Zdravím...chcel by som sa opýtať, či nevie niekto o kompatibilite blesku METZ 58 AF-1 s Nikon D700. Uvažujem nad kúpou tohto blesku, len som nikde nenašiel, či je plne kompatibilný s D700-kou. Alebo, či sa funkciami dá porovnať s bleskom Nikon SB-900. Za radu vopred Ďakujem
Metz je velmi dobry blesk, v podstate vyuzijes ho ako SB-900, mne to fungovalo bez problemov ale aj tak som nakoniec kupil nikon, predsa len mu doverujem najviac. Metz si myslim, ze tiez nesklame. nepocul som nikoho frflat na tento blesk. Podrobnosti ale ako to funguje pri odpalovani napr. v rezime Slave z tela fotoaparatu neviem, prenos ttl info v takom rezime sa treba spytat kto to pouziva. Pre kreativne fotenie je treba aspon 3 systemove blesky a tu by mohol byt kamen urazu, hoci v rezime Slave s tym vraj nerobi problemy.
Skúsenosť s tým nemám, len mi to pripadá trochu od veci, kúpiť si výborné a drahé FF telo a dať naň neznačkový blesk. To Ti ho niekto dáva zadarmo? Lebo rozdiel v bežnej cene je nejakých 50 - 60 € a to určite nestojí za to kúpiť niečo od iného výrobcu. To by som určite radšej bral napríklad NIKON SB600 za nejakých 250 € a mám zaručenú kompatibilitu a kvalitu, keď už chceš šetriť.
Nikon ma o 300% lepsie ovladanie, ma vacsi rozsah zoomu, co vyuzijes pri sporte ale aj pri dialkovom odpalovani, ma lepsie vykrytie do rohov, je k nemu difuzor a korekcne folie s drziakom a vstavane cidlo pre Auto WB s pouzitim folii.
Aky mas argument pre kupu Metz?
Skúsenosť s tým nemám, len mi to pripadá trochu od veci, kúpiť si výborné a drahé FF telo a dať naň neznačkový blesk. To Ti ho niekto dáva zadarmo? Lebo rozdiel v bežnej cene je nejakých 50 - 60 € a to určite nestojí za to kúpiť niečo od iného výrobcu. To by som určite radšej bral napríklad NIKON SB600 za nejakých 250 € a mám zaručenú kompatibilitu a kvalitu, keď už chceš šetriť.
Asi máte pravdu, neoplatí sa mi šetriť takýmto spôsobom. Ďakujem za názor.
dobre robis, nechcel som byt moc zaujaty a hned napisat, ze SB-900 je o 2 kategorie lepsi blesk ale kolegovci to uz povedali, SB-900 je vobec uznavany ako momentalne najlepsi blesk na trhu, neoplati sa ti setrit a kupovat ine
dobre robis, nechcel som byt moc zaujaty a hned napisat, ze SB-900 je o 2 kategorie lepsi blesk ale kolegovci to uz povedali, SB-900 je vobec uznavany ako momentalne najlepsi blesk na trhu, neoplati sa ti setrit a kupovat ine
Však jasne, beriem to. Ako aj recenzie, ktoré som prešiel to potvrdzujú. A keďže blesk nie je vecička na pár mesiacov, tak sa určite oplatí vsadiť na kvalitu a tým pádom aj fotoaparát využijem na plno.
A je ho vôbec k D700 treba ,,,,????...:))))
Fotil som nedávno jednu spol. udalosť 50/1,4...ISO 800-1000...(slušné svetlo v miestnosti)....a ludia boli happíííí.....samozrejme ,ako vždy som sa vyhral v PS....
Asi jediná nevýhoda SB-900 je v prípade zapnutého režimu kontroly teploty výbojky obmedzený počet zábleskov - potom ťa blesk zastaví a treba čakať, kým
´vychladne´.
Nikon D700 vs. METZ 58 AF-1
Aky mas argument pre kupu Metz?
Fotil som nedávno jednu spol. udalosť 50/1,4...ISO 800-1000...(slušné svetlo v miestnosti)....a ludia boli happíííí.....samozrejme ,ako vždy som sa vyhral v PS....
´vychladne´.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa