Fórum » O TECHNIKE

FinePix F200EXR - problem

duracer
2010-04-27 12:27:45+02
Vlastnim tento fotak uz od novembra 2009, avsak pre zdravotne problemy som ho bol poriadne prevetrat len minulu nedelu v Nizkych Tatrach. Ocakaval som foty bliziace sa kvalitou zrkadlovke no vysledok je taky, ze fotky nedosahuju uroven ani len fotaku z mobilu.confused smiley Farby na nich su nesyte, vyblednute, sneh je sivo-modry, chyba dostatocny jas a kontrast. Celkovo fotky posobia akoby boli fotene za sumraku alebo pred burkou resp. bol pred objektivom nejaky sivy zavoj.thumbs down Pride mi to, akoby fotak nespravne spocital expozicny cas a volil ho prilis maly. Pri foteni bol nastaveny poploautomaticky rezimm (P), pricom ISO som nastavil na 100, kedze svetelne podmienky boli vyborne. Neskor som nastavil EXR rezim s prioritou dynamickeho rozsahu (posledna fotka), avsak vysledok bol rovnako zly. Vedel by mi niekto povedat v com to moze byt? Tu je par illustracnych fotiek. http://picasaweb.google.com/duracer/FinePixF200WXRFotkyPorovnanie# Prva z dvojice je vzdy ta, co urobil fotak, druha je po uprave v ACDSee pomocou volby "Prispusobeni expozice obrazku".

duroslav
2010-04-27 12:33:11+02
V prvom rade, keď fotíš sneh, treba dávať korekciu expozície do plusu.

wayne
2010-04-27 12:34:19+02
co ja viem, podla mna tie osetrene acdsee vyzeraju fajn a pouzitelne. nerobil by som z toho tragediu, ved to je 1 klik, ci nie? :) fotak zrejme pomylil sneh a preto podexponoval. mozno by to chcelo nejaku zelenu ulicu alebo akekolvek kvietky pre porovnanie, tam by tie vysledky boli podla mna lepsie. no tie fotky nie su zle po upraveni, skor naopak, su celkom pouzitelne.

duracer
2010-04-27 12:48:56+02
To co navrhujete znie sice logicky, avsak niesom si isty ci to pomoze.
Skusim najst resp. urobit aj ine foto a potom to tu dam.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()