Zdravim,
chcel by som nafotografovat koralky a leskle ocelove sperky do e-shopu.
Planujem kupit tento svetelny stan, ak mate nieco lepsie poslite prosim link
http://www.darian.sk/produktova-fotografia/svetelne-stany-difuzne-kocky/svetelny-stan-40-x-40-x-40-cm.html
Vlastnim Canon 20D a chcem k tomu kupit makro objektiv. Najradsej by som zobral
Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro, lebo by som to chcel vyuzit aj a na ine fotenie.
Primarne s tym ale chcem fotit tie koralky, ktore maju priemer okolo 1,2 cm, chcem aby bol vystihnuty detail. Oplati sa mi kupovat Sigma 70-300 na fotenie makra takychto malych predmetov, ked ma min focus vzdialenost 92 cm?
Bol by velky rozdiel vo vysledkoch keby som pouzil Sigma 105mm macro? Myslim celkovu kvalitu fotky kvoli lepsiemu objektivu.
Taktiez mi neni jasne ako velka by bola ta koralky na fotke pri plnom makre na tychto objektivoch.
Dakujem za pomoc
ahoj, preco myslis ze fotenie s tym MP-E65 je velmi technicky narocne? dikes
Problem je casto najst vobec objekt v hladaciku. Pri vacsom zvacseni staci byt 2-3mm mimo a nic nevidis. Dalsim problemom je nasvetlenie objektov, casto pri osvetlovani prekaza samotny objektiv, lebo je prilis blizko. Kruhove makroblesky ako Metz 15-MS1 vykonom pri vacsich zvacseniach caso vykonom nepostacuju a su nevhodne mechanicky usporiadane. Fotenei nepohyblivych objektov, je ale v mnohom jednoduchsie.
...zvládnutie minimálnej dof a najmä svetla, keďže si v podstate zacláňaš vzhľadom na minimálnu zaostriteľnú vzdialenosť je ten problém......prisvetľovanie bleskom/makrobleskom, led......je takmer nevyhnutnosťou........na plachejší hmyz (pokiaľ Ti oň ide) môžeš zabudnúť: )
dakujem, hmm, takze vela trpezlivosti, nacvicovanie a dalsie investicie do bleskov, ale ked sa podari cvak - tak to stoji za to...
Problem je casto najst vobec objekt v hladaciku. Pri vacsom zvacseni staci byt 2-3mm mimo a nic nevidis. Dalsim problemom je nasvetlenie objektov, casto pri osvetlovani prekaza samotny objektiv, lebo je prilis blizko. Kruhove makroblesky ako Metz 15-MS1 vykonom pri vacsich zvacseniach caso vykonom nepostacuju a su nevhodne mechanicky usporiadane. Fotenei nepohyblivych objektov, je ale v mnohom jednoduchsie.
Najlepsie navrhnuty pre pracu s MP-E 65/2.8 je blesk Canon MT-24EX. Je to sice dizajnovo stara vykopavka (velka riadiace elektronika, piska pri nabijani a asistencne svetlo je halogenove), ale zatial nic novsie nie je. Uvazujem este nad kombinaciou ST-E2 + 2x 270exII, ale 270exII uz mam objednane od novembra - je do zatial moj novy osobny rekord v dlzke cakania od objednavky po dodanie. Doteraz tento rekord drzal Canon MP-E 65 na ktory som cakal 4 mesiace.
Ta predsadka ma zaujala - to by malo byt nieco ako lupa pred objektivom, nie ? Ono ja som pocul ze vraj to sposobuje aberaciu alebo nejake vady na fotke potom..
-medzikruzok znizi minimalnu zoastrovaciu vzdialenost a predsadka zvacsi foteny objekt - ked si to zoberieme logicky tak je to skoro to iste nie ? Lebo ked mi medzikr. umozni fotit s este mensej vzdialenosti tym padom foteny objekt bude vacsie a detajlnejsi, a predsadka mi zase neumozni fotit s mensej vzdialenosti ale zvacsi a foteny objekt je opat vacsi.. Len s tym rozdielm ze medzikruzok neovplivnuje kvalitu obrazu lebo neobsahuje opticky clen a predadka moze (do akej miery alebo ktora- ako to neviem) - to je moj zatial iba teoreticky nazor prakticky neviem preto to tu riesim Ta 100vka ma dost "stve" najradsej by som asi bral tu a ked si vezmen ze cena Lkoveho je len o 100-200€vyssia tak asi nieje ocom.
raynox vraj neaberuje , robia to lacne predsadky a rozdiel medzi cenou 100/2,8 a 100/2,8 IS L, je cca 250 -280€, aspon co som pozerala ja , ked som ho kupovala.
tento macro zaber som spravil - za cca 5 sekund a to len preto lebo na napadla taka blbost ze som zobral moj canon 50mm/1,4 usm kt inak osti az od 45 cm a teda taka macro kvapka vody je vylucena - vzal som lupu pridrzal pred objektivom zostil pohybom fotoapartu dopredu/dozadu cvakol a je to -musim si zriesit makrac - chytilo ma to
tu je ten zaber nenacitalo mi ho 1.krat - nieje to niec moc, nemal som zamer cvaknut nejake dielo - hovorim bez pripravi, zadne svetl, len tak na skusku ale celkom dobre nato ze som fotil lupou
Najlepsie navrhnuty pre pracu s MP-E 65/2.8 je blesk Canon MT-24EX. Je to sice dizajnovo stara vykopavka (velka riadiace elektronika, piska pri nabijani a asistencne svetlo je halogenove), ale zatial nic novsie nie je. Uvazujem este nad kombinaciou ST-E2 + 2x 270exII, ale 270exII uz mam objednane od novembra - je do zatial moj novy osobny rekord v dlzke cakania od objednavky po dodanie. Doteraz tento rekord drzal Canon MP-E 65 na ktory som cakal 4 mesiace.
hmm, a to by si jeden myslel, ze jeden liter daa plus sanky -a je pokoj... dakujem za vystriezvenie....
Ktory makro objektiv?
-medzikruzok znizi minimalnu zoastrovaciu vzdialenost a predsadka zvacsi foteny objekt - ked si to zoberieme logicky tak je to skoro to iste nie ? Lebo ked mi medzikr. umozni fotit s este mensej vzdialenosti tym padom foteny objekt bude vacsie a detajlnejsi, a predsadka mi zase neumozni fotit s mensej vzdialenosti ale zvacsi a foteny objekt je opat vacsi.. Len s tym rozdielm ze medzikruzok neovplivnuje kvalitu obrazu lebo neobsahuje opticky clen a predadka moze (do akej miery alebo ktora- ako to neviem) - to je moj zatial iba teoreticky nazor prakticky neviem
Ta 100vka ma dost "stve" najradsej by som asi bral tu a ked si vezmen ze cena Lkoveho je len o 100-200€vyssia tak asi nieje ocom.
-musim si zriesit makrac - chytilo ma to
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa