Čaute.. mám taký problém na mojej D90. Vždy keď tam mám pripojený externý blesk (sb600vku) + teda v gripe 2x baterka.. tak keď chvíľu fotím z bleskom zapnutým stane sa mi to, že mi ako keby zamrzol foťák.. Spravý mi to, že mi ukáže že mám vybitú batériu vo Foťáku (pritom napr. som mal 1x 90% a druhá mala tuším 60%).
Vždy musím vypnúť a zapnúť foťák. A potom zase.. sa to stane.
Ale napr. ak mám v gripe normálne 6x tužkové baterky (enelopy) tak sa mi to tuším ešte nestalo.
Neviete poradiť, v čom by to teoreticky mohlo byť. Alebo nejaké rozumné vysvetlenie, že prečo sa to deje?
Ešte ma napadlo, skús vyčistiť kontakty na batériách, na gripe aj vo foťáku. Najlepšie vatovou tyčinkou namočenou v liehu (nie šmirglom :o) ), alebo v roztoku, ktorý majú pri sebe čistiace sady na optiku a pod.
Ešte ma napadlo, skús vyčistiť kontakty na batériách, na gripe aj vo foťáku. Najlepšie vatovou tyčinkou namočenou v liehu (nie šmirglom :o) ), alebo v roztoku, ktorý majú pri sebe čistiace sady na optiku a pod.
problém môže byť aj v rôznej úrovni nabitia akumulátorov. Skús to len s každou batériou zvlášť. Celkovo by si do gripu mal dávať rovnako dobité batérie a nie s veľkým rozdielom ich veku.
problém môže byť aj v rôznej úrovni nabitia akumulátorov. Skús to len s každou batériou zvlášť. Celkovo by si do gripu mal dávať rovnako dobité batérie a nie s veľkým rozdielom ich veku.
myslim ze nie, vzdy sa totiz vybija iba jedna bateria, druha iba caka kym sa vybije ta prva.
Mne toto iste robila D80 s neoriginal gripom a neoriginal bateriami, ale iba obcas. teraz mi to robi na D700 s orig.gripom ak ako prvu bateriu vybijam tu neoriginalnu. Ked vybijam najprv originalnu, ta sa vypne skor a bezpecne sa tak fotak prepne na druhu bateriu a ani o tom teda neviem. To je aspon moja skusenost. Myslim ze tie neoriginal baterie nemaju nejaky monitorovaci obvod, ktory by im zabranil sa dalej vybijat ked uz to nie je bezpecne pre fotak.
Skontroluj si ci mas ozaj original bateriu, uz sa to tu na fore breberalo. Mozno mas fake a ani o tom nevies, niektore vyzeraju fakt ako original.
U Nikonu nie....tam dodržali zakon o rôznych potenciáloch zdrojových článkov...:)))))
Takže ostáva už len prejsť na Canon a bude to bez problémov ;)
No,populizmus patrí k hrantom,nie do fotenia.Ale OK,ako pokus k zbožňovanej značke,čiže z marketingovému výsledku.OK.
Prehováram teraz k Marmarkovi,alebo ako sa sám seba volá, . Máš vyskúšanú a fungujúcu bez problémov verziu Sanyo Eneloop R6 (podľa mňa baterku ako sa patrí vzhľadom k 21 storočiu) a čo ďalej riešiť?
Mám originálny grip + originálne batérie..
1)bola k foťáku :)
2) som kupoval mi doviezol známi z poľska. (má originál krabicu, je presne také istá ako tá..) čiže mám origiša.. je tam aj záručák všetko
OK.Ako chceš.Máš origo ako sa patrí.A čo máš z toho?Asi veľa nie,ako píšeš.
Ešte raz a posledný! Hoď to do koša a rozšír svoju výbavu v smere Sanyo Eneloop R6,lebo píšeš . že Ti vyhovujú.Nerob si ilúzie,že uspeješ reklamačne proti ,,marketingovým géniom,, typu Canon alebo Nikon , veď ONI chodili do školy!!! (i keď hovno vedia! a vyštudovali za Demižóny(čo nie je v úrovni nášho školstva vôbec ojedinelý status (a nie len nášho-Bohužiaľ)).
Ale to nemá nič spoločné s tým,že Ti niečo funguje,tak to jednoducho používaj a nerieš ostatné bláboly TYPU DEMIŽÓN.
OK.Ako chceš.Máš origo ako sa patrí.A čo máš z toho?Asi veľa nie,ako píšeš.
Ešte raz a posledný! Hoď to do koša a rozšír svoju výbavu v smere Sanyo Eneloop R6,lebo píšeš . že Ti vyhovujú.Nerob si ilúzie,že uspeješ reklamačne proti ,,marketingovým géniom,, typu Canon alebo Nikon , veď ONI chodili do školy!!! (i keď hovno vedia! a vyštudovali za Demižóny(čo nie je v úrovni nášho školstva vôbec ojedinelý status (a nie len nášho-Bohužiaľ)).
Ale to nemá nič spoločné s tým,že Ti niečo funguje,tak to jednoducho používaj a nerieš ostatné bláboly TYPU DEMIŽÓN.
To je moje odporúčanie na pohoda život.
Kua chlape o čom točíš?
Ja sa pýtam, či neviete čím to môže byť? Nie že to budem reklamovať, nemám pocit, že som niečo také povedal.
prečo by som mal používať stále enelopy, keď mám 2 originálne batérie? Mne to robí len z bleskom. Bez blesku to ide v pohode..
Prečo by som nemohol mať originálny grip?
Mna zaujíma čo to môže spôsobovať...
No super že ťa tu mám aspom poradíš....presvedčil si ma ,že jediné to správne je Eneloop Sanyo...a kedže som prístupný akejkolvek dobrej rade ,tak ťa o jednu poprosím.....zhaňam teda takýto Eneloop Sanyo (na obrázku)......len neviem kde ....všade majú len LiIon, alebo polymer .....hm
D90 + SB600 problém z batériou, zaseknutie
Aspoň ja mám s tým také skúsenosti.
Aspoň ja mám s tým také skúsenosti.
Skontroluj si ci mas ozaj original bateriu, uz sa to tu na fore breberalo. Mozno mas fake a ani o tom nevies, niektore vyzeraju fakt ako original.
http://www.ephoto.sk/foto-technika/novinky/nikon-red-dot-2010/
Prehováram teraz k Marmarkovi,alebo ako sa sám seba volá, . Máš vyskúšanú a fungujúcu bez problémov verziu Sanyo Eneloop R6 (podľa mňa baterku ako sa patrí vzhľadom k 21 storočiu) a čo ďalej riešiť?
1)bola k foťáku :)
2) som kupoval mi doviezol známi z poľska. (má originál krabicu, je presne také istá ako tá..) čiže mám origiša.. je tam aj záručák všetko
neviem, teda prečo to ale robí :(
Ja sa pýtam, či neviete čím to môže byť? Nie že to budem reklamovať, nemám pocit, že som niečo také povedal.
prečo by som mal používať stále enelopy, keď mám 2 originálne batérie? Mne to robí len z bleskom. Bez blesku to ide v pohode..
Prečo by som nemohol mať originálny grip?
Mna zaujíma čo to môže spôsobovať...
Nič som nepovedal,ešte raz ,prepáč.
Ďakujem.
Inak,mám rád žltú igelitku!
Ale vyriešil som ju ENELOOPMI!
Tak!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre