Fóra nejako moc nevyhladavam,... no teraz som uz fakt zufaly... 10/2009 som (ako uplny zaciatocnik) kupil svoju prvu zrkadlovku (Nikon D5000) v krabici prisiel samozrejme aj software Nikon Capture NX2. Pravdupovediac - doteraz som si vobec netrufal fotit do RAW. No, uz by som niekedy potreboval tento format vyuzit a dostavam sa k problemu ako potom fotky otvorit, kedze dodana (skusobna)verzia Capture NX2 mi nechce dany NEF subor otvorit a to som si "zadovazil" aj cracknutu verziu a aj codec som upgradoval... Fakt by mi pomohla rada kde zohnat soft na NEF files... samozrejme nie od vyrobcu ;-) Vopred Vam vsetkym dakujem ;-)
Vravis, ze si stiahol najnovsi kodek.....asi nebol az taky njnovsi, ked ti to nejde. Skus stiahnut zatial na skusobny cas najnovsi capture nx zo stranok nikonu a uvidis, ze ti to vpohode otvori. Treba mat najnovsiu verziu aby vedela pracovat s NEFmi z D5000ky. Popripade skus Adobe LightRoom 3. Teraz je volne dostupna na stiahnutie betaverzia 2, tak isto nebudes mat jediny problem...snad pomoze
Vravis, ze si stiahol najnovsi kodek.....asi nebol az taky njnovsi, ked ti to nejde. Skus stiahnut zatial na skusobny cas najnovsi capture nx zo stranok nikonu a uvidis, ze ti to vpohode otvori. Treba mat najnovsiu verziu aby vedela pracovat s NEFmi z D5000ky. Popripade skus Adobe LightRoom 3. Teraz je volne dostupna na stiahnutie betaverzia 2, tak isto nebudes mat jediny problem...snad pomoze
Stiahol som presne ten, na ktory si posla link neskor... a vola sa S-NEFCDC-190WF-ALLIN.exe - cize zrejem verzia 1.90 ;-)
Stiahol som presne ten, na ktory si posla link neskor... a vola sa S-NEFCDC-190WF-ALLIN.exe - cize zrejem verzia 1.90 ;-)
OK, ten link ale nebol adresovany tebe, ale duroslavovi na jeho otazku aky kodek mas na mysli. Ja aj duroslav sme ti ale poradili stiahnut si najnovsi CNX ;-) chapeme sa, ze jo?
Tu mas odkaz na Nikon CZ, kde si mozes o najnovsej NX2 nieco precitat. Najnovsia je zatial verzia 2.2.4, a ako tam pisu, tak tvoju D5000 podporuje.
http://nikoneurope-cz.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/45560
Ako otvorit RAW z Nikon D5000?
Treba upgradovať CNX na aktuálnu verziu.
http://nikoneurope-cz.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/45560
www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=110363
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie