Všetkých Vás pekne pozdravujem. Vzhľadom k tomu že si neviem dať rady a prečítal som toho dosť, chcem Vás poprosiť o radu a odporúčanie akú zrkadlovku kúpiť do 800 €. Pozeral som Nicon D5000 ale sa mi zdá že má objektív s malým zoomom. Poraďte prosím. Ďakujem za rady.
...Zoom xXx.....mystický to pojem....zbožne uctievaný a velebený....
...veličina, ktorá priamoúmerne vplýva na (ne)kvalitu fotografií a pozitívne na majiteľov fotoaparátov ktorí ním disponujú (aj keď poväčšine nevedia o čo vlastne ide)......traduje sa, čím väčší-tým lepší.........kladie ostatné nepodstatnejšie veličiny, ako sú sveteľnosť, citlivosť a reálny rozsah do tieňa zabudnutia...
...Zoom xXx.....mystický to pojem....zbožne uctievaný a velebený....
...veličina, ktorá priamoúmerne vplýva na (ne)kvalitu fotografií a pozitívne na majiteľov fotoaparátov ktorí ním disponujú (aj keď poväčšine nevedia o čo vlastne ide)......traduje sa, čím väčší-tým lepší.........kladie ostatné nepodstatnejšie veličiny, ako sú sveteľnosť, citlivosť a reálny rozsah do tieňa zabudnutia...
:))))) preto mala mazda takú reklamu.....zoom zoom :)))) vedeli že to dobre funguje pri ovciach :)))))
Nechápem, čím si kuko zaslúžil taký posmech. Tým že chce prejsť z ultrazoomu na zrkadlovku? Tiež som ten prípad a necítim sa kvôli tomu blbo. Blbo sa skôr cítim kvôli tomu, že som si pred prechodom dôkladne nenaštudoval čo tá moja C40D vlastne dokáže, aký objektív k nemu kúpiť a tak. Kuko tú snahu má.
Kuko: Odporucam bud Nikon D5000 v sete s dvoma objektivmi ako pisal Dodo_bb alebo potom Canon 450D alebo 500D v sete s 18-55 IS + 55-250 IS. Za rozumnu cenu mas po probleme. Ak sa ti nechce vymienat objektivy, tak namiesto dvoch vybrat nejaky univerzalny 18-200, 18-105.. ale pri takom rozsahu musis pocitat s mensou kvalitou. Samozrejme by som sa pozrel aj na ten Pentax K-x. Pomer cena vykon je velmi dobry.
K tejto diskusii:
Neviem, naco sem prispievaju taki, ktori nemaju v umysle poradit, len ohovarat a robit si posmech. Chapem, ze ich nebavi neustale omielat dokola to iste, ale na to je jedine riesenie: nenapisat nic! Nikto nespadol z neba uceny a nie kazdy ma furu volneho casu na hladanie informacii na nete. Proste niekedy bodnu rychle informacie od ochotnych ludi.
Ver chalanom, ber D5000. Aj Ken Rockwell ho ospevuje (http://www.kenrockwell.com/nikon/d5000.htm) a ten uz vie co je co. Nad objektivom si nelam hlavu, hlavne si nekupuj nic univerzalne ako 18-300, menej je niekedy viac ;)
Ja bych bral Nikon D3000 alebo D5000(alebo jazdenu D80) a objektiv Nikkor 18-105 VR. To by som si ja ozaj kupil a aj nad tym uvazujem(ako fotak len tak na pivo a na cesty), je to lahke a univerzalne.
Zrkadlovka do 800 €
sice mas 2 objektivy (a musis ich menit), ale posluzi slusne na rozne ucely ...
K tejto diskusii:
Neviem, naco sem prispievaju taki, ktori nemaju v umysle poradit, len ohovarat a robit si posmech. Chapem, ze ich nebavi neustale omielat dokola to iste, ale na to je jedine riesenie: nenapisat nic! Nikto nespadol z neba uceny a nie kazdy ma furu volneho casu na hladanie informacii na nete. Proste niekedy bodnu rychle informacie od ochotnych ludi.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa