Potrebujem radu.
Soft Box alebo Bouncer? V čom sa líšia, kde a kedy sa používajú?
Soft Box a aj Bouncer zmäkčuje blesk, ale ktorý je efektívnejší?
Vopred ďakujem za pomoc.
zabudol si este difuzor ktory mam ja osobne najradsej. :)
pouzivaju sa na zmekcenie a rozplynutie svetla
takze : bouncer,odrazna doska pouzivaju sa vsade tam kde pomocou odrazu o strop stenu dokazes osvietit predmet rovnomerne cize napr 20% svetla spredu, zvysok sa odrazi od stropu.
Soft Box tam kde nemozes pouzit odpal od stropu ( farebny strop, drevo velmi vysoky strop) cize svetlo ide priamo.
Difuzor : to iste iba s rozdielom ze sa svetlo rozptyli rovnomerne do vsetkych stran. Mam 1 softbox 2 difuzory odrazky no najviac sa mi osvedcili Difuzory.
Ta ista otazka tu bola minuly tyzden. Odpoved je ale jednoducha. Oboje. Cim viac mas serepeticiek, tym viac mas moznosti upravovat svetlo. Nezabudni na snuty, gridy, filtre...
Zachytavam ale foto uz nemam. Toto najdem uz len detektiv oriesok alebo Granko. :D
tož som sa snažil, ale akosi to neviem nájsť..našiel som len porovnávačku blesku, dáždnika, walimex40 a lastolite 60...ale viem, že si robil aj lumiquest..ak nájdem, dám link...zatiaľ iba quintesov home-made test :o)
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=749
a co by si poradil na exterier z dialky tak 3-4m s 430exII za ostreho slnecneho pocasia?
Za ostreho slnecneho pocasia je fajn postavit fotene osoby do tiena alebo si ich pritienit difuzorom a potom ich az doblysknut. Prebijat tiene na tvari zo slnka s bleskom je skor nudzovka.
a co by si poradil na exterier z dialky tak 3-4m s 430exII za ostreho slnecneho pocasia?
V takých situáciach je najlepšie nefotiť :) Ale vážne: na vykrytie tieňov by som skúsil buď len odraznú dosku alebo blesk odrazom do dosky. To už chce ale pri väčšej vzdialenosti asistenta... ak si sám, núdzovo je aj blesk napriamo dobrý :)
V takých situáciach je najlepšie nefotiť :) Ale vážne: na vykrytie tieňov by som skúsil buď len odraznú dosku alebo blesk odrazom do dosky. To už chce ale pri väčšej vzdialenosti asistenta... ak si sám, núdzovo je aj blesk napriamo dobrý :)
Soft Box vs Bouncer
pouzivaju sa na zmekcenie a rozplynutie svetla
takze : bouncer,odrazna doska pouzivaju sa vsade tam kde pomocou odrazu o strop stenu dokazes osvietit predmet rovnomerne cize napr 20% svetla spredu, zvysok sa odrazi od stropu.
Soft Box tam kde nemozes pouzit odpal od stropu ( farebny strop, drevo velmi vysoky strop) cize svetlo ide priamo.
Difuzor : to iste iba s rozdielom ze sa svetlo rozptyli rovnomerne do vsetkych stran. Mam 1 softbox 2 difuzory odrazky no najviac sa mi osvedcili Difuzory.
V jednej reštaurácii, tam sú farebne steny a aj strop.
Ktorý by bol naj efektívnejší?
Blesk nie je na priamo ale je to soft box.
Rozmery ma: 180x280mm
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=749
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie