Zdravíčko, premýšlam nad kupou battery gripu pre moj canon.
a to z dovodu - energie, ergonomie, držanie.
Poznáme originály a neoriginály. Moja otázka znie, je nevyhnutné kupiť originál ? Ked nie originál tak, od ktorého výrobcu sa oplatí kupiť ktorý bude na dobrej urovni a nebude to len strata penazi ? Priklánam sa skor ktomu neoriginálu hlavne koli peniazom (študent).
čakám na vaše odpoved a názory
Dakujem Vám :)
pekný den želám
pri plastovych telach v nizsej triede je to pomerne jedno, aj original je umelohmotny. Pri xxD a XD u Canonu maju original gripy magneziove telo, pripadne aj tesnenia, takze tam ma original vyznam a za tu cenu navyse je aj vyssia kvalita.
mne sa stala trosku haluz s neoriginal gripom Phottix na 400d. ked je grip zapnuty, nefunguje mi na fotaku aj gripe tlacidlo na vyber AF bodov. doteraz to nerobilo. mohlo to sposobit, ze mi kamarat oblizal tie kontakty na gripe? :D raz sa mi to podarilo na istu dobu ´zazehnat´, ked som odstranil grip a chvilu fungoval bez neho. inac to funguje aj ked je vypnuty. divne toto
Presne ako povedal bear ohľadom magnéziového tela (to platí všeobecne pre každého výrobcu), respektíve viking81 čo sa týka 450D/1000D. U 1000D nie je o čom, zobrať ekvivalent od Meike alebo originál. Ostatné gripy by som radšej nebral, aby nenastali problémy :). Meike je inak naozaj podarený u Canonu/Nikonu. Mal som možnosť ho kúpiť aj na Sony Alfu 300, ale bolo pravedepodobné, že ekvivalentný model by mal (má) problémy s batériami, tak som skončil u originálu ale v prípade A450/500/550 by som išiel aj do Meike, tam ten problém už nehrozí. :)
Tak vyzerá to tak, že teraz na vyskusanie a prvý moj grip vobec postaci aj neoriginál.
Rozhodujem sa medzi dvoma znackami MeiKe alebo Photix.
Na obidve mam dobry ohlas, co sa tyka zhotovenia, vydrze a pracu vobec.
Zaujima ma uz len ktory si vybrat, Meike ci Photix. Cenovo vyhodnejsie viem kupit ten Photix a ze do tohto gripu treba LP-E5 baterky co uz mam 2 kusy doma a do Meike idu LP-E6 aké nemam vobec, cize to by bol dalsi naklad pre mna co sa tyka aj nabijacky aj kupy novych baterii.
V každom prípade ber ten, do ktorého idú batérie z tvojej zrkadlovky. Nie vždy budeš chcieť mať grip nasadený.
Zdravim vas. Uvazujem tiez o kupe neorigos gripu Meike pre Canon 550d, ale vsade som narazil na oznacenie BG-E5(450D,500D,1000D) ked origos ma BG-E8 (550D) ale niekde zase udavaju Meike pod oznacenim BG-E5 aj pre 550D. Tak ako to je?
Zdravim vas. Uvazujem tiez o kupe neorigos gripu Meike pre Canon 550d, ale vsade som narazil na oznacenie BG-E5(450D,500D,1000D) ked origos ma BG-E8 (550D) ale niekde zase udavaju Meike pod oznacenim BG-E5 aj pre 550D. Tak ako to je?
Je to uplne jedno. Hladaj grip pre tvoj fotak, pripadne si zavolaj. Mnozstvo gripov ma vselijake oznacenia, podstatne je ze su k tvojmu fotaku ;) Vyskusal som na 40D viacero gripov, z roznymi cisielkami v oznaceniach a isli vsetky. Photix, Meike, Aputure... Je to vsetko uplne jedno ;) Ak to je k tvojmu telu...
Canon 1000D a Battery Grip
Rozhodujem sa medzi dvoma znackami MeiKe alebo Photix.
Na obidve mam dobry ohlas, co sa tyka zhotovenia, vydrze a pracu vobec.
Zaujima ma uz len ktory si vybrat, Meike ci Photix. Cenovo vyhodnejsie viem kupit ten Photix a ze do tohto gripu treba LP-E5 baterky co uz mam 2 kusy doma a do Meike idu LP-E6 aké nemam vobec, cize to by bol dalsi naklad pre mna co sa tyka aj nabijacky aj kupy novych baterii.
Dakujem za vase odpovede
s Pozdravom
Ja mam tiež neoriginál na moju C 450D z ebayu a max. spokojnosť + nejaké neorigo batérie :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa