Caffte! Kamos rozmysla nad kupou nejakej lacnej entry zrkadlovky. Chcel by 1000D so setakom 18-55. Ja som mu samozrejme odporucal verziu IS, ktora je po optickej stranke lepsia ako starsia verzia 18-55. V ponuke e-shopov sa vsak nachadza 1000D uz iba so starym setakom, alebo so setakom s oznacenim 18-55 DC. Co to je to DC??? Aky je to objektiv??? Nie je to len nejaky marketingovy tah vypredat stary typ 18-55, ktory sa im moc nepodaril???
tak toto je fasa . . . http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/vyber-fotoaparatu/svet_skratiek/ pozri si sekciu nikon a tam je to 6te z vrchu...
tak toto je fasa . . . http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/vyber-fotoaparatu/svet_skratiek/ pozri si sekciu nikon a tam je to 6te z vrchu...
Je vysoko pravdepodobné, že Canon bude označovať svoje objektívy skratkami ktoré používa Nikon. Odhliadnúc ešte od toho, že Defocus Control na hentakom objektíve nedáva zmysel.
Je vysoko pravdepodobné, že Canon bude označovať svoje objektívy skratkami ktoré používa Nikon. Odhliadnúc ešte od toho, že Defocus Control na hentakom objektíve nedáva zmysel.
ak ma pamäť neklame, tak DC je označenie Micro motoru i u Canonu, i ke%ď to nepíše priamo do označenia objektívu ale do špecifikácie typu motora...čiže to je normálny objektív ale bez stabilizátoru a bez USM....tých záklaďákov je niekoľko druhov...
presne, Granko má pravdu, dc je typ motorčeka a túto skratku nepoužíva len canon ale je pri špecifikáciách aj u iných výrobcov...ale názov je asi len ťah :)
presne, Granko má pravdu, dc je typ motorčeka a túto skratku nepoužíva len canon ale je pri špecifikáciách aj u iných výrobcov...ale názov je asi len ťah :)
nie asi, to je len marketingový ťah...a prečo?
podľa mňa je to objektív vyrobený v r.2005 pôvodne pre kit so 350D s presným označením ef-s 18-55/3,5-5,6 II, no keďže cena 1000D je nízka a treba k nemu nejaký kitový, je v ponuke i táto verzia bez IS, lebo verzia s IS objektívom je o pár eur drahšia :o) preto to DC, aby to nevyzeralo, že je to stará verzia :o)
nie asi, to je len marketingový ťah...a prečo?
podľa mňa je to objektív vyrobený v r.2005 pôvodne pre kit so 350D s presným označením ef-s 18-55/3,5-5,6 II, no keďže cena 1000D je nízka a treba k nemu nejaký kitový, je v ponuke i táto verzia bez IS, lebo verzia s IS objektívom je o pár eur drahšia :o) preto to DC, aby to nevyzeralo, že je to stará verzia :o)
a však DC je značkový, aj botasky tričká a podobne robia 4 sk8erz ;)))))))))))
viem ze je to mozno blba otazka a ze ma ukamenujete ale je 18-55 z IS ovela lepsia ako stara 18-55 ? Lebo mam tu starsiu verziu a ak by bolo viditelne zlepsenie vymenil by som... Nepouzivam ho skoro vobec, preto nechcem drahy zakladak. Mam ine objektivy s ktorymi si stacim na tie ohniska, len proste niekedy sa mi nechce vlacit setko zo sebou tak daky maly lahky mat za par korun nie je na skodu.
viem ze je to mozno blba otazka a ze ma ukamenujete ale je 18-55 z IS ovela lepsia ako stara 18-55 ? Lebo mam tu starsiu verziu a ak by bolo viditelne zlepsenie vymenil by som... Nepouzivam ho skoro vobec, preto nechcem drahy zakladak. Mam ine objektivy s ktorymi si stacim na tie ohniska, len proste niekedy sa mi nechce vlacit setko zo sebou tak daky maly lahky mat za par korun nie je na skodu.
Najprv som si aj ja myslel, ze by to mohol byt zakladak od Sigmy, ale tak preco to tam nepisu, ze objektiv je od ineho vyrobcu (napr. v pripade, ked k telu dodavaju Tamrona). Preto som si myslel, ze by to mohol byt nejaky tah, aby predali stare objektivy. A to sa mi tu aj potvrdilo. Dakujem chalani.
C 18-55 DC???
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa