Potreboval by som poradit ohladne skenovania diapozitivov a negativov v dostatocnej kvalite, ci sa da dosiahnut aj na plochom skenovacom zariadeni alebo ci naozaj clovek musi siahnut po specialnom filmovom skenovacom zariadeni. A ak by mohol niekto poradit, ci existuje niekto, kto vlastni napriklad nieco ako Nikon LS-9000 pripadne LS-5000 alebo daco podobne a skenuje na zakazku v rozumnej cene. Dakujem.
Obyčajným skenerom nemáš šancu.....potrebuješ podsvietenie a vôbec nechce sa mi podrobne.....najdeš v Google....
čo sa týka kvality, tak slušné výsledky skutočne LS 9000 dosiahneš....
Takže hr doňho...mometálne je už v slušnej cene.....pokial nemáš iné fotografické (dôležitejšie) potreby , je to dobrá voľba....:)))))
Skus sa pozriet na Canoscan 8800F. Mame ho doma, skenujeme s nim 6x6 format, ma aj infra odstranovanie necistot, dodavany aj so Silverfast SE softverom (profily negativov atd.) A pozeram ze uz je na svete aj 9000F. http://www.canon.sk/For_Home/Product_Finder/Scanners/Flatbed_with_Film_Scanning/canoscan_8800f/
Ale ano, celkom pekny kusok, len neviem, ako si mam spravit predstavu o kvalite vystupu. Je to ako kazdy lepsi plosny skener alebo sa to aspon trochu podoba kvalite bubnoveho skenera? Nikde som nenasiel udaj o denzite, co je klucove.
Ale ano, celkom pekny kusok, len neviem, ako si mam spravit predstavu o kvalite vystupu. Je to ako kazdy lepsi plosny skener alebo sa to aspon trochu podoba kvalite bubnoveho skenera? Nikde som nenasiel udaj o denzite, co je klucove.
Najlepšie z plochých skenerov sú Epson Perfection V 700 alebo V 750 ale ani tie nedosahujú kvalitu špecializovaných filmových skenerov Nikon alebo Konica Minolta a tobôž už nie bubnových skenerov. Vačšina plochých skenerov je ešte o triedu horšia ako tieto Epsony. Mám Nikon LS50 aj Epson V 700 photo tak viem o čom hovorím. Epson V 700 má denzitu 4 vačšina plochých skenerov 3,2 až 3,5.
Realne opticke rozlisenie plochych skenerov je pri najvyssich modeloch od 1600 do 2200 ppi. Vacsie hodnoty sa pri nich dosahuju len interpolaciou. Aj sposob skenovania je iny ako u filmovych skeneroch. Dalsia kategoria su filmove skenery znaciek ako Plustek a Reflecta. Tam sa da dosiahnut hodnota optickeho rozlisenia aj 3600 ppi. Zo starsich modelov Konica Minolta dimage dual IV. No a potom je kategoria Nikon coolscan 5000 ED, 8000 ED, Konica Minolta Dimage Elite 5400 atd. Tam je realne rozlisenie 4000 a viac ppi. Ak chces skenovat kinofilm, priblizne z neho mozes dostat tak 18 Mpx.
Samostudium je vsak nutne a google obcas nekonecny. Mozes zacat. :->
Skenovanie filmov
čo sa týka kvality, tak slušné výsledky skutočne LS 9000 dosiahneš....
Takže hr doňho...mometálne je už v slušnej cene.....pokial nemáš iné fotografické (dôležitejšie) potreby , je to dobrá voľba....:)))))
Samostudium je vsak nutne a google obcas nekonecny. Mozes zacat. :->
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa