Ahojte!
Stojím pred takýmto problémom: Mám niektoré fotky a farebné negatívy, ktoré by som chcela premietať tak ako sa premietajú diapozitívy na stenu. Ako to môžem dosiahnuť? Ďakujem vopred za tipy!
Nie som síce expert,ale pozitív a negatív sú dve rozdielne veci, ku ktorým sa dospeje rozdielnym fotografickým procesom...Niekde na ephoto je o tom článok, prečítaj si ho.
Chápem, že sú to rozdielne veci. Ale nepoznáte náhodou proces, ktorý by dokázal skopírovať far negatív na farebný diapozitív? To sa asi nerobí, však? Jediné riešenie, ktoré ma napadá, je nafotiť fotky na diapozitívny film...
asi budes musiet najst specializovane pracovisko, napada mi, ze tzv. kontaktna kopia asi nebude mozna koli maske, ktora je obsiahnuta vo farebnom negative (laicky povedane, ten cervenkasty nadych negativu)
ale mozno ti nejako pomoze toto, je to z digitalu na dia: www.paladix.cz/osvit-filmu/
Chápem, že sú to rozdielne veci. Ale nepoznáte náhodou proces, ktorý by dokázal skopírovať far negatív na farebný diapozitív? To sa asi nerobí, však? Jediné riešenie, ktoré ma napadá, je nafotiť fotky na diapozitívny film...
Všetko sa v dnešnej dobe dá digitalizovať a potom je to možné premietať. Teda aj film negatívny, aj diák, aj farebné foto na papieri... Vzhľadom na to, že kladieš dosť laickú otázku, asi nie si v tom zbehlá, tak zájdi do najbližšieho lepšieho fotolabu a zver to odborníkom. Dostaneš výstup na DVD a s tým sa dá robiť čokoľvek...
Nie som síce expert,ale pozitív a negatív sú dve rozdielne veci, ku ktorým sa dospeje rozdielnym fotografickým procesom...Niekde na ephoto je o tom článok, prečítaj si ho.
nakopírovaný negatív = pozitív (ak nehovoríme o intermediátoch a dubnegatívoch)
Da sa to v pohode, len kvalita klesne, ale snad to nebude vadit, sken negativu-prevod do pozitivu-tlac na foliu-sup do ramceka a premietas, alebo ked mas projektor tak iba scan a prevod a premietas.
Tak potom máš veľký problém. Bez digitalizácie priamo fotografickou cestou to podľa mňa dnes nikto nespraví. Rada dmedia je ešte možno schodná, neviem čo to spraví s kvalitou (a je to digitalizácia).
Internegativ ci dubnegativ ma zltu masku, nebude sa dat premietat diaprojektorom. Na tuto cinnost sa pouzivali tzv. Print filmy. Kodak kedysi vyrabal film Vericolor Slide Film. Ten by sa dal zalozit do kopirovacieho zariadenia a odfotit nanho spominane dolezite negativy. Ak zozenies - zvitazis.
Druha moznost je nechat zhotovit fotografie a zreprodukovat ich v reprodukcnom zariadeni na diaky. Reprodukcne zariadenie je slusny stativ a fotoaparat.
Tretia cesta je nechat si filmy oskenovat, urobit (podla mna dolezite) opravy skrabancov a nasledne nechat zapisat na diak specialnym zariadenim, videl som, ze to niekto ponuka na paladixe ...
Ak chceš poradiť,uveď:
1, o koľko snímok sa jedná (cca 2 kufre alebo 100 ks)
2, ako sú pre teba dôležité (normálne alebo veľmi)
Z toho sa odvíja postup.
ako dostať negatív na diapozitív?
ale mozno ti nejako pomoze toto, je to z digitalu na dia: www.paladix.cz/osvit-filmu/
Druha moznost je nechat zhotovit fotografie a zreprodukovat ich v reprodukcnom zariadeni na diaky. Reprodukcne zariadenie je slusny stativ a fotoaparat.
Tretia cesta je nechat si filmy oskenovat, urobit (podla mna dolezite) opravy skrabancov a nasledne nechat zapisat na diak specialnym zariadenim, videl som, ze to niekto ponuka na paladixe ...
1, o koľko snímok sa jedná (cca 2 kufre alebo 100 ks)
2, ako sú pre teba dôležité (normálne alebo veľmi)
Z toho sa odvíja postup.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa