Fórum » O TECHNIKE

Canon Slovakia

bear
bear 2010-04-10 08:47:47+02
Co vlastne robia? Okrem par billboardov, ktore sa z casu na cas objavia, ked je predstavena nova xxxD zrkadlovka? - Servis robi ProLaika. - Vacsina obchodov sa radsej zasobuje zo zahranicnych skladov. - Ked si clovek (asi jediny) v Canone zoberie dovolenku, tak tovar nedodavaju aj ked ho maju. - Velmi zriedkavo je nejaka technika zapozicana na recenziu. - CPS nie je pristupne pre Slovensko.

Jerry C.
2010-04-10 22:42:03+02
príspevok od: dodo_bb
Jake, máš úplnú pravdu. Sme časťou Európy a vzhľadom na voľný pohyb tovaru už neexistujú národné zastúpenia (sú to iba formálne pobočky). Nákup tovaru v EU nie je šedý trh, objektív kúpený v Poľsku alebo Rakúsku je kúpený na našom trhu a je naň záruka a je to úplne legálny predaj. Že je nejaký predajca v Bratislave drahý, nie je môj problém (skôr jeho), keď lacnejší a ochotnejší predajca v Poľsku je pre mňa dokonca o 50 km bližšie. Je mi úplne jedno, že servis NIKON je v Prahe, cez UPS je tam balík rovnako za deň dva ako v Blave. A to sa týka všetkého, len niektorí ľudia si to nejak nechcú uvedomiť a neustále sa tu oháňajú národnými motívmi. A tak staviame za kopu miliárd z našich daní mizerné národné letisko v Blave, a pritom Bratislavčania lietajú zo Schwechatu a ostatok Slovenska z Budapešti, Krakowa, Košíc...
ahoj dodo ,chcem sa spýtať ,či bude v stredu fotoklub v BB ?
momentálne som v kúpeľoch ,ale toľko by som odbehol
Jerry

dodo_bb
2010-04-10 22:45:56+02
Bude, bude... Ako obvykle o 18,00, dojdi

dmedia
2010-04-10 22:52:02+02
Ked mozem, neviem co robi slovensky Canon, ale asi velmi vela nie, viacmenej sa sustreduje na diviziu s VT technikou, ale fotoaparaty to asi nebudu... Vsetky co sme predavali sa sice kupovali v slovenskych velkoobchodoch, ale tie ich vozia bud z CZ alebo PL kanalu, to je realna pravda. Nehovoriac o nakupnych cenach... zo slovenska nepredajne... Nikon je na tom uplne rovnako.

Strhak
2010-04-11 00:09:32+02
príspevok od: bear
Dakujem za info. S tym poziciavanim sa mi tomu az nechce verit, ephoto nemalo na recenziu 500D, 50D, 550D. 5D mark2 som robil recenziu az ked som si kupil vlastnu. 7D pozicali na tyzden. Zatial som sa o ziadnej akcii z toho kvanta ´..kde si ich ľudia mohli chytiť do rúk a vyskúšať...´ nedopocul (obcas ked sa nejaky model predstavoval v Prolaike tam tam bol k dispozicii 1ks, co sa mohol vyskusat). Na photo Slovakia tiez nemal Canon ziadne zastupenie (okrem Tlaciarni).
tak čo sa tíka tlačiarni a pfoto slovakia, Canon úplne odignoroval túto akciu. Tlačiarne sme tam mali mi a nie Canon. Čo sa tíka spolupráce Canon a Ephoto je mi srdečne jedno ako funguje, možno by som ale hľadal problém niekde inde ako len v Canone lebo každá karta má dve strany. Pred cca dvoma troma tíždňami boli prezentácie aj v BA aj v BB a dokonca ja v KE. Tam si sa mohol na to spýtať a prípadne aj dohodnúť s nimi. Pokiaľ viem pozývali všetkých obchodných partnerov stačilo sa len registrovať. Všetko je len o komunikácii a následnej spolupráci medzi firmami. K tím akciám, zas len toľko že mi ich pravidelne organizujeme, nie Canon ale v spolupráci aj s Canonom. Pokiaľ majú niečo zaujímavé tak nám to dodajú. Minulí rok chalani čo ma boli pozrieť v európe mali možnosť si poskúšať všetko čo sme tam mali. Robili sme Canon Day vo viacerých mestách, tam bolo tiež na odskúšanie veľká časť portfólia Canon fotoaparátov a objektívov. Akcií je na slovensku dosť len treba to občas aj sledovať. K tím kusom, vieš koľko má hodnotu ten kufor v ktorom nosia tie aparáty s objektívmi??? Koľko by si chcel mať na prezentácii povedzme 1Ds za cca 6000€ alebo 1D za 4000€, päť, desať??? Veď samotní Canon ich nemá toľko skladom na slovensku a nie ešte na odpis respektíve na prezentácie. Ja neviem ako robí prezentácie Nikon, ten má možno na nich po päť D3x a ďalších päť D3s to ja netuším, alebo Sony prípadne Olympus, neviem.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-04-11 01:03:49+02
Chlapci chodíte tu okolo horúcej kaše, (inzercia z Canonu by bodla aj ephoto, tak im to nekazte, len z nadšenia pre fotku sa nedá vyžiť-nemyslím to v zlom-píšu o Canone tak by tu mali mať aj nejaký banner od Canonu aspoň...)
A myslím, že do toho asi dobre nevidíte - práveže Canon bola donedávna jediná firma ktora robila TK a posielali TS, 5D II bolo na testy týždeň po predstavení, rovnako 1D IV aj 7D. posledný rok-dva sa knim konečne pripojil aj Nikon. Skutočne riešite problém myslím ktorý ani nie je. Šedý trh je druhá vec v tom sa nevyznám nie som obchodník.

admin
redakcia ephoto.sk 2010-04-11 11:40:06+02
príspevok od: Strhak
tak čo sa tíka tlačiarni a pfoto slovakia, Canon úplne odignoroval túto akciu. Tlačiarne sme tam mali mi a nie Canon. Čo sa tíka spolupráce Canon a Ephoto je mi srdečne jedno ako funguje, možno by som ale hľadal problém niekde inde ako len v Canone lebo každá karta má dve strany. Pred cca dvoma troma tíždňami boli prezentácie aj v BA aj v BB a dokonca ja v KE. Tam si sa mohol na to spýtať a prípadne aj dohodnúť s nimi. Pokiaľ viem pozývali všetkých obchodných partnerov stačilo sa len registrovať. Všetko je len o komunikácii a následnej spolupráci medzi firmami. K tím akciám, zas len toľko že mi ich pravidelne organizujeme, nie Canon ale v spolupráci aj s Canonom. Pokiaľ majú niečo zaujímavé tak nám to dodajú. Minulí rok chalani čo ma boli pozrieť v európe mali možnosť si poskúšať všetko čo sme tam mali. Robili sme Canon Day vo viacerých mestách, tam bolo tiež na odskúšanie veľká časť portfólia Canon fotoaparátov a objektívov. Akcií je na slovensku dosť len treba to občas aj sledovať. K tím kusom, vieš koľko má hodnotu ten kufor v ktorom nosia tie aparáty s objektívmi??? Koľko by si chcel mať na prezentácii povedzme 1Ds za cca 6000€ alebo 1D za 4000€, päť, desať??? Veď samotní Canon ich nemá toľko skladom na slovensku a nie ešte na odpis respektíve na prezentácie. Ja neviem ako robí prezentácie Nikon, ten má možno na nich po päť D3x a ďalších päť D3s to ja netuším, alebo Sony prípadne Olympus, neviem.
pokial viem na akcie, na ktore sme pozvani a vieme o nich chodime. Musime vsak o nich byt informovani.

michal.4x4
2010-04-11 11:50:07+02
Offtopic pre Strhaka: Neber, prosím, túto moju témy sa netýkajúcu výčitku v zlom, ale vždy keď sa dostaneš do situácie keď nevieš či v slove použiť mäkké ´i´ alebo ´y´ tak daj presne to opačné ako si myslíš. Nie som žiadny prehnaný hnidopich, ale toľko popletených ´íčok´ ako v tvojích príspevkoch mi skutočne kole oči.

admin
redakcia ephoto.sk 2010-04-11 11:54:56+02
príspevok od: Strhak
vsetko je velmi pekne co tu pisete, aj to ze minca ma dve strany. Ponukame spolupracu kazdej firme aj rovnaky priestor. Zalezi na nich, ako to vyuziju a ci na to vobec zareaguju. Nikdy sme sa ziadnej spoulpraci nebranili, chodime na prezentacie atd., atd. To ako ktora spolocnost reaguje vidite podla poctu recenzii, noviniek a clankov ktore sa objavia na portali (a taktiez aj reklamy). U niektorych znaciek je spolupraca, aj napriek nasej snahe, uplne nulova potom uverejnujeme to, co si pracne vyhladame a zistime (Pentax). Ked na testovanie, aj napriek nasej snahe nedostaneme nic, nemozeme uverejnit ani recenzie (pokial si nezozenieme techniku inak). Takze páni, my sme kazdemu ponukli priestor na spolupracu. Su vsak k tomu vzdy potrebne obe strany.:)

bear
- moderator
2010-07-14 16:48:53+02
Kedze minule tato tema asi zabrala (ephoto dostalo na test 550D a 1D mark IV), mal by som este jednu otazku na Canon.

Ako funguje distribucia? Na objektivy casto treba cakat mesiace a nie je to problem, len jedneho dodavatela, alebo nedostatkovej novinky. S tymto problemom som sa stretol, ci som objednaval v BGS, Prolaike, AQT, alebo Ephotoshope. Pocul som nieco take, ze si predajcovia mozu objednat len tovar co ma Canon na sklade, ak tam tovar nie je, musia cakat kym sa tam neobjavi. To nikto nevie, kedy bude a kedze objednavka nie je moze sa cakat velmi dlho a ani Canon nevie, kolko ludi vlastne dany objektiv na dany objektiv caka. Samotny predajcovia su potom nuteny zhanat tovar od inych dodavatelov po celej EU.

P.S- Ked som v podobnom pripade musel cakat na objednany monitor (NEC) 6 tyzdnov, sami od seba mi nasledne fakturovali o 10% menej.

Asi mam smolu a vsetky lode, v ktorych je tovar pre mna skoncia v zajati somalskych piratov:-(

viator
2010-07-14 17:24:29+02
príspevok od: michal.4x4
Offtopic pre Strhaka: Neber, prosím, túto moju témy sa netýkajúcu výčitku v zlom, ale vždy keď sa dostaneš do situácie keď nevieš či v slove použiť mäkké ´i´ alebo ´y´ tak daj presne to opačné ako si myslíš. Nie som žiadny prehnaný hnidopich, ale toľko popletených ´íčok´ ako v tvojích príspevkoch mi skutočne kole oči.
Opozdene ale napriek tomu stále aktuálne by som sa nerýpavične pridal. Asi máme podobne ´´ladené´´ oči :)

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-07-14 21:26:25+02
Kedze minule tato tema asi zabrala (ephoto dostalo na test 550D a 1D mark IV), mal by som este jednu otazku na Canon.

Ako funguje distribucia? Na objektivy casto treba cakat mesiace a nie je to problem, len jedneho dodavatela, alebo nedostatkovej novinky. S tymto problemom som sa stretol, ci som objednaval v BGS, Prolaike, AQT, alebo Ephotoshope. Pocul som nieco take, ze si predajcovia mozu objednat len tovar co ma Canon na sklade, ak tam tovar nie je, musia cakat kym sa tam neobjavi. To nikto nevie, kedy bude a kedze objednavka nie je moze sa cakat velmi dlho a ani Canon nevie, kolko ludi vlastne dany objektiv na dany objektiv caka. Samotny predajcovia su potom nuteny zhanat tovar od inych dodavatelov po celej EU.

P.S- Ked som v podobnom pripade musel cakat na objednany monitor (NEC) 6 tyzdnov, sami od seba mi nasledne fakturovali o 10% menej.

Asi mam smolu a vsetky lode, v ktorych je tovar pre mna skoncia v zajati somalskych piratov:-(
asi by sme si mali nasetriť na výlet do HK - tam maju skoro vsetko na pulte s podstatne nižšími cenami :D

Robco
2010-07-15 00:40:42+02
Nechcem do niekoho rypat alebo ohovarat ale neda mi to a napisem svoju skusenost. Na Canon akcii v BA Zoo, ktora sa konala pred nedavnom som ostal prekvapeny a dodnes to nechapem, ako je to mozne, ze na takej velkej akcii bolo z canonu tak malo ludi co sa vyznali do techniky ze by som ich zratal ani nie na jednej ruke, ale na dvoch prstoch. Boli tam 3 stanovistia a jedine pri zirafach som mal pocit ze ten pan sa rozumie tomu co predvadza. Ja som vedel co si idem skusat ale niektori ludia sa len marne domahali zistit nieco blizsie k danej technike. Jednoducho im odpovedali ze s fototechnikou nerobia, ze jeden je z marketingu a iny z reklamacneho...

bear
- moderator
2010-07-15 07:48:30+02
príspevok od: Jozef Peniak
asi by sme si mali nasetriť na výlet do HK - tam maju skoro vsetko na pulte s podstatne nižšími cenami :D
Zo zaciatku som to aj ja tak riesil, ale spocital som si, ze sa mi to viac oplati kupit doma do firmy bez DPH, ako to kupovat za zdanene peniaze z ktorych musis casto este zaplatit postovne, clo a DPH a navyse prides o zaruku (alebo ju mas kratsiu a servis bude trvat dlhsie). Jedine co ma na nakupe na Slovensku hneva, ze mi ten tovar nevedia dodat. Ak by som si objednaval 800/5.6, tak chapem, ze tie mozno robia na objednavku, ale velmi dlho som cakal na 35L, 135L a teraz uz vyse 3 mesiace cakam na MP-E 65.

lu_boss
2010-07-15 08:21:14+02
Zo zaciatku som to aj ja tak riesil, ale spocital som si, ze sa mi to viac oplati kupit doma do firmy bez DPH, ako to kupovat za zdanene peniaze z ktorych musis casto este zaplatit postovne, clo a DPH a navyse prides o zaruku (alebo ju mas kratsiu a servis bude trvat dlhsie). Jedine co ma na nakupe na Slovensku hneva, ze mi ten tovar nevedia dodat. Ak by som si objednaval 800/5.6, tak chapem, ze tie mozno robia na objednavku, ale velmi dlho som cakal na 35L, 135L a teraz uz vyse 3 mesiace cakam na MP-E 65.
... co kupa v Rakusku ? Podmienky by mali byt +/- rovnake, moznost kupit to bez DPH je tu tiez.

markus
2010-07-15 11:15:37+02
príspevok od: Robco
Nechcem do niekoho rypat alebo ohovarat ale neda mi to a napisem svoju skusenost. Na Canon akcii v BA Zoo, ktora sa konala pred nedavnom som ostal prekvapeny a dodnes to nechapem, ako je to mozne, ze na takej velkej akcii bolo z canonu tak malo ludi co sa vyznali do techniky ze by som ich zratal ani nie na jednej ruke, ale na dvoch prstoch. Boli tam 3 stanovistia a jedine pri zirafach som mal pocit ze ten pan sa rozumie tomu co predvadza. Ja som vedel co si idem skusat ale niektori ludia sa len marne domahali zistit nieco blizsie k danej technike. Jednoducho im odpovedali ze s fototechnikou nerobia, ze jeden je z marketingu a iny z reklamacneho...
Trosku ti napoviem kolko myslis ze pracuje v canon sk ludi je to maly prenajaty domcek kde kazdy jeden pracovnik ma na ´hlave´ jedno odelenie.

Robco
2010-07-15 11:26:55+02
Prave to ma na tom prekvapilo, ze pri zrkadlovke 1D chlapik nevedel skusajucemu vysvetlit ako sa meni nastavenie wb. Ze on ma na starosti kopirky a on to nevie. Pri druhom stanovisti sa dalsi marne pokusal so skusajucim nasadit na fullframe objektiv s bielou znackou :) Tak sa s tym trapili az som si myslel ze ho tam nasadia s pajsrom :D

will
2010-07-15 11:37:54+02
Je to uplne rovnake. Fotak som kupoval v Rakusku z kamenneho obchodu o ~100eur lacnejsie nez u nas. Kupoval som sice vo Viedni lebo som kupoval aj ine veci ale konkretne tento shop je aj v Hainburgu, 20km od domu rovnako ako keby som siel na druhy koniec BA.

will
2010-07-15 11:40:10+02
To je v poriadku pokial im to staci na business a na predvazdzacky nech si zoberu troch externistov, myslim ze by stacilo oslovit par redakcii s ktorymi spolupracuju na recenzie atd.

bear
- moderator
2010-07-15 11:42:05+02
príspevok od: Robco
Prave to ma na tom prekvapilo, ze pri zrkadlovke 1D chlapik nevedel skusajucemu vysvetlit ako sa meni nastavenie wb. Ze on ma na starosti kopirky a on to nevie. Pri druhom stanovisti sa dalsi marne pokusal so skusajucim nasadit na fullframe objektiv s bielou znackou :) Tak sa s tym trapili az som si myslel ze ho tam nasadia s pajsrom :D
To, ze Canon na Slovensku nema dost ludi rozumejucich sa fototechnike by som chapal. Myslel som, ze aspon pomozu ostatne firmy, co boli spoluorganizatori akcie. Ak budu chciet, ja ja budem moct, mozno by som bol ochotny pri dalsom rocniku pomoc.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()