Fórum » O TECHNIKE

Filter Cokin štvorcový alebo kruhový filter

dodislav

dodislav
2010-03-28 12:22:07+02
Neviem sa rozhodnut....rozmyslam nad Cokin, aby som mohol menit aj objektivy a pouzit ten isty filter samozrejme s vacsou alebo mensou predsadkov

duroslav
2010-03-28 12:31:35+02
Ja mám taký návrh pre nerozhodných.
Admin by sa mal postarať o doprogramovanie možnosti aby zadavateľ otázky mohol dať v téme hlasovať, čo si má kúpiť. Výsledky hlasovania by boli samozrejme pra zadávateľa otázky záväzné a niekto by mal skontrolovať, či si autor otázky skutočne kúpil to, čo mu bolo na fóre doporučené a ak nie, bol by za to postih :-)))

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-03-28 12:37:44+02
Precitaj si clanok Jarna fotografia pre zaciatocnikov, tam su spomenute aj filtre a vyhody/nevyhody oboch rieseni.

Kveto
2010-03-28 13:11:45+02
príspevok od: dodislav
Neviem sa rozhodnut....rozmyslam nad Cokin, aby som mohol menit aj objektivy a pouzit ten isty filter samozrejme s vacsou alebo mensou predsadkov
no nerád by som vzbudil dojem že proti tebe niečo mám, ale bohove by ma zaujímalo o akom filtri to tu vlastne píšeš ? To že môže byť kruhový a Cokin to už viem a čo ďalej ? Myslíš UV filter, prechodový, šedý, efektový, alebo dokonca polarizačný ? To by bolo možno vhodné spomenúť, lebo by sme mohli diskutovať aj o filtroch olejových, sacích a na kvapkanú kávu.

javelin
2010-03-28 14:33:38+02
Začinam s hlasovaním.....štvorcový....prechodový zelený.....

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-03-28 17:26:02+02
príspevok od: javelin
Začinam s hlasovaním.....štvorcový....prechodový zelený.....
Myslis Lambs Grrenhancer Hard 299?

Kveto
2010-03-28 19:08:10+02
no ja by som rád zaviedol do tejto problematiky trochu progresu a navrhujem novinku - filter síce štvorcový, ale s bohove zaoblenými rohmi :))

dodislav
2010-03-29 18:06:25+02
rozmylam nad sedym prechodovym a modrym prechodovym....neviem ci cokin stvorcovy alebo kruhovy....co sa viac oplati a co je lepsie

admin
redakcia ephoto.sk 2010-03-29 21:29:25+02
suhlasim :) Uloha programatorom zadana. Do zmazania tohto vlakna to uz zial nestihnu takze nabuduce.

AnnoMally13
2010-03-29 21:35:33+02
rozmylam nad sedym prechodovym a modrym prechodovym....neviem ci cokin stvorcovy alebo kruhovy....co sa viac oplati a co je lepsie
ak ta uz niekto neposielal do sekcie fotoskolka a ty si tam este nebol, tak sup sup.
Ale napoviem ti:
ked si predstavis kruhovy vs stvorcovy system...co ti najviac udrie do oci?
Okrem toho, ze su rodielne geometricke utvary, tak dufam ze si vsimnes aj velkost :)
A na druhu stranu: porozmyslaj preco sa Cokin system zasuva do drziaka a ked ho moc potlacis tak aj vypadne na druhej strane ;)

tomis.ales
2010-03-29 21:47:02+02
Urcite stvorcovy, ten mozes okrem otacania posuvat hore - dole a menit tak miesto prechodu. S kruhovym to neurobis. Tie su ale tusim z plastu, takze skleneny kruhovy ti asi dlhsie vydrzi.

javelin
2010-03-29 23:24:00+02
príspevok od: tomis.ales
Urcite stvorcovy, ten mozes okrem otacania posuvat hore - dole a menit tak miesto prechodu. S kruhovym to neurobis. Tie su ale tusim z plastu, takze skleneny kruhovy ti asi dlhsie vydrzi.
Mne plastový vydrží rovnako dlho ako sklenený......plastové Cokin vlastním od roku 2002(bez poškodenia) a kolega kúpil sklenený v 2005 a už ho poškriabal....:))))))
Babo raď.....)

Strana 1 z 1

Inzercia