idem mi v podstate o to,že z telom,s ktorým budem ešte asi rok-dva pracovať(1000D)chcem byť kompatibilný aj po prechode na vyššiu triedu,a nech je i cenovo dostupný,žiadna profi sada mi ešte chvílu nehrozí :)))))) vdaka
Ale ved musis napisat, na co to chces, inak ti nikto neporadi. Akurat tak nejaku haluz ako ja alebo pridu ovecky zas :-)
Ale keby som mal ja vyberat nieco univerzalnejsie s vybornym pomerom cena/vykon tak urcite 70-200 f/4 bez IS.
teraz som v rozpakoch - sfúknuť autora ako sviečku alebo mu slušne poradiť :o))
možnosti sú asi takéto - 75-300 od Canonu alebo potom 70-200 v rôznej svetelnosti od rôznych výrobcov...všetko závisí od peňazí :o)
presne tento mám v hľadáčiku,tak si robím anketu,a,viem,ako mooooc populárne sú tieto vlákna,aj že ovečky sa tu potulujú,aj všemocný google som navštívil,a chcel som sa len ´poradiť z rodinou´ :))))
kamarat si nedavno kupil 75-300 a foti sa s tym fajn. je to stabilizovane, cena celkom OK, vaha tiez, svetelnost nic moc. ale ak to nepotrebujes na sport, vtaky a koncerty v pritmi, tak ti postaci.
ak chces vyssi level, tak canon 70-200 f/4 bez IS alebo tamron 70-200 f/2,8 bez IS.
OT: vcera bol s tym 75-300 fotit rekonstrukcie bojov v BA a pri spojeneckom bombardovani schytal priamy zasah kamenom do UV filtra, objektiv bez skrabanca. ;)
aj nad touto alternatívou uvažujem,a presne to je to,koncerty,festivaly,na tie mám zatiaľ iba pevnu 50ku,a sem tam sa to fakt nedá,,,vdaka za radu,a UV filtrom 3 x sláva :))))
aj nad touto alternatívou uvažujem,a presne to je to,koncerty,festivaly,na tie mám zatiaľ iba pevnu 50ku,a sem tam sa to fakt nedá,,,vdaka za radu,a UV filtrom 3 x sláva :))))
Peťo, keďže to chceš aj na koncerty, svetelnosť 2,8 ťa zrejme nepustí, lebo 1000D má obmedzené použiteľné ISO...
Peťo, keďže to chceš aj na koncerty, svetelnosť 2,8 ťa zrejme nepustí, lebo 1000D má obmedzené použiteľné ISO...
ano,má ISO najviac 1600,čo bolo pri použití 50ky z dobrou svetelnostou už trocha zašumené http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=100097
ano,má ISO najviac 1600,čo bolo pri použití 50ky z dobrou svetelnostou už trocha zašumené http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=100097
hej, viem, je to to isté ako pri 450-tke...tam viac ako 800 ani nedávam..
preto keby si fotil s f4, hádzalo by ti to časy mimo normálu a bolo by veľa odpadu...
Ak potrebujes f/2.8 tak potom novy 70-200 II je podla vsetkeho super sklo, na dpreview pisu ze o trosku lepsi ako nikon :-) Asi to je mimo tvoj rozpocet, ale nedalo mi. Snad sa podobne vydari aj novy 24-70 a vojna canon vs nikon bude opat zaujimava :-)
tak na 1000Dcko skrutkovat 2300€ objektiv by asi nebolo to prave orechove. :)
2,8 tamron alebo sigma by podla mna postacili aj po upgrade na nove telo. taktiez neskor mozes dokupenim tc 2x za 200€ ziskat 170-400 f/5,6.
k tamronovi a sigme mas toho celkom dost tu:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=4354&page=0
aký teleobjektív pre canon 1000D
Ale keby som mal ja vyberat nieco univerzalnejsie s vybornym pomerom cena/vykon tak urcite 70-200 f/4 bez IS.
možnosti sú asi takéto - 75-300 od Canonu alebo potom 70-200 v rôznej svetelnosti od rôznych výrobcov...všetko závisí od peňazí :o)
ak chces vyssi level, tak canon 70-200 f/4 bez IS alebo tamron 70-200 f/2,8 bez IS.
OT: vcera bol s tym 75-300 fotit rekonstrukcie bojov v BA a pri spojeneckom bombardovani schytal priamy zasah kamenom do UV filtra, objektiv bez skrabanca. ;)
preto keby si fotil s f4, hádzalo by ti to časy mimo normálu a bolo by veľa odpadu...
2,8 tamron alebo sigma by podla mna postacili aj po upgrade na nove telo. taktiez neskor mozes dokupenim tc 2x za 200€ ziskat 170-400 f/5,6.
k tamronovi a sigme mas toho celkom dost tu:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=4354&page=0
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa