Ahojte. Som zaciatocnika a chcela by som si kupit novy fotak. Hladam uz dlho a zatial som nenasla ziaden ktory by vyhoval tymto podmienkam: najlepsie 12mp, aby nebol na baterky a aby nestal viac nez 300€ kedze su moje financie velmy obmedzene. Jediny o ktorom vazne uvazujem je Panasonic - DMC FZ38EG. Chcem sa vas opytat ci mi viete poradit nejaky co vyhovuje mojim podmienkam ale popripade mi napiste co si myslite o Panasonic - DMC FZ38EG. Dakujem
vykasli sa na ultrazoomy, za chvilu by ta prestal bavit a ak to myslis s fotenim co len trochu vazne, aj tak by si zacala pokukovat po zrkadlovke.... myslim, ze aj za 300 eur sa da z druhej ruky zohnat zrkadlovka... aj ked so setakom, ale co sa tyka odozcy, ergonomie, sumu, prace so clonou a v neposlednom rade pocitu z fotenia, je to neporovnatelne..... skus www.paladix.cz... su tam vacsinou ludia, co sa o svoje pristroje dobre staraju a casto sa tam najdu dobre fotaciky za dobre ceny....
´aby nebol na baterky´ myslis ako? Diesel? :-))) akoze aby nebol na tuzkove baterky? No praveze standardne tuzkove mne pridu ako vyhoda. ak sa ti vybiju niekde mimo bydliska, akekolvek alkalicke na nudzove dofotenie akcie kupis v kazdej trafike.
Inak ten Panasonic nepoznam, ale ako poznam predchodcov, tak celkom fajn. v danej triede asi z toho lepsieho.
vykasli sa na ultrazoomy, za chvilu by ta prestal bavit a ak to myslis s fotenim co len trochu vazne, aj tak by si zacala pokukovat po zrkadlovke.... myslim, ze aj za 300 eur sa da z druhej ruky zohnat zrkadlovka... aj ked so setakom, ale co sa tyka odozcy, ergonomie, sumu, prace so clonou a v neposlednom rade pocitu z fotenia, je to neporovnatelne..... skus www.paladix.cz... su tam vacsinou ludia, co sa o svoje pristroje dobre staraju a casto sa tam najdu dobre fotaciky za dobre ceny....
dakujem za radu... a vies mi nejaku zrkadlovku odporucit?
=] myslela som tym akumulator. Pocula som uz aj tento nazor na alkalicke baterky ale nie dakujem radsej akumulator... mam mysku, klavesnicu a stray fotak na baterky a mam toho dost =]
=] myslela som tym akumulator. Pocula som uz aj tento nazor na alkalicke baterky ale nie dakujem radsej akumulator... mam mysku, klavesnicu a stray fotak na baterky a mam toho dost =]
ale ved aj tuzkove sa robia ako akumulatory. Pouzivas rovnako ako nestandardny akumulator. Nabikes - fotis. Akurat v pripade, ze ti odide niekde von, tak ako som pisal, mas moznost pokracovat vo foteni. Ak sa ti vybije nestandardny, tak je koniec. Nemam nic proti nestandardnym akumulatorom, ale nevidim v nich ziadnu vyhodu aby boli podmienkou pri rozhodovani o fotaku.
ale ved aj tuzkove sa robia ako akumulatory. Pouzivas rovnako ako nestandardny akumulator. Nabikes - fotis. Akurat v pripade, ze ti odide niekde von, tak ako som pisal, mas moznost pokracovat vo foteni. Ak sa ti vybije nestandardny, tak je koniec. Nemam nic proti nestandardnym akumulatorom, ale nevidim v nich ziadnu vyhodu aby boli podmienkou pri rozhodovani o fotaku.
myslim ze maju oproti klasickym tuzkovym bateriam omnoho vyssiu vydrz ;-) zaezi aj od modelu...ale fotak do ktorehu treba narvat 4 tuzkove pekne naberia aj na hmotnosti....jo a velkost hra este v prospech akumulatoro nestandardnych :)
vyzera to dobre, ani cena nie je zla... mas nejake sksuenosti s Nikon D 60 ?
ahoj. osobne mam nikon d200... otec ma d5000, co je vlastne novsi model tejto amaterskej rady a pohoda.... poznam ale vela ludi, ktori su so zrkadlovkami radu nikon d40/d60 spokojni.... musis to samozrejme brat tak, ze je to zaciatocnicka trieda, ale obrazovo je myslim d60 velmi dobra.... a samozrejme ergonomia, velkost cipu, opticky hladacik a uz spominany pocit z fotenia je o inom ako ako akykolvek ultrazoom... tento konkretny inzerat co som ti poslal vyzera dobre, su tam 2 objektivy (takze mas rovno aj tele na zaciatok), zaruka a cena tiez fajn... ak chu je recenzia z ephoto: http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/nikon-D60/
Ahojte, co by ste brali z tychto dvoch: D80+18-135 za 420 eur(asi 20 000 cvakov, seriozny clovek, kamarat ma s nim skusenosti) alebo D5000+18-55VR za 700 eur novy.
Vyuzitie- sportova reportaz amatera.
Vlastnosti obidvoch poznam a mozem menovat spamati, ale neviem sa rozhodnut sam, tak dam na radu skusenjsich. Dalsie obj. by mali byt 35/1.8 alebo 50/1.8(podla tela, ale tie skor vyuzijem na neake akcie v interieri) Co by ste uprednostnili Vy? Prepracovane ovladanie, ergonomiu, vydrz, AFmotor, vacsi hladacik alebo spickovy cip(lepsie ISO), vyklopny disp., 2 roky zaruka, maly, lahky, a este LV a 4 fps. Prosim o radu, prip. aspon nazor. Dakujem.
Klasicka dilema. Novy alebo ´jazdeny´. Tato tema asi bude vecna, nie len pri fotakoch. Ja som kupoval novy a rozhodoval som sa medzi D5000 a D90. Vyhral D90 z roznych dovodov, o.i. aj preto, ze mam starsi objektiv bez motora. A D5000 mi tak dobre nesadla do ruky. Predpokladam, ze mas obe ´ochytane´. 18-135 je velmi dobry objektiv, kt. by som na D90 prijal. Bohuzial sa uz nepredava. Takze ak ti nebude chybat vykl. displ. a zaruka, tak by som asi vybral D80.
Takze som sa asi rozhodla pre Olympus E-510 co poviete? =]
...nenechaj sa zlákať prvotnou cenou tela poprípade základného kitu.............ďalej už budeš totiž iba preplácať.....aj keď, inzeráty sú plné predaja Olympusov....čím to asi bude?!...
Potrebujem pomoc pri vybere
Inak ten Panasonic nepoznam, ale ako poznam predchodcov, tak celkom fajn. v danej triede asi z toho lepsieho.
Vyuzitie- sportova reportaz amatera.
Vlastnosti obidvoch poznam a mozem menovat spamati, ale neviem sa rozhodnut sam, tak dam na radu skusenjsich. Dalsie obj. by mali byt 35/1.8 alebo 50/1.8(podla tela, ale tie skor vyuzijem na neake akcie v interieri) Co by ste uprednostnili Vy? Prepracovane ovladanie, ergonomiu, vydrz, AFmotor, vacsi hladacik alebo spickovy cip(lepsie ISO), vyklopny disp., 2 roky zaruka, maly, lahky, a este LV a 4 fps. Prosim o radu, prip. aspon nazor. Dakujem.
Pekne ze sa pytas na nazor...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa