Mam momentalne Canon 500D, chcem sa spytat, viete mi doporucit nejaky zakladny zoom? Zvazujem Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD?
Je to dobra volba, alebo viete poradit nieco lepsie v tejto cenovej kategorii?
Podla mna je to dobra volba vychadzajuc z tohto fora a roznych recenzii. Nie som ale profik, no je to moj nazor a ten objektiv sa mi celkovo pozdava :). Ja mam 450D + EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS no casom ho chcem vymenit prave za tento spominany tamron :).
tiez k 500d do buducna planujem kupit nejaky svetelny objektiv (ako nahradu za setak) a henten tamron je zatial aj u mna volba c. 1. kym sa ale k tomu dostanem, mozno sa vyskytne nieco lepsie.
Ja toho tamrona mam a je super. Mne setak canonovy nestacil vysokou clonou, kedze fotim koncerty, tak som potrebovala svetelny objektiv v tom ohniskovom rozsahu. S nim udrzis z ruky aj cas 1/10 sekundy, takze sa s nim da bez blesku vyblaznit v interieri pri slabsom svetle, napriklad v podniku, ked sedis s kamosmi. Sice zoom v tom ohniskovom rozsahu ale s vyssou clonou by si kupil lacnejsie, ale vidim v tvojej galerii aj kvetinky, tak nizku clonu vyuzijes
Ja toho tamrona mam a je super. Mne setak canonovy nestacil vysokou clonou, kedze fotim koncerty, tak som potrebovala svetelny objektiv v tom ohniskovom rozsahu. S nim udrzis z ruky aj cas 1/10 sekundy, takze sa s nim da bez blesku vyblaznit v interieri pri slabsom svetle, napriklad v podniku, ked sedis s kamosmi. Sice zoom v tom ohniskovom rozsahu ale s vyssou clonou by si kupil lacnejsie, ale vidim v tvojej galerii aj kvetinky, tak nizku clonu vyuzijes
aj tak sa mi zdá že jednotka mala lepšiu kresbu a dvojka mi príde mäkká ale možno sa mi zdá
ber ho..nie je o com...ak potrebujes konstatnu svetelnost...mam ho...max spokojnost....pekne ostry...VC funguje fajnovo...trosku hlucnejsi a pomalsi na AF ale nic co by ma brzdilo....ale je jasne ze na sport nie je....ani rozsahom a ani rychlostou...k vysokosvetelnemu sklu....potom canon 50 f/1,4 a mas o zabavu postarane :)
aj tak sa mi zdá že jednotka mala lepšiu kresbu a dvojka mi príde mäkká ale možno sa mi zdá
zalezi kto robi testy :) nasiel som recenzie v ktorych pisali ze je ostrejsi..inde zas ze je maksi...ale aj na 2,8 ma v strede fajnovu kresbe...a pri clone 2,8 ma zvadsa rohy netrapia kedze su mimo HO :) ak chces mas ostre aj rohy....staci priclonit...na krajinky paradicka
zalezi kto robi testy :) nasiel som recenzie v ktorych pisali ze je ostrejsi..inde zas ze je maksi...ale aj na 2,8 ma v strede fajnovu kresbe...a pri clone 2,8 ma zvadsa rohy netrapia kedze su mimo HO :) ak chces mas ostre aj rohy....staci priclonit...na krajinky paradicka
mal som možnosť skúsiť oba takže vlastná skúsenosť
OK diki moc ludia, nechce btw niekto kupit setak efs 18-55 is (3.5-5.6)?
Takze kupim teda ten novsi Tamron - btw fotim krajinky, budovy, ludi - vela cestujem, myslim ze bude akurat pre mna.
tiez k 500d do buducna planujem kupit nejaky svetelny objektiv (ako nahradu za setak) a henten tamron je zatial aj u mna volba c. 1. kym sa ale k tomu dostanem, mozno sa vyskytne nieco lepsie.
Uz mam, cez vikend idem otestovat :)) Pri par fotkach doma, oproti setaku neporovnatelne ... :)
ja mám ešte tú staršiu verziu bez stabilizácie, ale to mi nevadí, pri fotkách krajinky aj tak väčšinou fotím na statíve....tak nech Ti technika slúži a veľa dobrých fotiek :)
Canon 500D + Tamron 17-50 ???
Takze kupim teda ten novsi Tamron - btw fotim krajinky, budovy, ludi - vela cestujem, myslim ze bude akurat pre mna.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa