Fórum » O TECHNIKE

Dalsi zaciatocnik hladajuci radu

Darcia
2010-04-02 14:49:46+02
Rovno poviem ze o technike fotografovania zatial skoro nic neviem, preto sa na vas obraciam s prosbou o radu. Uz dlhsie som si chcela kupit fotak, ale z financnych dovodov som sa k tomu dostala az teraz. Som sice uplny zaciatocnik, ale chcela by som rovno zrkadlovku. Fotit planujem najma zvierata, ako v zoo, tak aj volne zijuce. Zatial mi bola odporucena kombinacia Canon 40D + Canon 70-200 f/4.0 L USM, co je ale predsa len dost velka palka, takze som akymkolvek dalsim navrhom velmi otvorena :) (nepredstavujem si ze dostanem vsetko za 200 eur alebo tak, ale zase aj jest potrebujem a ak som pozerala dobre tak toto mi vychadzalo okolo 1500 eur?). Zaroven som sa chcela spytat na porovnanie s napr 350D, dosiahnem rychlo limity takehoto fotoaparatu? (rada by som ho vyuzivala totiz dlhodobo vzhladom k tomu aka je to investicia-aj ked sa s tym naucim narabat, ale zase aby som mala fotoaparat ktoreho funkcie nikdy nevyuzijem, to mi pride zbytocne) a na druhej strane sa chcem spytat na porovnanie s 50D-oplati sa mi viac ako 40D pri porovnani pomeru ceny a vykonu? Dakujem za kazdu radu :)

javelin
2010-04-02 15:07:02+02
Na volne žijúce zvieratá 100-400.....využiješ aj v ZOO....
Pevné skla bez debaty , tie ti radiť nebudem.....
Tu na ephoto je taká rubrika že ´FOTOŠKOLA´....prečítaj si...rspkt. poGoogli....

vlados
2010-04-02 15:29:58+02
A preco nie NIKON D41P ??? Tvoja volba sa mi zda na uplneho zaciatocnika dost profi. Vies isto, ze zrkadlovka neskonci niekde v skrini?

xerion
2010-04-02 16:19:06+02
ideš hlavou proti múru. Neviem prečo začínajúci fotografi a nadšenci tohoto hobby sa hrnú do zrkadloviek,keď potom na nich majú setové objektívy ktoré sú vo veľa prípadoch na nič všetko nastavené na auto a raw ani nevedia čo je.
Kľudne si kúp kompakt, alebo elektronickú zrkadlovku tiež som mal na začiatku fujifilm finepix s9600 a neľutujem tie časy kľudne by som ho mal aj teraz, lebo som stále na začitaku:)
Alebo potom ten nikon D41P:)

AnnoMally13
2010-04-02 16:23:17+02
ja by som na zaciatok odporucil Nikon D90+ 18-200 VRII ..
Zaprej ten nikon je najlepsia entry level zrkadlovka a na ten objektiv, vzhladom k tomu ze je dost univerzalny tiez pocut len same chvaly.

jake
2010-04-02 16:49:04+02
mas pomerne jasnu otazku, takze vidiet ze si nad ty uz dost premyslala - moj nazor:
Pytas na na canon 50D - je urcite lepsi nez 4OD, obrovskavyhoda je, ze pri foteni zvierat budes musiet pouzivat vyssie hodnotISO a tu jednoducho 0D je o kategoriu na tom lepsie, do 1250 az 1600 (pri lepsom svetle) toto nemusis vobec riesit.Pri akcnej fotografii (a tou je aj wild) je vykon ISO jeden z limitujucich faktorov. Navyse 50D je teraz za velmi dobry peniaz, podla mna co sa tyka kompromis cena/vykon najlepsia volba.

Objektivy canon su lacnejsie, hoci nikon ma predsa len o cosi lepsiu optiku. Objektiv canon 100-400 je vcelku fajn, ale vysoka investicia. Existuje este aj velmi dobra pevna L-kova canon 200/2,8 II USM L - k tomu telekonvertor a mozes fotit, kvalitou jedno z najlepsich a najlacnejsich rieseni ake je. Ja fotim vsetko s pevnymi sklami a vobec ma to neobmedzuje, skorpodporuje kreativitu.

kazdopadne kup hned polprofi vybavu, inac nebudes spokojna s vysledkom. Wild proste pyta vysiu investiciu, je par fotodisciplin kde sa bez vybavy nezaobides.

Kvoli cene by som bral canon - nikon az od D300s - hlavne kvoli rychlmu seriovemu snimaniu. Ostatne ako 350D a D9é a podobne nebude moct vyhovovat. Okrem ISO treba aj rychle snimanie a aspon od 6 obr/s a viac, nepremeskas dobry moment hoci da sa aj bez toho. Nikon D90 to nesplna, canon 50D ano.
podla man najlepsia volba je nikon D700 a vysie, popripade canon 7D ale to jeuz ina cenova hladina.

conan7
2010-04-02 17:51:37+02
tú tvoju zostavu sa dá zohnať aj okolo 1000 €, netreba 1500 €...
ale ináč ako jake
na zver ti 70-200 asi nebude stačiť, tá pevná 200ka vyzerá fakt lákavo (+TC)

ywen
2010-04-02 19:42:26+02
Priklanam sa k Nikonu D90+18-200 VRII podla mna budes spokojna s univerzalnostou aj kvalitou a casom ked sa otestujes si dokupis dlhsi objektiv. Nieje dobre hned na zaciatok kupovat vsetko a drahe lebo mozes zistit ze nosis nejaky objektiv ktory ani nepouzijes. Casom objavis praxou co potrebujes a tym smerom pojdes.Potrebujed univerzal ktory sa naucis vyuzivat

Darcia
2010-04-02 19:48:34+02
No tak aby som sa vyjadrila po poriadku - ja teda dufam ze v skrini neskonci :) a nemam ziaden dovod mat podozrenie ze by skoncila.
Co sa tyka Nikonu - preco tam mam vo volbe Canon je cisto z hladiska, ze su mi sympatickejsie, drzala osm v ruke niekolko exemplarov oboch firiem a Nikony na mna proste posobia ´cudzejsie´.
Co sa tyka idenia hlavou proti muru - napriek tomu ze zo zaciatku to bude urcite nastavene na auto ale nemam problem sa v tomto smere aj intenzivnejsie vzdelavat, aby som co najskor dosiahla bodu kedy to tak uz nebude a osobne mam pocit ze je lepsie vrazit jednorazovo viac ako castejsie obmienat, pretoze to predsa len nie je lacna zalezitost a neviem kedy budem mat nasledujucu moznost si dovolit nieco taketo. Ja chapem ze v tomto momente skutocne nebudem vediet vyuzit potencial takeho fotoaparatu, ale zase trva to tak dlho kym na to clovek ochotny si citat, vzdelavat sa, experimentovat atd. to bude schopny vyuzit? Samozrejme ja si necham poradit ak mate pocit ze to fakt nema zmysel ale chcem byt presvedcena o tom ze to pre mna zmysel fakt nema :)
Dakujem za informacie ohladom objektivov, tu tapam viac, predsa len som si viac zatial pozerala o samotnych telach.

Strhak
2010-04-02 20:15:22+02
príspevok od: Darcia
No tak aby som sa vyjadrila po poriadku - ja teda dufam ze v skrini neskonci :) a nemam ziaden dovod mat podozrenie ze by skoncila.
Co sa tyka Nikonu - preco tam mam vo volbe Canon je cisto z hladiska, ze su mi sympatickejsie, drzala osm v ruke niekolko exemplarov oboch firiem a Nikony na mna proste posobia ´cudzejsie´.
Co sa tyka idenia hlavou proti muru - napriek tomu ze zo zaciatku to bude urcite nastavene na auto ale nemam problem sa v tomto smere aj intenzivnejsie vzdelavat, aby som co najskor dosiahla bodu kedy to tak uz nebude a osobne mam pocit ze je lepsie vrazit jednorazovo viac ako castejsie obmienat, pretoze to predsa len nie je lacna zalezitost a neviem kedy budem mat nasledujucu moznost si dovolit nieco taketo. Ja chapem ze v tomto momente skutocne nebudem vediet vyuzit potencial takeho fotoaparatu, ale zase trva to tak dlho kym na to clovek ochotny si citat, vzdelavat sa, experimentovat atd. to bude schopny vyuzit? Samozrejme ja si necham poradit ak mate pocit ze to fakt nema zmysel ale chcem byt presvedcena o tom ze to pre mna zmysel fakt nema :)
Dakujem za informacie ohladom objektivov, tu tapam viac, predsa len som si viac zatial pozerala o samotnych telach.
ideš na to dobre, nedaj sa odradiť. Aj ja ti len vrelo doporučujem EOS50D. Budeš spokojná. D90 bola dakedy si moc dobra a v pomere cena výkon bola lepšia ako aj Canon 50D, no ako 50D kleslo s cenou sa situácia dramaticky zmenila. Ber to tak že máš horčíkové telo prvý krát pod 800€. To pre teba znamená podstatne väčšiu odolnosť oproti plastom. Čo sa tíka objektívov máš na výber jednu s najkompletnejších ponúk na trhu. Sklo ti neporadím aké si máš kúpiť to už si musíš zvážiť ti...

conan7
2010-04-02 20:56:55+02
hej hej kludne chod do toho, ked si ochotná neustále sa učiť a čítať určite sa budeš zlepšovať.

Darcia
2010-04-03 12:44:08+02
Tak teda definitivne vezmem 50D a este by som vas teda zaobtazovala jednou otazkou, ze rada by som mala jeden objektiv aj co najuniverzalnejsi, kedze specializovanejsie objektivy by som chcela kupit az dodatocne, ked uz sa s tym trochu v zakladoch naucim robit a zistim co ma bavi a co od toho vlastne ocakavam. A teda aky by ste mi v takomto pripade poradili? Dakujem este raz :)

duroslav
2010-04-03 13:56:53+02
Tak teda definitivne vezmem 50D a este by som vas teda zaobtazovala jednou otazkou, ze rada by som mala jeden objektiv aj co najuniverzalnejsi, kedze specializovanejsie objektivy by som chcela kupit az dodatocne, ked uz sa s tym trochu v zakladoch naucim robit a zistim co ma bavi a co od toho vlastne ocakavam. A teda aky by ste mi v takomto pripade poradili? Dakujem este raz :)
Už tu padla zmenka o tele Nikon s objektívom 18-200. Ten je kvalitnejší než ekvivalent od Canonu. Samozrejme bude problém s jeho použitím na tele Canon :-)

Darcia
2010-04-03 15:43:19+02
No ja sa samozrejme pytam na objektiv vhodny pre mna, respektive na obektiv vyuzitelny pre mnou zvoleny typ fotoaparatu, z coho vyplyva ze u mna je to Canon, verim ze aj od tejto firmy najdem vhodny objektiv (s mojimi chabymi skusenostami si vsak proste na vyber netrufam sama bez akejkolvek rady), naco by som potom pouzivala objektiv od inej firmy a zhanala k tomu adapter (ak som to spravne pochopila a v tomto pripade sa vobec da za pomoci adaptera to takto spojazdnit, pride mi to stale zbytocne narocne)

conan7
2010-04-03 15:44:52+02
No ja sa samozrejme pytam na objektiv vhodny pre mna, respektive na obektiv vyuzitelny pre mnou zvoleny typ fotoaparatu, z coho vyplyva ze u mna je to Canon, verim ze aj od tejto firmy najdem vhodny objektiv (s mojimi chabymi skusenostami si vsak proste na vyber netrufam sama bez akejkolvek rady), naco by som potom pouzivala objektiv od inej firmy a zhanala k tomu adapter (ak som to spravne pochopila a v tomto pripade sa vobec da za pomoci adaptera to takto spojazdnit, pride mi to stale zbytocne narocne)
15-85mm

Strhak
2010-04-03 17:34:37+02
na výber máš CANON EF-S 17-85/4,0-5, 6 IS USM ( jeden s tých lacnejších a celkom slušných ), potom CANON EF-S 15-85/3,5-5, 6 IS USM ( to je sklo novej generácie, ozaj vydarené po optickej stránke ) a na koniec CANON EF 17-40/4, 0 L USM ( eLkové sklo samo o sebe to eLko je veľavravné, sklo je fakt vynikajúce a po optickej stránke tak isto veľmi slušné ). Elko odporúčam aj za cenu bazárového kusa, lebo ani neskôr nebudeš mať nutnosť ho meniť za niečo lepšie.

Amstel
2010-04-03 19:30:19+02
najuniverzalnejsi je canon 18-200, mozno ja na tvojom mieste ak mozem takto radit by som radsej kupil 70-200 f4 a k nemu hoc aj bazarovy setak 18-50 f3,5-5,6 is... mala by si jedno kvalitne sklo a jedno s ktorym sa mozes ucit a budes mat moznost porovnat rozdiel v kvalite objektivov... lahsie sa zorientujes a nasmerujes kam dalej.. (70-200 f4 sa da bez problemov rychlo predat s minimalnou stratou..) vela stastia..

Darcia
2010-04-03 19:31:55+02
Dakujem este raz za rady, o tychto objektivoch si urcite zistim viac :)

Radovan
2010-04-04 00:38:42+02
Ja som spokojny s mojou D90 som zaciatocnik a mozno casom skocim na d300s alebo D700 :-) ak manzelka nebude namietat... to pevne sklo by som volil aj ja.

immortal20
2010-04-04 07:27:51+02
ja ti poradim trosku odveci mam super skusenosti s Canon ef 200 2,8 pevne sklo krasne kresli ...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()