Všimol som si, že sa znížila cena na Canon 5D mark II, dokonca na www.aqt.sk ho majú označený ako výpredaj. Neviete prečo? Prichádza nový model? Plánujem si ho tento mesiac kúpiť no radšej by som zobral novší model.
Vypredaj sa nekona, len boli znizene ceny EOS 5D Mk II a EOS 550D. A skoncil predaj EOS 450D. Ceny sme upravovali aj my v ephotoshop.sk. Na novy model si urcite pockame niekolko mesiacov.
Vypredaj sa nekona, len boli znizene ceny EOS 5D Mk II a EOS 550D. A skoncil predaj EOS 450D. Ceny sme upravovali aj my v ephotoshop.sk. Na novy model si urcite pockame niekolko mesiacov.
Cakat na novy model je najlepsi sposob ako usetrit na nakupe (foto)techniky. Vzdy je na co cakat a cakanie nic nestoji ...
skoncil model 450 ?? Ach jaj...no nic... mal som radsej zarabat ako pred pc sedet..
keby mal 5dmkII NORMALNY AUTOFOKUS tak ho kupujem hned.. snad len dufat ze canon dojde s nicim normalnym a potom zasa cakat kym to zlacnie a ... ach jaj..
nerozumiem prečo by sa mal na ňom meniť AF. Nejde o športový aparát ktorý by potreboval 45 bodov ako má mark IV. Veď ani rýchlosťou nespĺňa žiaden s aspektov na športovú fotografiu. Samotný Canon ho radí ako profesionálny portrétny fotoaparát, vhodný do štúdia. Podľa toho čo tu čítam je podľa niektorých aj Hasselblad na figu lebo nemá NORMALNY AUTOFOKUS. Zdá sa mi že si tu niekto pletie triedy a určenie aparátu na tu danú disciplínu na ktorú bol vyvinutý.
PS. čo mám info z Canonu tak sa 5D nechystá lebo nebolo zatiaľ nič tak prevratné predstavené prečo by mali tento tak úspešný model inovovať. Veď on v podstate nemá na trhu konkurenciu, tak načo??? 700D od Nikonu je diametrálne iný aparát v inej triede s iným určením ako 5D.
No, co sa toho tyka, tak 5D ma druhu generaciu, 1D dokonca stvrtu, iba o 1Ds je nejako ticho. Uz davno som cakal mark IV. Iba si neviem predstavit to rozlisenie co bude mat.
Napriklad preto, lebo ako ´portretny´ fotoaparat nie je rozumne pouzitelny s portretnymi objektivmi pri inom ako stredovom zaostrovacom bode. Pri malej hlbke ostrosti zaostrit a prekomponovat nepomoze. Ak chcem mat ostrene inde ako na stredovy bod, vypinam AF a ostrim manualne, alebo fotim v AF-servo a dufam, ze aspon jeden zaber v serii pri pouziti perifernych bodov bude ok.
Narazam najma na ostrenie s objektivmi 35/1.4L a 135/2L.
Tak tak... Ja mám 5D ne-Mk2. Kúpil som ho na krajinky a portréty. Ak by som fotil šport alebo wild, zaobstaral by som si 7D. Žiaľ bohu nič univerzálne nejestvuje ale po pravde kto aj potrebuje niečo naozaj univerzálne. Máloktorý fotograf sa asi naplno venuje ako športrovej tak portrétnej fotografii profesionálne a k hej tauž si môže zaostarať aj dve telá. Však ta 7 D pre profíka zas nieje taká položka.
Zaostrovaci system je skutocne zasaraly. Prekvapujuce je to napr. v porovnani s filmovym EOS 3. Preco firma, ktora ma nieco davno vyvinute, to potom nahradi niecim horsim? Nedavno ma pri otvoreni vystavy APFSR a Czech Press Photo som sa o nedostatkoch ostrenia sam mpresvedcil. Za slusneho svetla a pouzitia EF 54/1,4 a 17-40/4 niekedy ostrenie prebehovalo ako sialene. Pripadal som si ako blb, ked som sa snazil zmenou kompozicie prinutit AF aby sa chytil. Musel som dokonca prepnut na MF. Pritom inak je EOS 5D MK II, velmi dobre fotiaci aparat.
nejako aj ja som si všimol, že moja 50D s 135L niekedy akoby netrafil...keď mám iný ako stredný bod...AF je tuším rovnaký nie?
mal som tú česť ho skúšať s 85L a 50L a nebol problém. Je samozrejme že to nieje rada Ds ktorá je naprosto niekde inde, ale aj cena jej tomu zodpovedá. Ako som už napísal je to portrétny aparát aj je tomu aj uspôsobený. V štúdiu máš čas nepotrebuješ hyper rýchly AF, aj moja 50D má v podstate ten istý AF a ja dokážem ostriť s ňou aj len so stredovým bodom a v podstate ani iný nepoužívam. Nikdy som nezbadal na fotkách že by bol problém. No a nakoniec sa zamyslime načo by Canon robil nástupcu 5D??? Ponúkne ti niekto na trhu tak vysoké rozlíšenie na FF pod 2000€??? Jedine Sony, aj to len s A850
Trošku nerozumiem - to znamená, že bleskurýchly autofokus s 51 zaostrovacími bodmi ako má napríklad NIKON D300 alebo D700 nie je to pravé na fotenie portrétov? To nejak fotografovi portrétistovi vadí, keď mu aparát okamžite zaostrí na požadovaný bod na modelke? Neviem, nerobím portréty, ale pri mojich občasných pokusoch mi to veľmi vyhovovalo. Najbližšie skúsim zaostrovať ručne :-)))
Tak tak... Ja mám 5D ne-Mk2. Kúpil som ho na krajinky a portréty. Ak by som fotil šport alebo wild, zaobstaral by som si 7D. Žiaľ bohu nič univerzálne nejestvuje ale po pravde kto aj potrebuje niečo naozaj univerzálne. Máloktorý fotograf sa asi naplno venuje ako športrovej tak portrétnej fotografii profesionálne a k hej tauž si môže zaostarať aj dve telá. Však ta 7 D pre profíka zas nieje taká položka.
tak tak, presne takúto filozofiu má aj Canon a dokonca aj Nikon, na šport a do štúdia majú dva top aparáty. Na to načo sú určené sú bez kompromisu aj od jedného aj od druhého výrobcu. 7D je za babku, veď je len o dáke dve stovky drahšie ako keď som ja kupoval 50D ako novinku ;-)
Trošku nerozumiem - to znamená, že bleskurýchly autofokus s 51 zaostrovacími bodmi ako má napríklad NIKON D300 alebo D700 nie je to pravé na fotenie portrétov? To nejak fotografovi portrétistovi vadí, keď mu aparát okamžite zaostrí na požadovaný bod na modelke? Neviem, nerobím portréty, ale pri mojich občasných pokusoch mi to veľmi vyhovovalo. Najbližšie skúsim zaostrovať ručne :-)))
Nie ale Canon ide touto cestou, v tejto triede nemá zatiaľ konkurenciu tak si to môže kľudne dovoliť. Dokonca keď robia reporty tak k AF na 5D sa im sťažovalo mizivé percento fotografov. Ak ti na ňom nevyhovuje ten ostriaci systém nieje problém, ponúknu ti 1Ds mark III. Je už len na tebe či ti stačí aparát za cca 2000€, alebo chceš aparát so vším za vyše 6000€. Máš na výber, to rozhodnutie je len na tebe ;-)
mal som tú česť ho skúšať s 85L a 50L a nebol problém. Je samozrejme že to nieje rada Ds ktorá je naprosto niekde inde, ale aj cena jej tomu zodpovedá. Ako som už napísal je to portrétny aparát aj je tomu aj uspôsobený. V štúdiu máš čas nepotrebuješ hyper rýchly AF, aj moja 50D má v podstate ten istý AF a ja dokážem ostriť s ňou aj len so stredovým bodom a v podstate ani iný nepoužívam. Nikdy som nezbadal na fotkách že by bol problém. No a nakoniec sa zamyslime načo by Canon robil nástupcu 5D??? Ponúkne ti niekto na trhu tak vysoké rozlíšenie na FF pod 2000€??? Jedine Sony, aj to len s A850
Nie je to celkom pravda, D50 ma 9 zaostrovacich bodov krizoveho typu na rozdiel od 5D Mark II, kde je krizovy len ten stredovy. Nic to vsak nemeni na tom, ze som s tym jedinym spokojny, na fotenie letiacich vtakov to naozaj nie je, ale ako som sa docital v odbornej literature, 5D Mark II ma najlepsi obrazovy vystup zo vsetkych sucasnych Canonov. Nemozeme mat vsetko...
Pardon, samozrejme, ze som mal na mysli 50D, nie D50, nejde o Nikony...
už som začal premýšľať že aké AF má ten Nikon ;-))))
Inak s tým obrazovým výstupom to môže byť, no keď chytíš do ruky 1Ds ťažko sa ti bude vracať. Už som to tu písal aj keď je fest drahý no žiadne € s tých 6000€ by som neľutoval a ak sa mi podarí dakedy budúci rok si ho kúpiť aj za cenu že bude jazdené tak už na veľmi dlho nebudem nič potrebovať.
Inak sme sa smiali s kolegami že ak by zachovali na 5D v podstate všetko len by doň dali dva procesory Digic4 tak by ten senzor nabudili tak že ani pri ISO 12800 by si nezbadal žiaden šum a ak by mal AF s 7D tak by to bola smrť aj pre Ds ;-)))
Myslim, ze ani 20 procesorov nezachrani to, co im posle snimac, maximalne lepsie alebo horsie (a rychlejsie, ci pomalsie) dokaze vyzehlit fotografiu. Ak si videl pri predstavovani novej 5D Mark II prierez snimacom, urcite si si vsimol, ze novy ma inu konstrukciu, zakonite musi mat mensi sum (a mensi ho naozaj ma). Medzi jednotlivymi snimacmi (nie som nocny typ - v tuto hodinu mi uz myslienky idu pomalsie, ospravedlnujem sa za pripadne nepresne vyjadrenie) su vacsie mezery ako pri starsom type snimaca a teda bunky sa navzajom menej negativne ovplyvnuju.
robim portrety a pri rozhodovani Canon 5D vs. Nikon D700 som sa rozhodol prave pre to druhe hlavne koli AF :)
Znizenie ceny CANON 5D mark II
PS. čo mám info z Canonu tak sa 5D nechystá lebo nebolo zatiaľ nič tak prevratné predstavené prečo by mali tento tak úspešný model inovovať. Veď on v podstate nemá na trhu konkurenciu, tak načo??? 700D od Nikonu je diametrálne iný aparát v inej triede s iným určením ako 5D.
Narazam najma na ostrenie s objektivmi 35/1.4L a 135/2L.
Inak s tým obrazovým výstupom to môže byť, no keď chytíš do ruky 1Ds ťažko sa ti bude vracať. Už som to tu písal aj keď je fest drahý no žiadne € s tých 6000€ by som neľutoval a ak sa mi podarí dakedy budúci rok si ho kúpiť aj za cenu že bude jazdené tak už na veľmi dlho nebudem nič potrebovať.
Inak sme sa smiali s kolegami že ak by zachovali na 5D v podstate všetko len by doň dali dva procesory Digic4 tak by ten senzor nabudili tak že ani pri ISO 12800 by si nezbadal žiaden šum a ak by mal AF s 7D tak by to bola smrť aj pre Ds ;-)))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa