do vybavy by som chcel dokupit studiove svetla do exterieru / resp. staci jedno so softboxom a s externym napajanim.
viete mi tu niekto poradit?
alebo mi staci pre zaciatok dokupit na blesk softbox + odpalovacie zariadenie ?
ak hej tak ake?
dakujem za kazdu odpoved
ako pozeram, tak mas canon 5D II - to sa bez odpalovacov nezaobides. Nikon to ma moznost odplit priamo z tela fotoaparatu. Treba odpalovac na telo aj na externy blesk. napr. toto ak mas viac financii (alebo hladat cez ebay): www.darian.sk - a pozri si odpalovace: Packed Wizard. TO je asi najlepsie co je na trhu, plne prenasa i-ttl a vsetky info z tela do bleskov. Samozrejme su aj riesenia za podstane mensie peniaze. S tymto ale neni problem.
Ked chces sprevadzkovat softbox na systemak, tak urcite zober dobry softbox s dvojitym difuzerom a k tomu strieborny dazdnik. Pati pravidlo cim vacsie tym lepsie.
Este je moznost nieco ako: www.honlphoto.com - jednoduche a lacne, pricom super riesenie.
Inac ale prislusenstvo k systemovym bleskomje relativne drahe. Za tie peniaze sa da uz kupit dobra studiova zostava na zaciatok - dve svetla, ale vykonovo by som mensie nez 400Ws nebral.
Na tvoju otazku je velmi rozsiahla odpoved, musis upresnit co vlastne chces fotit a akym smerom sa uberat. Systemove blesky maju vyhodu v mobilite, lahkosti a da sa vsetko v tasticke preniest kdekolvek. Studiove maju zas ine vyhody.
ako pozeram, tak mas canon 5D II - to sa bez odpalovacov nezaobides. Nikon to ma moznost odplit priamo z tela fotoaparatu. Treba odpalovac na telo aj na externy blesk. napr. toto ak mas viac financii (alebo hladat cez ebay): www.darian.sk - a pozri si odpalovace: Packed Wizard. TO je asi najlepsie co je na trhu, plne prenasa i-ttl a vsetky info z tela do bleskov. Samozrejme su aj riesenia za podstane mensie peniaze. S tymto ale neni problem.
Ked chces sprevadzkovat softbox na systemak, tak urcite zober dobry softbox s dvojitym difuzerom a k tomu strieborny dazdnik. Pati pravidlo cim vacsie tym lepsie.
Este je moznost nieco ako: www.honlphoto.com - jednoduche a lacne, pricom super riesenie.
Inac ale prislusenstvo k systemovym bleskomje relativne drahe. Za tie peniaze sa da uz kupit dobra studiova zostava na zaciatok - dve svetla, ale vykonovo by som mensie nez 400Ws nebral.
Na tvoju otazku je velmi rozsiahla odpoved, musis upresnit co vlastne chces fotit a akym smerom sa uberat. Systemove blesky maju vyhodu v mobilite, lahkosti a da sa vsetko v tasticke preniest kdekolvek. Studiove maju zas ine vyhody.
keď si spočítam čo ma vínde PocketWizard a k tomu dáky slabý externí blesk, lebo povedzme si všetky blesky čo sú tohto druhu sú slabé do softboxu, alebo musím použiť malí softbox. K tomu ešte cena softboxu so statívom vínde mi lepšie toto http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/3125.xhtml . Je to podstatne silnejšie, softbox je väčší čo má pozitívny dopad na fotografovaní objekt a dá sa to používať aj za jasného slnečného dňa kde ten výkon je naozaj slabý pri externých bleskoch.
asi by som najprv vyskusal iba kupit softbox na externy blesk ( 550 )+ stativ do ruky, pôotrebujem vacsiu mobilu, a ako pozeram na tu externu zostavu, tak by som potreboval este min. osobu na pomoc :-)
viete mi dat linky k niecomu takemu?
dik moc
v interieri by som softbox doporucil, makke svetlo je super, vonku stacia aj dazdniky, zelezi to len od objemu investicie - lastolite, elinchrom - skratka cokolvek s kovovou konstrukciou a lepsim materialom, ale da sa aj walimex alebo non name vyrobca - ale to sa rychlejsie opotrebuje, zase stoji to ani nie tretinu niekedy.
u nas:
www.photovideoshop.sk
www.darian.sk
- staci pogooglit, vela je aj tu na epoto shope -
Na fotenie Ti staci vziat dazdniky - strieborny a biely difuzny, plus dokupit dva masivnejsie stojany (aby sa to neprevratili) - plus urcite dobra velka odrazova doska
Kedze echcem riesit dilemu medzi dahymi a lacnymi, akmas moznost vyskusaj. Urcite umozni predajca si to pozriet a spravit par zaberov - potom uvidis sam ake su v tom rozdiely a c sa oplati dat viac ci menej.
Ale aspon 3 systemove blesky do buducna na serioznejsie fotenie je nevyhnotnost -
studio mobil pack
viete mi dat linky k niecomu takemu?
dik moc
u nas:
www.photovideoshop.sk
www.darian.sk
- staci pogooglit, vela je aj tu na epoto shope -
Na fotenie Ti staci vziat dazdniky - strieborny a biely difuzny, plus dokupit dva masivnejsie stojany (aby sa to neprevratili) - plus urcite dobra velka odrazova doska
Kedze echcem riesit dilemu medzi dahymi a lacnymi, akmas moznost vyskusaj. Urcite umozni predajca si to pozriet a spravit par zaberov - potom uvidis sam ake su v tom rozdiely a c sa oplati dat viac ci menej.
Ale aspon 3 systemove blesky do buducna na serioznejsie fotenie je nevyhnotnost -
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa