Fórum » O TECHNIKE

help servis

iwory121
2010-05-07 13:02:06+02
cavte fotak mam tak tyzden a nestastnou nahodou mi padol z ruky priamo na blesk a blesk od vtedy nefoti poslal som to do servisu do prahy ale predavajuca v obchode cez ktory som to posielal mi nevedela povedat predbeznu cenu neviete nahodou cenu??? kolko by to mohlo stat??

iwory121
2010-05-07 13:02:34+02
este pridavam je to Nikon D3000

Granko
2010-05-07 13:18:32+02
namiesto teba som sa úprimne zamyslel nad zmyslom tvojej otázky a môžem ti z určitosťou povedať, že z dôvodu nevlastnenia žiadnej vešteckej gule v inventári všetkých užívateľov ePhoto, je na svete len jeden živý človek, čo ti povie cenu za opravu tvojho spadnutého foťáku - technik v servise, keď sa naň pozrie a zistí, čo mu vlastne je :o)
nabudúce odporúčam porozmýšľať, kým sa človek niečo opýta, lebo takouto pilotnou témou si sa po registrácií na ePhoto zaradil do nie moc dobrej skupiny :o) želám veľa svetla nielen na snímač

kooratko
2010-05-07 13:19:47+02
to si nemusel posielat, ved blesk ani nema fotit :-P ... tazko Ti niekto poradi, kedze si nenapisal co sa vlastne poskodilo, ci sa jednalo o externy blesk, alebo interny atd.

iwory121
2010-05-07 14:08:01+02
tu temu som napisal napicu, bol som v skole.............fotak mi padol, objektiv este nebol nasadeny a padol dole hubou hh presne na to kde je blesk ked je zatvoreny........nasadil som bojekti fotyk vsetko v pohode. Akonahle sa malo ist fotit s bleskom tak len cukol a neotvorilo ho........po nejakom 3tom raze ho otvorilo.......umelina na tym sklickom bola puknuta ale nic viac ked som sa opticky pozrel na tu ziarovku (vybojku ci ako sa to vola..neviem presne som uplny amater) tak bola vpohode.......a ked je aj blesk otvoreny tak fotak sa tvari ako keby bol zatvoreny..........ospravedlnujem sa za tie rozne vyrazy ale som v obore zrkadloviek big amater

Granko
2010-05-07 14:17:31+02
v každom prípade ti cenu nepovie nikto z nás, dupľom nie, čo všetko bude treba vymeniť, aby fungoval normálne a aj vyzeral...ale zacvakáš si to mimo záručnej opravy...

iwory121
2010-05-07 14:24:35+02
no to ze to bude mimo zarucnej opravy mi je jasne vyzera normalne stale okonca ani neni na nom ziadny tukanec....muselo to padnut na nejake fakt citlive miesto....len ci by sa mi skôr neoplatil kupit nejaky externy blesk....oni zo servisu najprv volaju ci chcem tu opravu a predbeznu cenu??

Granko
2010-05-07 14:34:46+02
jedna možnosť je kúpiť externý blesk, no je otázne, či sa nedošramotili nejaké kontakty pri sánkach...druhá vec je, že keby si to nenechal opraviť a niekedy by si ho chcel predať, neviem, kto by ho kúpil, keby nebol funkčne v 100% stave...
pri mimozáručných opravách by mali najskôr kontaktovať zákazníka emailom alebo telefonicky, samozrejme diagnostika je platená, nemôžu opraviť prístroj mimo záruky, vyfakturovať cenu a zákazník si neprevezme opravenú mašinu, lebo sa mu to bude zdať veľa...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()