je kopec iných značiek na trhu,čo sú podstatne lacnejšie.
mam tieto dve ady plus 105 cm striebirnyx odrazovy dazdnik, som s tym na vysost spokojny, super material, velmi jemne svetlo - dlho somvahal lebo je to drahsie ale vysledok stoji za to, fotim s dvoma SB-900 a k tomu mam este 2 odrazove dosky biela/diuzna a strieborna/zlata. Da sa s tym neuveritelne dobre vyhrat - do buducna slintam este po jednej SB-900 ale treba dosetrit takze pocka.
ja som na tom podobne... chcem sa spytat, ci mas na odrazove dosky nejaky drziak, lebo ked clovek foti sam, tak mu dosku nema kto pridrzat :( ... ten softbox vyzera fajn, len je to troska dost €€€ :) nieco lacnejsie?
ma niekto nieco z ebayu? ... pozeral som napr. http://cgi.ebay.co.uk/60cm-24-Soft-Box-Kit-Softbox-for-Flash-Speedlite-F084_W0QQitemZ120480931336QQcmdZViewItemQQptZUK_Photography_StudioEquipment_RL?hash=item1c0d391e08 ... potrebujem nieco na systemovy blesk...
softbox
toto?
http://www.darian.sk/systemove-blesky/usmernenie-svetla/lastolite/EZYBOX-HOTSHOE-60-x-60cm.html
http://www.darian.sk/dazdniky/strieborne/set-stativov-a-dazdnikov-economy.html
k tomu ti treba len dva drziaky na systemaky za 18 Eur a mozes hned fotit, je to podstatne lacnejsie a vyborna kombinacia - elinchrom robi len dobre veci
Za prvé,tie softboxy sú mále,akurát na portrét ´hlava-plecia´.
Za druhé časom zistíš,že budeš postupne dokupovať rôžne iné veci na doplnenie a tie všetky vychádzajú 3x drahšie ako dajme od Photonu .
Elinchrom je super,ale len pokiaľ by sa ti to malo vráťiť finančne.
Je kopec iných značiek na trhu,čo sú podstatne lacnejšie.
http://www.darian.sk/systemove-blesky/usmernenie-svetla/lastolite/EZYBOX-HOTSHOE-60-x-60cm.html
http://www.darian.sk/studiove-blesky-a-sady/zvyhodnene-zostavy/studiova-zostava-vc-400/400/300-walimex-pro.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa