zdravim chcem sa na Vas obratit o nazor resp radu. rozmyslam o kupe dalsieho objektivu a rozhodujem sa medzi
EF 70-200mm f/2.8L IS II USM a EF 100 - 400 mm 4,5 - 5,6 L IS USM. co by ste si vybrali vy , keby ste nemuseli pozerat na peniaze, podla vyuzitia do buducna a tak ....
CANON EF 70-200MM F/4.0 L IS USM prepacte som sa pomylil myslel som tento ... aby som ho vyuzil v prirode, na sportoviskach , staci ta 200 ci radsej 400?
zalezi od toho,z akej dialky chces fotit-ak myslis pod prirodou dive zvierata,ten dlhsi,takisto na sport z dialky. Na halove sporty-zblizka-radsej nieco svetelnejsie,nez su tieto dva
no ak chceš iba jedno super univerzálne tlele tak 100-400, treba zvážiť ťahaciu konštrukciu zoomu - mne napríklad fakt nevyhovuje. okrem toho je to veľmi zložitý objektív časom ide vždy do servisu - rozumej po dvoch troch rokoch light fotenia.
Objektív 70-200 F4IS nemá chybu po žiadnej stránke.
Len má menší rozsah a svetelnosť F4. rozhodni sa sam podľa toho čo fotíš a 100-400 si najskor skus.
ja by som to riešil skor 70-200 F,8 bez IS kľudne z bazaru a časom dokupiť tu 100-400 alebo radšej 400 F5,6 pevné sklo ktore je bezporuchove.
Ak pišeš že nepozerať na peniaze tak jednoznačne TOP je nový 70-200mm F2,8 IS II - nič sa mu nevyrovná.
tak nejak. taktiez ak kupis f2,8 a neskor by si popripade potreboval tych 400mm, tak by to velmi lahko (=lacno) vedel vyriesit telekonvertor. stratis sice super svetelnost a nieco z vystupnej kvality, na druhej strane budes mat spickove svetelne sklo do 200mm, nie najhorsie sklo 140-400 a hmotnostne budes v ruksaku nosit iba cca 1300g + 200g, co tiez moze ´zavazit´ pri rozhodovani. :)
tak nejak. taktiez ak kupis f2,8 a neskor by si popripade potreboval tych 400mm, tak by to velmi lahko (=lacno) vedel vyriesit telekonvertor. stratis sice super svetelnost a nieco z vystupnej kvality, na druhej strane budes mat spickove svetelne sklo do 200mm, nie najhorsie sklo 140-400 a hmotnostne budes v ruksaku nosit iba cca 1300g + 200g, co tiez moze ´zavazit´ pri rozhodovani. :)
inac, ja by som bral 70-200. casom zistis ze neexistuje univerzalny (tele)objektiv a kupis si iba tie kvalitnejsie s malym rozsahom zoomu alebo pevne, lebo ta to zacne stvat ze tam je zla ostrost, tam je svinska aberacia apod. mam to z vlastnej skusenosti.ked si kupim svajciarsky nozik, tiez s nim neodrezem chleba a zaroven nemozem ist do hory rezat stromy.
takze 70-200 + neskor cosi co bude na to nadvazovat.
Alebo je ešte jeden model, Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6 L IS USM. Možno keby chceš kvalitu, tak tento zoom by bol zaujímavé riešenie. Samozrejme s tým, že kvalitatívne asi nedosahuje napr. na nový 70-200 (ale na ten momentálne nedosiahne asi nik),70-200 f4, alebo na pevnú 400. V univerzálnosti je však jasný víťaz a ako sa pohybuje cenovo neviem veru...
na 28-300 som pocul chvalu od jedneho fotografa, ze je to super univerzalne sklo na reportaz, ale zrovna ho mal v servise:-) 2.5kg, dost vysoka cena a neutesneny push-pull design - radsej nie
Jednoznačne tu nie je o čom. 70-200 f/2.8 IS USM II a k tomu telekonvertor 2.0x a je postarané. S tým že máš horšiu svetelnosť čo je vlastne f/5.6 na celom rozsahu by som sa netrápil, lebo keď už ten telekonvertor nasadíš tak je jasné že plánuješ fotiť na najdlhšom konci a ak sa pozrieš na ten 100-400 tak ten má tiež f/5.6 takže si na rovnakej clone. Nerozmýšlaj a kupuj 70-200 a konvertor. Ak budeš chcieť ísť ešte ďalej tak si kúp aj 1.4x konvertor a budeš mať ešte univerzálnejšie sklo.
Jednoznačne tu nie je o čom. 70-200 f/2.8 IS USM II a k tomu telekonvertor 2.0x a je postarané. S tým že máš horšiu svetelnosť čo je vlastne f/5.6 na celom rozsahu by som sa netrápil, lebo keď už ten telekonvertor nasadíš tak je jasné že plánuješ fotiť na najdlhšom konci a ak sa pozrieš na ten 100-400 tak ten má tiež f/5.6 takže si na rovnakej clone. Nerozmýšlaj a kupuj 70-200 a konvertor. Ak budeš chcieť ísť ešte ďalej tak si kúp aj 1.4x konvertor a budeš mať ešte univerzálnejšie sklo.
tak som sa nakoniec rozhodol ze kuim tento objektív Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM .vdaka pani za postrehy
Objektiv 70-200 alebo 100-400
Objektív 70-200 F4IS nemá chybu po žiadnej stránke.
Len má menší rozsah a svetelnosť F4. rozhodni sa sam podľa toho čo fotíš a 100-400 si najskor skus.
ja by som to riešil skor 70-200 F,8 bez IS kľudne z bazaru a časom dokupiť tu 100-400 alebo radšej 400 F5,6 pevné sklo ktore je bezporuchove.
Ak pišeš že nepozerať na peniaze tak jednoznačne TOP je nový 70-200mm F2,8 IS II - nič sa mu nevyrovná.
Vyberal som podla svojich potrieb.....
takze 70-200 + neskor cosi co bude na to nadvazovat.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa