zdravim mam canon powershot s3 is a prave sa rozhodujem nad kupou mojej prvej digi zrkadlovky. jedna z najlepsich veci co moj powershot ma, je prave vyklapaci dysplej. je to fakt super vec a uz si bez toho neviem pomaly ani predstavit fotak a okrem toho je to aj dobre ako ochrana displeja. takze otazka znie ci vobec existuju zrkadlovky s takymto displejom (najlepsie canon).
www.canon.sk, www.nikon.cz, www.sony.sk, www.olympus.sk Lenivy hladat?
Canon to nema ziaden, vyklopny displej najdes na Nikone D5000 a niektorych Olympusoch. Vzhladom na neuveritelnu pomalost ostrenia v LV budes aj tak pracovat cez hladacik a nie tak, ako si bol zvyknuty na ultrazoome.
samozrejme 90 percent fotiek beriem cez hladacik, no su situacie ked sa ten vyklapaci displej fakt hodi naramne, napr pri foteni makra, popripade fotenie zo spodu alebo inych obskurnych uhlov, kedy je velmi narocne, priam nemozne vidiet co vlastne fotim. v tom je praveze najlepsia vyhoda takeho displeja a myslim ze by mi to dost chybalo
samozrejme 90 percent fotiek beriem cez hladacik, no su situacie ked sa ten vyklapaci displej fakt hodi naramne, napr pri foteni makra, popripade fotenie zo spodu alebo inych obskurnych uhlov, kedy je velmi narocne, priam nemozne vidiet co vlastne fotim. v tom je praveze najlepsia vyhoda takeho displeja a myslim ze by mi to dost chybalo
Nedaj sa,choď si za svojim.Kto hľadá nájde.
Ja ti doporučujem Nikon D5000.
Sony A550
http://www.fotoaparat.cz/article/10860/1
Nikon D5000
http://www.fotoaparat.cz/article/10805/1
... alebo mozes ist do micro4/3 ale asi by ti vadil ´maly´ snimac a znacka, veru, nie je lahke celit posmeskom ze mas fotak panasonic s malym cipom a nie canon alebo nikon ;]
vyklopny displej nie je zly, ale zrkadlovka sa pouziva trosku inak, tam by ti absencia az tak nevadila, divat sa na svet cez hladacik ma fakt svoje caro.. sam som presiel rovno na zrkadlovku z mobilu :)
Sice fotím na canon ale odporúcal by som ti potom jedine Nicon D5000, hoci neverím že ten vykôápací dysplej nejak extra využiješ, je to rozhodne super foťák.
Do sony by som moc nešiel, sice tie najnovsie sony sa uz mozno vyrovnaju C a N ale na sony je dost drahé príslusenstvo. Olimpus to je cisté blznovstvo...tak teda Nikon D5000. je to ozaj supovy foták
Do sony by som moc nešiel, sice tie najnovsie sony sa uz mozno vyrovnaju C a N ale na sony je dost drahé príslusenstvo. Olimpus to je cisté blznovstvo...tak teda Nikon D5000. je to ozaj supovy foták
Co mate vsetci s drahym a nedostupnym sony prislusenstvom? Je to blbost a myslim si, ze za rovnaku kvalitu co mam doma od sony /A900, A700, 7 objektivov a 2 blesky /, by som u C/N zaplatil ovela viac.
Bezkonkurencne najrychlejsie ostrenie cez LV ma Sony, pretoze ako JEDINY!!! pochopili ze pridanim dalsieho malinkeho dvojdolaroveho snimacieho cipu do tela, umoznia ostrenie na matnici a nie priamo na hlavnom snimaci.Inak povedane, ostrenie je uplne to iste ako cez hladacik, cize super rychle.
Ale to je asi jedina vyhoda Sony.
A ked uz to Sony, ich najlepsi blesk je super supa, zase ako jediny pochopili poziadavky na ozajstnu flexibilitu a 100% vyuzitie blesku aj pri foteni na vysku.
Co mate vsetci s drahym a nedostupnym sony prislusenstvom? Je to blbost a myslim si, ze za rovnaku kvalitu co mam doma od sony /A900, A700, 7 objektivov a 2 blesky /, by som u C/N zaplatil ovela viac.
Ospravedlnujem sa, to je od kamaráta co má sony alfa 200. Tak som to pokladal za pravdu
Kamarat si kupil Sony cosi desi s vyklopnym displejom a nevie si to vynachvalit. Hlavne to LV. Skusal aj Nikon D5000 a strasne ho sklamalo megapomale ostrenie cez LV.Takze ak chces super ostrenie cez LV, volba je iba Sony.
Vyklapaci dispej u zrkadloviek
Canon to nema ziaden, vyklopny displej najdes na Nikone D5000 a niektorych Olympusoch. Vzhladom na neuveritelnu pomalost ostrenia v LV budes aj tak pracovat cez hladacik a nie tak, ako si bol zvyknuty na ultrazoome.
Ja ti doporučujem Nikon D5000.
http://www.fotoaparat.cz/article/10860/1
Nikon D5000
http://www.fotoaparat.cz/article/10805/1
vyklopny displej nie je zly, ale zrkadlovka sa pouziva trosku inak, tam by ti absencia az tak nevadila, divat sa na svet cez hladacik ma fakt svoje caro.. sam som presiel rovno na zrkadlovku z mobilu :)
Ale to je asi jedina vyhoda Sony.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa