Fórum » O TECHNIKE

Radio Trigger pre Canon

Lub0$
2010-03-23 13:17:49+01
Nazdar, chcel by som sa cisto informacne, informovat :D ake su moznosti v bezdrotovom odpalovani blesku. Silno uvazujem o kupe 580ky od canonu, no uvazujem do predu a preto by som rad vedel ake su moznosti. Videl som tu infrared srandu od Canonu, cital som na Britskom fore, ze to nieje Boh vie co hlavne pri pouzit vonku za slnecneho dna. Preto som pozeral radio odpalovace. Moje poziadavky by boli asi take, aby sa blesk dal bez problemov pouzit bezdrotovo aj v interieri ale aj vonku v terene, aby to malo nejaky lepsi dosah. Cena tak primerane, asi to hlupo vyzneje ale cim lacnejsie tym lepsie...teda myslim lacnejsie v pomere cena:vykon. Nasiel som nieco take... http://radiopopper.com/products/ Je to to co hladam? A teda ano...nemam sajn co presne hladam :P No a este otazka k TTL, ako to funguje pri pouziti tychto dialkovych odpalovacov?

haplo602
2010-03-23 13:35:16+01
ak chces TTL, mas dve moznosti: PocketWizard a radiopopper. ak ti nezalezi na ttl, tak sa to rozsiruje: skyports, rozne ebay triggre (cactus, Yongnuo ci ako sa to pise). pozri si flicker.com strobist diskusiu pre inspiraciu.

Lub0$
2010-03-23 13:40:26+01
Okej takto sa opytam ako zaciatocnik...oplati sa investovat do systemu ktory by fical aj s TTL alebo to nevyuzijem? Pripadne v akych cenovych relaciach sa pohybuje odpalovacia sada (tj. prijmac a vysielac) ?

Bofo
2010-03-23 14:33:30+01
Radiopopper podporuje TTL uplne t.j. synchronizujes cez radio aj 1/8000s. AVSAK zatial to vyrabaju iba pra US trh/frekvencie. Model EU este nie je na svete pokial viem. EU pouziva ine frekvencne pasma. PocketWizard-y su zatial najpouzivanejsie a spolahlive TTL radio odpalovace. Nevyhoda: cena. Ostatne su iba dialkove odpalovace. Vykon blesku musis nastavovat rucne/manualne. Odpalovac iba odpali.

lia.minou
2010-03-23 16:06:24+01
s ttl je potom este pixel tr331, ale ten je len na nikon, pre canony maju uz naku beta verziu (tr332) ale cenou ma veru nepotesili..:/

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-03-23 16:44:43+01
ja mam Cactus V4 SET na svoje hranie, je to fakt plastová hračka, ale zas ked som v atase kde je IR odpal tak to si radšej namontujem toho kaktusa a môžem krutiť svetlami ako sa mi pači..., zaitaľ mi nijako neblbne na 40D/ 5D ani frekvencie ma nijake nerušia, no však uvidím časom dokedy, vraj je to poruchové, posledne foto na blogu bolo fotene práve s týmto kaktusom. Na začiatok nie je zlý ani TTL kábel videl som aj dosť dlhe niekde na paladix.cz v bazare.

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-03-23 18:44:37+01
TTL je síce fajn, ale pokiaľ nie si profík, alebo si fotením aspoň neprilepšuješ na živobytie, považujem to za zbytočné. Nastavenie intenzity blesku je záležitosťou dvoch alebo troch skúšobných odpalov. Mám odpaľovač s 3 prijímačmi za 20 usd z ebay. Dosah síce nie je rekordný (10 metrov v otvorenom priestore), no ináč fungujú bezvadne. Pomer cena/výkon je veľmi dobrý.

Lub0$
2010-03-23 22:22:59+01
Ved prave, ze ani si fotenim neprivyrabam, a teda niesom profik, som zaciatocnik, chcel by som skusit nieco nove v tomto smere, ved koniec koncov este som neskusal pouzit ani externy blesk, teda skusal, ale nie tie nove namakane hracky s tuctom funkci. Preto nechcem minat stovky eur na techniku profi triedy (teda co sa tyka odpalovacov), ale hladam nieco co je naj v pomere cena:vykon. No zaplatil by som aj viac ako 20cku keby ste mi nieco priatelne poradili :)

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-03-23 22:56:10+01
príspevok od: Lub0$
Ved prave, ze ani si fotenim neprivyrabam, a teda niesom profik, som zaciatocnik, chcel by som skusit nieco nove v tomto smere, ved koniec koncov este som neskusal pouzit ani externy blesk, teda skusal, ale nie tie nove namakane hracky s tuctom funkci. Preto nechcem minat stovky eur na techniku profi triedy (teda co sa tyka odpalovacov), ale hladam nieco co je naj v pomere cena:vykon. No zaplatil by som aj viac ako 20cku keby ste mi nieco priatelne poradili :)
maš to takto najlepší je PocketWizard pretože ti dovolí všetko, potom všetko ostatné, a najlacnejší je práve ten Cactus čo mám ja (potom sú ešte lacnejšie veci no, ale tie su už fakt fasa plastové a hračkárske. V mojom okolí nemá nikto PW aby som si ho vyskúšal, kopec kamošov má CanoST2 IR odpalovákov (čo som skušal vonku tak ma fakt na 100% nepresvedčil, stačí aby asistent blbo otočil blesk alebo bolo silné slnko či čo a je to v péči) ak chceš amatersky radio a lacne skus tie kaktusy mne to funguje zatiaľ celkom dobre. ak budeš chcieť fotiť na slnku budeš potrebovať ND filter, alebo aspon polarizák aby ti vychádzal synchro čas. Napr poobede po 16-17tej je to u mna často ten polarizák ISO 50 a clony od F5,6 do F16 a 1/200s...

Ultra TXF
2010-03-23 23:38:38+01
príspevok od: Jozef Peniak
ja mam Cactus V4 SET na svoje hranie, je to fakt plastová hračka, ale zas ked som v atase kde je IR odpal tak to si radšej namontujem toho kaktusa a môžem krutiť svetlami ako sa mi pači..., zaitaľ mi nijako neblbne na 40D/ 5D ani frekvencie ma nijake nerušia, no však uvidím časom dokedy, vraj je to poruchové, posledne foto na blogu bolo fotene práve s týmto kaktusom. Na začiatok nie je zlý ani TTL kábel videl som aj dosť dlhe niekde na paladix.cz v bazare.
Lastolite má 3m ETTL kábel na Canon i Nikon.

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-03-24 07:56:09+01
napr:
http://cgi.ebay.com/PT-04-CN-Wireless-Remote-Radio-Flash-Trigger-3-Receiver_W0QQitemZ280479458073QQcmdZViewItemQQptZCamera_Flash_Accessories?hash=item414de0e319#ht_6957wt_877

radoo
2010-03-24 08:34:15+01
http://sk.vffoto.com/sk-detail-261100-radiovy-odpalovac-blesku-phottix-pt-04-ii.html ...celkom fajn plast :)

Lub0$
2010-03-25 18:54:34+01
cize staci si len vybrat hej? :P V tejto cenovej relacii asi velke rozdieli v kvalite danych produktov nebudu...

Lub0$
2010-03-25 18:55:21+01
btw...trosku mimo temu, ale viem o tom, ze nikon ponuka k svojmu blesku aj origos farebne filtre, ma nieco take aj canon?

Ultra TXF
2010-03-25 20:22:33+01
príspevok od: Lub0$
btw...trosku mimo temu, ale viem o tom, ze nikon ponuka k svojmu blesku aj origos farebne filtre, ma nieco take aj canon?
http://shop.ephoto.sk/katalog/blesky/softboxy-bouncery/lumiquest-extra.html

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()