Fórum » O TECHNIKE

Nabijačka na baterie

jake
jake 2010-03-23 21:58:04+01
Mam taky elementarny problem- zhanam u nas nabijacku na min. 8ks akumulatorovych baterii typ AA - do externych systemovych bleskov - a cuduj sa svete, takk blbost a nie a nie zohnat. Viete niekde poradit kde sa da take nieco kupit, vsade som nasiel len na 4ks a to mi nevyhovuje. Popripade ak niekto chcete take cosi predaj sup sem s tym. Diky, bolo by fasacke ak date niekto dobre info.

javelin
2010-07-19 20:21:42+02
príspevok od: milos
Jake,pozor,Sanyo Eneloop nie sú 2700 mAh!Sanyo Ni-Mh 2700 mAh sú obyčajné accu.To nie sú Eneloopy.Sanyo Eneloop sú 2000 mAh.
Ako tak na to pozerám, tak Eneloop sú obyčajne NiMh články...:))))))

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-07-19 20:24:13+02
príspevok od: javelin
Ako tak na to pozerám, tak Eneloop sú obyčajne NiMh články...:))))))
obyčajné sa ti po mesiaci/dvoch samovybijú na 20-40% kapacity, tieto tak na 80-90% čo sakra rozdiel...

valec86
2010-07-19 20:30:41+02
jake mne vydrzia sanyo eneloop prblizne 500 zaberov v Canon Ex 580 a to fotim vyhradne 99 perc s bleskom cize dost presne cislo. myslim ze by som sa vykaslal na taku nabijacku radsej kupit poriadne baterky a nabijat. ja mam 4 sady a tocim och dookola

javelin
2010-07-19 20:45:58+02
príspevok od: Jozef Peniak
obyčajné sa ti po mesiaci/dvoch samovybijú na 20-40% kapacity, tieto tak na 80-90% čo sakra rozdiel...
Ahá ,tam je iný Nikel s Metalhydridom......

Ultra TXF
2010-07-19 21:48:50+02
príspevok od: javelin
Ahá ,tam je iný Nikel s Metalhydridom......
Tieto majú vo vnútri aj nejaký procák a operačnú pamäť ,takže preto :)

samo
2010-07-20 06:41:50+02
príspevok od: valec86
jake mne vydrzia sanyo eneloop prblizne 500 zaberov v Canon Ex 580 a to fotim vyhradne 99 perc s bleskom cize dost presne cislo. myslim ze by som sa vykaslal na taku nabijacku radsej kupit poriadne baterky a nabijat. ja mam 4 sady a tocim och dookola
Dovolil by som si so vsetkou skromnostou povedat, ze velmi nepresne cislo; ba priam az udaj, ktory o nicom nevypoveda. Je totiz dost podstatny rozdiel, ci blesk pali na minimum alebo na maximum.

bonifacko
2010-07-20 07:36:56+02
príspevok od: Ultra TXF
Vidiš, to je asi dovod, prečo maju tie nizkovybijacie kapacity tak 1900-2000 mAh.

valec86
2010-07-20 10:41:16+02
samo jo asi ano. ale pri beznom foteni v tme, kedy pali tak na 1/16 vykonu

javelin
2010-07-20 11:52:00+02
príspevok od: Ultra TXF
Budem musieť zakúpiť jednu sadu a prehnať to cez tester....samovybíjaci proces je totiž vecou chemického zloženia daného článka....elektronika ti to nerieši....ak tam dali nejakého švába , tak ako je to bežné u LiIon ,alebo LiPol , tak určite len ako ochrana proti pebíjaniu , alebo nadmernej záťaži....
Keď som mohol rozobrať do šróbika zo zvedavosti Pentax 70-300 , tak jeden Eneloop obetujem.....

duroslav
2010-07-20 12:26:24+02
Tomu objektívu čo bolo? Tiež samovybíjanie? :-)

Kaiman81
2010-07-20 15:24:28+02
Ja osobne používam Sanyo Eneloop,mám 2 sady,neviem si vynachváliť, v mojom 580EX na jedno nabitie cca 800-1000 fotiek.
Eneloop je úplne dačo iné ako Sanyo 2700 Eneloop nemá v sebe žiaden procák a to že netrpí takou stratou kapacity ako bežné NIMH nieje vďaka žiadnemu CPU,je to vďaka materiálom s oveľa menším vnútorným odporom atd... je to ´ideálne´ spojenie vlastností Alkalickej a NIMH batérie,klasická NIMH batéria nemá rada ani chlad,pričm Eneloop znesie v pohode teplotu aj do -10 to pri klasickej NIMH klesne kapacita aspoň o tretinu. :) dalčia osobná skúsenosť,keď som kupoval druhú sadu tak bol na nej rok 2006,čiže už 3r stará, ale pritom jej kapacita bola len asi o 10% nižšia ako u čerstvo nabitého článku :) k nabíjaniu používam originál nabíjačku,ak chcem naraz viac tak na to mám nabíjačku modelársku riadenú CPU niekto to tu spomenul,je aj plne programovatelná,nič lepšie asi nieje a hlavne je o dosť lacnejšia ako iné riadené CPU a dá sa zapojiť aj priamo na autobatériu. :) niečo podobné tomuto. :) http://rcshop.koralik.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=19&products_id=50

javelin
2010-07-20 19:54:46+02
príspevok od: duroslav
Tomu objektívu čo bolo? Tiež samovybíjanie? :-)
Tušim som to tu už omielal....spadol mi v Lešnej , keď som fotil wájldlájf....niečo v ňom vrzgalo....bol síce ešte v záruke , no ale uznaj....uznali by ???....možno ešte v predajni vodoinštalačnej techniky.....
Samozrejme nedrbol sám , bolo k nemu aj telo Pentax ist DL.....škrabanec na ňom nebol dal som naň seťak a skúsil uplatniť reklamáciu v NAY.....medzitým sme šli na dovolenku a tak ,... leto.... poznáš to , foťák mi nejako extra nechýbal , tak som si spomenul po 38.dňoch.....človeče ja mám na to asi šťastie....nebol tam....podobne ako Tamron 70-200 , nedodržali termín....tak som si vzal prvé čo mi v regále padlo do oka.....vlakno ´že poraďte čo si mám kúpiť ´ , som nezakladal ,nakolko bolo už 19:00 a otvorené mali do ôsmej.....

