Zdravím, oplatí sa ešte vôbec kupovat canon eos 300d??
teraz mám sony H 50 a chcel by som si skusit zrkadlovku ale nechcem robit velke investicie, nasiel som zopar inzeratov okolo 100 euro
fuuuu skôr nie ako hej, pozri sa po 350D. To je pomaly legenda. Po mechanickej stránke super foťák, takmer nerozbitný. U mňa fungoval dlhé roky a ja sa k technike nesprávam zrovna slušne. Ďalej 300ka je už moc stará a po mechanickej stránke nebola tak dobrá. Odporúčam pohľadať 350D
fuuuu skôr nie ako hej, pozri sa po 350D. To je pomaly legenda. Po mechanickej stránke super foťák, takmer nerozbitný. U mňa fungoval dlhé roky a ja sa k technike nesprávam zrovna slušne. Ďalej 300ka je už moc stará a po mechanickej stránke nebola tak dobrá. Odporúčam pohľadať 350D
v akej hladine sa asi pohybuju 350d??
hladam a vyhadzuje mi teda rozne cifry
EOS 300D má zásluhu na rozšírení DSLR medzi amatérov, ale ani v čase svojho vzniku to nebol bohvieaký fotoaparát, najmä v kombinácii s EF-S 18-55. Ak starší Canon, tak aspoň EOS 350D aleo 20D. V amatérskej triede je stále výborný Nikon D70 s AF-S 18-70. Dedávno sa mi dostala do ruky Konica MInolta 5D a bol som prekvapený, aký je to dobrý fotoaparát s veľkým hľadáčikom.
zdravim. 300d bola prva dslr ktoru som mal.... po stranke kvality obrazu som jej nemal co vytknut.... dokonca by som si dovolil tvrdit, ze oproti nikonu d 70 (co je inak skvela masina) bola na tom lepsie... co je dane cmos snimacom vs. ccd v nikone.... ale kazdemu vyhovuje nieco ine... na tych farbach je ten rozdiel vidiet.... mechanicky ale 300d ziadna slava.... sam som potom presiel na canon 10d.... na tom ale nie je o moc lepsie ani 350/400 d (strasne malicke tela- ak mas dlhsie prsty).... za slusne prachy sa da najst aj 20/30d, ak sa neponahlas a budes hladat (paladix je spravne miesto, ako tu uz jozef podotkol).... a tie uz su co sa tyka ergonomie o inom.... alebo potom alternativa nikon, pentax.... nezavrhuj apriory ani tuto moznost.... treba fotak chytit do ruky a skusit ovladanie+ porovnat obrazovu kvalitu napr. z fotiek z netu.... pre mna osobne je to dost o feelingu z fotaku.... naco sa trapit s niecim, co ti v ruke nesedi a vytaca ta ovladanie....
a zabudol som povedat, ze ak to bude tvoja prva dslr, priprav sa na investicie.... lebo ak tam chces mat stale nasadeny setak a pouzivat interny blesk, kupa dslr nema ziadny zmysel.... rozmysli si co chces fotit, a ktora znacka ti na to ponuka prislusenstvo ake ti vyhovuje s co najvacsou dostupnostou.....
a zabudol som povedat, ze ak to bude tvoja prva dslr, priprav sa na investicie.... lebo ak tam chces mat stale nasadeny setak a pouzivat interny blesk, kupa dslr nema ziadny zmysel.... rozmysli si co chces fotit, a ktora znacka ti na to ponuka prislusenstvo ake ti vyhovuje s co najvacsou dostupnostou.....
Co sa týka žánru na ktorý sa zameriavam, som biolog zameriavam sa na velke selmy hlavne medved hnedý, a popri mojej práci potrebujem aj fotodokumentáciu či už do vedeckých prác alebo len pre seba, samozrejme počítam z kupou dalších objektívov hlavne tele,
Mne na značke nejak nezáleži či už canon alebo nikon či pentax, len neviem ktoré modely od nich by sa oplatili...
zdravim. ak sa chystas fotit zver, urcite sa nezaobides bez teleobjektivu.... minimalne nejakeho zakladneho 70-300 f 4-5,6, co je uz ale aj tak kompromis.... na zver by som skor bral nieco pevne od 300 mm hore s dobrou svetelnostou... to su uz ale palky co sa tyka ceny.... co sa tyka tela dslr- myslim, ze chybu neurobis uz s ani jednou znackou... o d canonu by som sa pozeral po niecom od 20d vyssie, pripadne ta 350d, ak ti nevadi maly grip a zjednodusene ovladanie... co sa tyka nikonu, tak d70, d80, alebo pokrocilejsia d200, ktorej ceny dost spadli... v pripade pentaxu je jednoznacne vyhodna kupa k10d, ktora sa da v bazaroch zohnat uz pod 300 eur za telo... tu je ale trosku problem s bazarovymi sklami- je ich menej a tie nove origos od pentaxu su casto neprimerane drahe.... k10d som 2 roky pouzival a bol som nadmieru spokojny... teraz mam nikona d200- presiel som nan z dovodu kompatibility s otcovou nikonackou technikou.... to je tiez skvela masinka.... ale ako som povedal, lepsie raz drzat v ruke, ako 100 krat pocut.... a dalsia vec je cena.... musis si skalkulovat, kolko si ochotny dat za telo, aby ti vyslo este aj na nejake to slusne sklo. lebo ani najdokonalejsia dslr ti s nekvalitnym objektivom zazrak neurobi....
oplatí sa kúpit eos 300d
hladam a vyhadzuje mi teda rozne cifry
Mne na značke nejak nezáleži či už canon alebo nikon či pentax, len neviem ktoré modely od nich by sa oplatili...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa