Fórum » O TECHNIKE

Focusing micro adjustments na Canon

2010-04-21 09:31:32+02
Mam 5D Mark II a zistila som, ze mam mierny front focus (fotak ostri mierne dopradu) a tento jav je na vsetkych objektivoch, cize problem je v tele fotaku. Stiahla som z internetu tu tabulku na testy a upravila si to (ostrenie z 45 stupnoveho uhla na najnizsiej clone ...a ide tam o milimetre). Skoncila som pri micro adjustments nastaveniach pri stupnici od (0-20) na plus 11. Otazka: myslite, ze to bude v poriadku a spolahlive, alebo treba dat fotoaparat do servisu? V servise robia to co som robila ja, alebo maju na to pocitac, ktory to prepocitava? (to by bolo presnejsie). Dakujem!

bear
- moderator
2010-04-21 09:38:05+02
Myslim, ze robia to iste. Vyskusaj to ale pri roznych vzdialenostiach.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-04-21 09:45:46+02
V servise sa nastavuju objektivy, v ich vnutri sa nachadzaju prepinace, ktorymi sa posunie ostrenie. Nevyhodou je, ak sa takto nastavene objektivy pouzivaju na viacerych fotoaparatoch. Ak ma fotoparat funkciu nastavenia ostrenia, je lepsie ju nastavit na nom.
V servise sa korekcia ostrenia na tele fotoaparatu vykonava len vtedy, ak je mimo normy danej vyrobcom.Vtedy sa nastavi uhol zrkadielka do spravnej polohy.
Canony maju vseobecne velky problem s FF a BF a preto je funkcia nastavenia ostrenia vo fotoaparate takmer nutnostou.

fotoman600
2010-04-21 10:28:12+02
Neviem, ako je to pri Canone, ale pri použití tejto funkcie na Nikone môže byť problém so zaostrením na najkratšiu vzdialenosť a tiež na nekonečno.

2010-04-21 11:48:06+02
Mohla by som sa spytat, ci sa tie nastavenia na fotaku robia softwarovo, alebo podla oka a testov?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-04-21 12:04:12+02
príspevok od:
Mohla by som sa spytat, ci sa tie nastavenia na fotaku robia softwarovo, alebo podla oka a testov?
Podla oka, nastavujes po krokoch dovtedy, kym to nie je OK.

2010-04-21 13:25:54+02
príspevok od: Karol Srnec
Podla oka, nastavujes po krokoch dovtedy, kym to nie je OK.
Dakujem, super, to ma tesi! To bude potom dobre.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()