Fórum » O TECHNIKE

Canon 40D - problém s ostřením

Kugita
2010-04-19 10:13:54+02
Mám problém s ostřením na mém 40D. Pravděpodobně odešel autofokus..setkal se s tím někdo a co to případně znamená (..čili..má smysl to nechat opravit, nebo lepší koupit nové tělo?.)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-04-19 10:25:54+02
Takato otazka je vo fore zbytocna, kym si ten pristroj nepozrie servisny technik, nik ti neporadi. Moze to bit niekolko roznych poruch. Nikto do toho pristroja nevidi. Najlepsie, ak das fotoaparat do autorizovaneho servisu. Nemusis ho hned nechat opravovat, mozes si nechat vybracovat rozpocet na opravu. Podla rozpoctu sa mozes rozhodnut, ci si to opravit das alebo nie.

Kugita
2010-04-19 10:28:38+02
príspevok od: Karol Srnec
Takato otazka je vo fore zbytocna, kym si ten pristroj nepozrie servisny technik, nik ti neporadi. Moze to bit niekolko roznych poruch. Nikto do toho pristroja nevidi. Najlepsie, ak das fotoaparat do autorizovaneho servisu. Nemusis ho hned nechat opravovat, mozes si nechat vybracovat rozpocet na opravu. Podla rozpoctu sa mozes rozhodnut, ci si to opravit das alebo nie.
to je mi jasné..já jen, zda-li s tímto nemá někdo aktuální zkušenost. Jediné co je jisté, je to, že to není objektivy.

lochnes
2010-04-19 10:31:51+02
tak tak, my tu nie sme servisáci, ako vraví vyššie Karol, ale aj tak by ma zaujímalo ako 40D-čkara, ako sa to prejavuje... :)

Kugita
2010-04-19 10:38:51+02
príspevok od: lochnes
tak tak, my tu nie sme servisáci, ako vraví vyššie Karol, ale aj tak by ma zaujímalo ako 40D-čkara, ako sa to prejavuje... :)
no jak..ostření , hlavně v krajních zaostřovacích bodech, je pomalejší a také vzniká poměrně velké procento neostrých fotek.(foták na stativu, autofokus zapnut, použita kabelová spoušť a sklo 200/2.8L)

inkubbus
2010-04-19 10:40:19+02
ani si nepopisal podrobne zavadu. ci ti to blbne len s jednych objektivom, alebo so vsetkymi... ci aj pri dobrych svetelnych podmienkach alebo nie... mozno je len nejaka spina na senzoroch ...mozno nie....

Kugita
2010-04-19 10:42:53+02
príspevok od: inkubbus
ani si nepopisal podrobne zavadu. ci ti to blbne len s jednych objektivom, alebo so vsetkymi... ci aj pri dobrych svetelnych podmienkach alebo nie... mozno je len nejaka spina na senzoroch ...mozno nie....
dělá to na všech mojich sklech - čili jak na 200/2.8L, 100-400L a 17-40L

flanker
2010-04-19 12:32:02+02
Len cisto pre statistiku, na mojom 40D ani na inych 40D u ludi, ktorych poznam nic podobne s takymto typom skiel to nerobilo. Viem, velmi som ti nepomohol ;-). Ja som bol raz v autorizovanom servise Canon s jednym chybnym objektivom, zobral som si aj telo fotaka. Chlap mi nezavazne odhadol cenu opravy, aj mi povedal, co je chybne. Tu zavadu poznal, bola im znama. Doporucujem preto zobrat do servisu na prvy odhad aj objektiv/y.

milo23
2010-04-25 15:48:12+02
Dobry servis je v Novych Zamkoch mal som tiez problem AF na EOS1000D opravil za polovicnu cenu ako vycenil autorizovany servis link: www.matunak.sk

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()