Fórum » O TECHNIKE

Batoh

Pospo
2010-03-25 13:22:33+01
Caute. Planujem kupit fotobatbatoh a hladam co najuniverzalnejsie riesenie pre zrkadlo + 2 az 3 objektivy, 1 az 2 blesky + nejake drobky (filtre) + osobne veci (preto chcem aby mal komoru na notebook). Zatial sa mi najviac pozdava Lowepro Fastpack 350 (fajn cena, objem, ergonomia, rychly bocny pristup k fotaku). Ale... nie som si isty ci sa nan da upevnit stativ - sherpa 350 (tot prva otazka). Je to azda jedina vacsia prekazka. Kazdopadne zistujem alternativy v podobnej cenovej hladine a funkcosti. Podmienka je, aj aby mal rozmery prirucnej batoziny a ked sa don zmesti este aj flasa mineralky, tak sa potesim (to uz nie je podmienka ale bonus). Tiez by ma zaujimalo kde v BA (okrem ProLaiky a Megafoto) sa daju prist batohy v nejakom vacsomm vybere ohmatat. Dik.

Peter Švaral
ePhotoshop 2010-03-25 14:04:12+01
Vhodnym riesenim pre Vas by bola oblubena Kata D-3N1-33, s ktorou odporucame kupu drziaka na stativ, pripadne cerstva novinka Vanguard Up-Rise 46, http://www.vanguardgb.com/product/Vanguard%20UP-Rise%2046%20Backpack - priestor pre 15´ notebook, drziak na stativ, bocny pristup k fototechnike - coskoro najdete aj na strankach e-shopu. Zaujme svojim spracovanim a fukncnostou. Mame na sklade.

RichPhoto
2010-03-25 14:05:45+01
myslim ze tam stativ neupevnis

ReGis
2010-03-25 14:21:28+01
Upevnenie na statív je najslabšie miesto Fastpackov. Napriek tomu si objednávam 250. Kvôli priehradke na notebook je tažší ako 200, ale zas sa mi tam zmestí bunda alebo notebook na cesty do práce. Inak cca pred mesiacom sa tu objavil zaujímavý článok o Lowepro Versapack 200 - keď z tohto modelu spravia 250 alebo 350, proste väčší a s kapsou na notebook, tak to bude ideál. Inak Kata je určite fajn, ale nejak k nim mám averziu

dodo_bb
2010-03-25 14:22:46+01
Čo sú v Prolaike a Megafote už alergickí na ohmatávačov z Ephota? Lebo každá druhá rada tu na portáli na čokoľvek končí - choď si to ohmatať do obchodu a potom si vybratý kus kúp na internete :-))) Ja sa tam začnem už aj báť niečo kúpiť, keď si predstavím, aké to tam všetko musia mať ohmatané :-)))

Ferdo
2010-03-25 14:31:01+01
Za to ohmatavanie by mali zacat v kamennych obchodoch vyberat peniaze. Ale zase.. ked si porovnavam ceny Megafoto vs. ephotoshop, to Megafoto mi stale vyjde cenovo lepsie :)

RichPhoto
2010-03-25 14:41:18+01
príspevok od: Ferdo
Za to ohmatavanie by mali zacat v kamennych obchodoch vyberat peniaze. Ale zase.. ked si porovnavam ceny Megafoto vs. ephotoshop, to Megafoto mi stale vyjde cenovo lepsie :)
cital som jeden clanok v novinach, ze v trnave je shop z parochnami a tam vyberaju za vyskusanie 1 ecko. Ked si vyskusas 10 tak zaplatis 10 e. A ked si jednu z nich kupis tak ti to 1 e vratia :D

Pospo
2010-03-25 14:47:31+01
Niektore veci proste ohmatat treba. Rifle si tiez nekupim pokial ich nevyskusam. Vid ten Verasapack 200, ktory spomina ReGis. Tiez mi padol do oka, ale ´na zivo´ je ovela mensi ako na videu, ci obrazku. Batohy (a ich rozmery) proste este nemam v oku, preto chcem osahavat.

ReGis
2010-03-25 17:29:33+01
Naživo som ten Versapack ešte nevidel, ale už podľa obrázkov a popisov z netu mi bolo jasné, že (pre mňa) bude malý. Fastpack 250 už je na ceste - plánujem v ňom nosiť Olympus E-30 + grip + primárne 14-54, 9-18, 50, blesk FL-50R, nejaký teleobjektív a filtre, baterky, statív, notebook.. Pripevnienie statívu nejak vymyslím - keď tak môžem poreferovať. A pozri si videorecenziu na fotobalcar.cz - super nápad a hneď vidíš, čo sa tam zmestí.

Inak s tým platením za vyskúšanie v obchode, prečo nie - ak by to znamenalo, že to budú mať skladom a nebudú na mňa zazerať. V poslednej dobe sa mi totiž zdá, že vyskúšať niečo z lepších tiel a objektívov v ČR ide snáď len v Prahe u Škodu. A jazdiť tam vlakom z Olomouca každé tri mesiace... no, ešte že existujú služobné cesty do hlavného mesta :)

FilipMino
2010-03-25 17:33:26+01
nechcem zakladať nové vlákno, tak sa opýtam tu či sú ľadvinky Lowepro Inverse 100/200 AW praktické na nosenie techniky do prírody. Má to vôbec zmysel kupovať?

Strana 1 z 1

Inzercia