Ahojte mohol by poradiť niekto nejaký dobrý kompakt ( + dať k nemu v skratke report ak s ním má skúsenosti ). Kritériami by mohli byť: dobrá svetelnosť + stabilizácia obrazu, keďže sa s ním bude fotiť v tmavých priestoroch, nejaký "širokouhlejší" objektív, prijateľná cena ( povedzme do 200 eur ), na megapixloch nezávisí pokiaľ má min. 7, na výrobcovi takisto nie, mal by mať určite zopár scénických režimov + možno by mal mať nejakú "manuálne" nastaviteľnú funkciu ( hl. čo sa týka ISO, WB, EV )
Ďakujem
v profile máš NIKON zrkadlovku... Inak žiadny kompakt nie je vhodný do tmavých priestorov a pokiaľ nutne ano, tak jednoznačne externý blesk = musia byť na tom kompakte sánky na blesk. A nakoniec - chceš kúpiť dobrý kompakt za málo peňazí. To sa nedá. Buď dosť pridaj alebo si kúpiš šunt.
v profile máš NIKON zrkadlovku... Inak žiadny kompakt nie je vhodný do tmavých priestorov a pokiaľ nutne ano, tak jednoznačne externý blesk = musia byť na tom kompakte sánky na blesk. A nakoniec - chceš kúpiť dobrý kompakt za málo peňazí. To sa nedá. Buď dosť pridaj alebo si kúpiš šunt.
Mám, práveže tento kompakt nie je pre mňa :) Ja sa len tak informatívne pýtam.
Viem, že kompakty nie sú vo všeobecnosti vhodné do tmavých priestorov, ale v tomto prípade je to jediná možnosť - väčšie fotáki ako kompakt už sú rušivé na pri tom pri čom sa bude používať. Preto som dal také parametre.
Ok cena môže byť aj vyššia.
skús NIKON coolpix P100, ceny okolo 350 €, objektív od 26 - 675/2,8-5,6, špeciálny podsvecovaný CMOS čip s 10,3 megapixel, ISO do 3200, výklopný displej a elektronický hľadáčik, EXCEED procesor, 17 motívových programov + makro, prípadne P6000 má dokonca sánky na externý blesk...
to je a sem tam až príliš :D ale bude sa s nim fotiť v prednáškových miestnostiach poväčšinou takže myslím, že taký ultrazoom by tam bol i tak zbytočný a prespríliš veľký, o zrkadlovke už ani nehovorím :)
výber kompaktu
Viem, že kompakty nie sú vo všeobecnosti vhodné do tmavých priestorov, ale v tomto prípade je to jediná možnosť - väčšie fotáki ako kompakt už sú rušivé na pri tom pri čom sa bude používať. Preto som dal také parametre.
Ok cena môže byť aj vyššia.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa