Ahojte, vyberám fotoaparát pre prieteľku. Podmienky sú (pri dostatočnej kvalite fotiek): malý a ľahký (do kabelky), HD video (720p), na SD karty, širokouhlý (aspoň 28, lepšie 24 mm v prepočte), kvalitný (na slnku čitateľný) displej. Optická stabilizácia a čo najdlhšie "dlhé" ohnisko je dobré ale nie nevyhnutné. Mne by sa ešte páčili aspoň poloautomatiky. Keď som hľadal, tak mi ako najvhodnejší vypadol Samsung WB650, ktorý má priateľnú cenu a navyše GPS. Nad Samsungom som nikdy neuvažoval, navyše som nenašiel žiadnu poriadnu recenziu. Máte s ním nejaké skúsenosti? Aká je kvalita fotiek? Ako by ste ho porovnali s konkurenciou (či už tento model, alebo aj iné od Samsungu (WB550...))?
Ďalšie alternatívy, ktoré zvažujem sú Panasonic TZ7/TZ8/TZ10, Canon Ixus 200/210 IS, Canon Powershot SX200/SX210 IS. Vedeli by ste ich porovnať s tým Samsungom? Máte s nimi skúsenosti? Do čoho by ste išli vy? Čo sú vaše priority pri kompakte?
BTW ja si kupujem zrkadlovku (Canon 550D), kompakt bude mať priateľka vždy po ruke v kabelke :).
TZ7, GPS ked tak, asi radsej v telefone :) a recenziu som nasiel len jednu http://www.dkamera.de/news/testbericht-samsung-wb650/
GPS nie je naozaj potrebné. Má ho však navyše :).
BTW vďaka za linku. Kvalita fotiek ma nijako neohúrila a na 100% crope skôr sklamala (minimum detailov, šum...), no pri veľkosti na bežnú tlač a bežné zobrazenie na monitore to zas nevadí. Z kompaktu nikto nebude robiť plagáty :). Tá TZ7, aj keď jej chýbajú poloautomatiky, má krajšie fotky. Už sa nevyrába, no dá sa ešte kde tu zohnať. Škoda, že TZ10 je o kus drahšia.
Fotoaparáty Samsung
BTW vďaka za linku. Kvalita fotiek ma nijako neohúrila a na 100% crope skôr sklamala (minimum detailov, šum...), no pri veľkosti na bežnú tlač a bežné zobrazenie na monitore to zas nevadí. Z kompaktu nikto nebude robiť plagáty :). Tá TZ7, aj keď jej chýbajú poloautomatiky, má krajšie fotky. Už sa nevyrába, no dá sa ešte kde tu zohnať. Škoda, že TZ10 je o kus drahšia.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa