Fórum » O TECHNIKE

blesky, blesky a ich vykon

pe3k
2010-04-04 20:36:07+02
Zdravim! Takze dookola strobist...,,... docela by ma zaujimalo ako zistim vykon blesku? alebo ktory blesk je na to naj? myslim na odpalovanie radiom v manualnom rezime, neriesim TTL.. Mam canon 580II potom 2x nikon SB28.... a hladam nejaky vykonny blesk?? viete o nejakom? pripadne lacna volba je Vivitar 285HV... takze chcem poradit nejaky vykonny blesk... zatial.. neskor planujem generator a rychle hlavy... za rady a nazory dakujem...

Strhak
2010-04-04 20:47:33+02
ak chceš naozaj silu tak potom by ti mal biť dobrý METZ MB 76 MZ-5. Neviem či je nejaké výkonnejšie riešenie. Potom už len hádam generátor, len pozor generátor je veľký a ťažký. Má kopec výhod no mobilita nieje jeho silná stránka. Tam kde sa dostaneš autom je super tam kde nie je to oštara a práve tam je vhod ten METZ. Ak sa bavíme o rýchlych hlavách nič nieje rýchlejšie ako Profoto Pro-8a Air a k tomu dáka hlava. Len ach tá cena ;-)))

Kveto
2010-04-04 21:27:49+02
No tak ten Metz je naozaj výkonný a aj jeho predchádzajúce verzie ako je 45ka :)

pe3k
2010-04-04 21:28:11+02
príspevok od: Strhak
ak chceš naozaj silu tak potom by ti mal biť dobrý METZ MB 76 MZ-5. Neviem či je nejaké výkonnejšie riešenie. Potom už len hádam generátor, len pozor generátor je veľký a ťažký. Má kopec výhod no mobilita nieje jeho silná stránka. Tam kde sa dostaneš autom je super tam kde nie je to oštara a práve tam je vhod ten METZ. Ak sa bavíme o rýchlych hlavách nič nieje rýchlejšie ako Profoto Pro-8a Air a k tomu dáka hlava. Len ach tá cena ;-)))
no fotil som s generatorom a hlavami od fomei (ano fomei strasne zatracovany medzi fotografmi ale preco???) a celkom spokojny som bol...http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-panther-600-bat-generator-2-x-studiovy-blesk/....
a este rozmyslam nad generatorom a glavou od elinchrom-u ale ta je uz dvakrat taka draha :) no n ajprv tie blesky doriesit chcem :) je fakt vyhoda tej praktickosti, rychlosti a mobility :) a keby bol fakt vykonny bleskt tak mozno by sa dal aj nahradit generatorom... cital som clanok kde oblbli blest a radiom odpaleny blesk Vivitar 285HV fungoval bez problemov s casmi do 1/8000 :))) ja sa to chystam vyskusat :)

pe3k
2010-04-04 21:30:25+02
a ten METZ MB 76 MZ-5 stoji 700€ heh to uz skor ten generator :D a nejaka alternativa vykon/cena :P

tomis.ales
2010-04-05 17:50:43+02
ten test by som rad videl, kedze neverim ze tento vivtar dokaze 1/8000s

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()