jake
2010-09-16 21:23:06+02
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=212883

vylozene zaujmave porovnanie keby niekto chcel poriadne baterie

tomis.ales
2010-09-17 15:44:24+02
Zaujimavy test, ale nie uplne kompletny. Ako tam aj dole pisu, chcelo by to baterie nabit a vybit ale 50x aby sa zistilo aku maju vydrz a taktiez aky prud dokazu dodat. Niekde som videl test AA baterii a Eneloop znieslo az 10A (podobne dopadli aj NiCd) a pritom napatie kleslo na priblizne 1V. Ostatne vysokokapacitne sa potili na 3A, niektore zvladli 5A ale napatie uz islo viacej dole. A to je dost dolezite pri nabijani bleskov, pretoze tie si beru velky prud a to dost nici baterie. Takze do bleskov by som si aspon ja kupil Eneloopy, lebo si myslim, ze by mi do buducna dlhsie vydrzali. Mimo to som videl iny test a Sanyo 2700 tam nedopadli nejak slavne, horsie ako napr. Sanyo 2100. Tie pouzivam ja a som spokojny. Nie ze by som ich nejako vychvaloval, ale pri kontrole skladu som zistil ze mame o 20ks navyse a kedze nikto o tom nevedel, ostali mi :)

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-09-17 18:50:06+02
Prispejem aj ja svojou troškou do mlyna, nakoľko už dlhé roky kupujem kadejaké články a nabíjačiek mám toľko, že si asi otvorím múzeum...
Ja potrebujem hlavne spoľahlivé články do navigácie GPS, ktoré mi vydržia čo najdlhšie a znesú chlad. Preto som používal Varty 2700mAh nabíjané v originálnej nabíjačke Varta. Na plné nabitie sa nabíjali cca 10 hodín. Počas chladného dňa, nie zimného, som potreboval na celodennú túru tri sady po 2ks.
Všetko sa zmenilo kúpou článkov od GP - ReCyko+. Ich kapacita je 2050mAh, predávajú sa nabité a môžu sa okamžite používať. Jedna sada mi vydrží v GPS-ku celý deň a ešte mám použiteľné dve čiarky z piatich. Kúpil som ich pomerne lacno (sada 2ks za 8 eur)vo veľkoobchode Hagard Hal a k nim za púhych 13 eur super nabíjačku Emos typ MW9168 s funkciami nabíjanie, vybíjanie, udržiavanie nabitia a odstráňovanie pamäťového efektu. Nabíjanie je s automatickým vypnutím po dobití.
Možno to nie je špica, ale dosiaľ som so žiadnymi článkami nebol taký spokojný (Sanyo Eneloop som ešte nemal, chcel som ich, ale nevedel som ich v obchodoch zohnať)...

Marcel Rebro
2010-09-17 19:06:05+02
eBaj v PP mate? tam Eneloopky kupujem ja ... a ano - vydrzia vela ... v porovnani s cimkolvek z mojho muzea ... GP ReCyko++ zas nemam ja ... asi pojdem do PP kupit ... ;-)

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-09-17 19:34:55+02
príspevok od: Marcel Rebro
eBaj v PP mate? tam Eneloopky kupujem ja ... a ano - vydrzia vela ... v porovnani s cimkolvek z mojho muzea ... GP ReCyko++ zas nemam ja ... asi pojdem do PP kupit ... ;-)
Potreboval som rýchlo kúpiť a hneď v ten deň i používať a tak som nemal čas na internetový nákup...
A eBaj v Poprade nie je, pýtal som sa kadekoho, aj v Kauflande na informáciách, nevedeli... :-)

szabo.martin
2010-12-23 09:09:19+01
co vravite na takuto masinku ??? alebo radsej zobrat IPC-1L ???

MH-C9000 MAHA Battery Charger for 4 AA / AAA WizardOne

Dakujem

tomasqo
2010-12-23 09:17:46+01
Neprecital som si cele forum, ale prikladam svoju skusenost.
Tiez som uvazoval nad nejakou \"systemovou\" nabijackou stylu voltcraft v kombinacii s bateriami eneloop. Investicia mi vychadzala okolo 60 € co sa mi zdalo dost, tak som si kupil sanyo nabijacku s 4ks eneloop bateriami za 20 € a maximalna spokojnost. To co sa o eneloop hovori, je naozaj pravda. Takze podla mna je toto najlepsia kombinacia ceny a vykonu.

Rastibor
2012-04-05 13:24:46+02
Ahojte nechcem otvarat nove vlakno, no mam podobny problem, potrebujem nabijacku na najmenej 8ks AA baterii (nie 4ks), viete mi nieco poradit? Ansmann Energy 16 beriem ako poslednu moznost, kedze ta nabijacka je velka ako krava. Dakujem

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()