dobry den. som zaciatocnik, so zrkadlovkami nemam skusenosti. Povodne som chcel kupit 40D, ich cena sa v bazaroch pohybuje od 450 po 700 €. Vsimol som si vsak ze 5D sa da kupit uz za 700 €. Vedeli by ste poradit ako sa rozhodnut, napisat pre a proti ? Dakujem
40D ma lepsiu ergonomiu, rýchlosť, autofocus a lepsi RAW pri nizsom ISO (14-bit). 5D umožnuje lepšiu prácu s hĺbkou ostrosti, lepšiu kvalitu obrazu pri vyššom ISO, vacsi hladacik a lepšie prekreslené pixely.
Na šport a reporáž 40D, na krajinky a portréty 5D.
takze FF ma s rovnakym objektivom oproti aps-c vacsi uhol zaberu, ale v podstate s inym objektivom sa daju dosiahnut rovnake uhly ze ?
No ale ak je tento prispevok pravdivy:
´
Karol Srnec | napísané: 15.02.2008 11:13
Snímače APS-C určite zostanú ešte dlho na trhu, aj keby sa cena zrkadlovky s FF
rovnala cene APS-C zrkadlovky. Väčší snímač je totiž náročnejší na kvalitu
použitých objektívov. Vyrobiť kvalitný širokouhlý alebo základný objektív je pre
FF náročnejšie a drahšie. Inak kvalitné objektívy z éry filmu sa na FF D-SLR
príliš neosvedčili a Canon aj Nikon museli objektívy prepracovať, alebo dokonca
navrhnúť nové. Preto pre náročnejšieho amatéra, ktorý má obmedzené finančné
prostriedky je lepšie ísť do APS-C D-SLR, kde dosiahne dobré výslkedky pri nižších
nákladoch. Tým nehovorím, že FF nie je lepší. Je. Viac detailov, menej šumu, iná
hĺbka ostrosti a iný ´pocit´ z fotografie - taký filmovejší.
´
tak ako zaciatocnik s obmedzenymi fin. moznostami spravim lepsie ked kupim 40D.
no na telo 40d mam ponuky za 450-500 € vacsinou k tomu ponukaju aj nahradne baterky a battery grip , za 700 e by som kupil k otmu aj nejaky setovy alebo lepsi objektiv. pri 50d by som dal len za telo 700€. tak rozmyslam no
xx nie je to zbytocna tema. Ovecky od javelina su uplne bezna vec :). Ten ich dal uz asi kazdemu.A baoart to totalne zabil :). Majstri europy vo foteni si myslia ze ony tiez vedeli vsetko o foteni hned v svojich zaciatkoch... Bear to celkom dobre vystihol. Podla toho co bedes asi najcastejsie fotit si vyber zrkadlovku. Ja by som na tvojom mieste bral 5D. Precitaj si starsie recenzie a nejake tie fora a spravis si lepsi obraz o danych eosoch.
Asi si uz viac-menej rozhodnuty, ak nie, tak velmi zjednodusene, ale myslim, ze vystizne:
40D je skor na reportaznu, akcnejsiu fotografiu, objektivy k nemu su lacnejsie, 5D je viac na atelierovu fotografiu, krajinky, za objektivy, ktore dokazu vyuzit jeho kvalitny vystup a hlavne plne pokrytie snimaca velkosti kinofilmoveho policka, si vsak musis priplatit...
50D by som na tvojom mieste nekupoval, za ten cenovy rozdiel to rozhodne nestoji, 15MP na APSC je podla mna prilis vela, 40D bude pre teba asi lepsia.
40D vs. 5D pre mna je najvacsi rozdiel v AF. Na 5D su vsetky body velmi blizko stredu a krizovy je len stredovy. S 50/1.4 alebo 85/1.8 na plnu dieru je to dost o drzku. Tym ta ale nechcem odhovarat od 5Dcky, vsetky vyssie spomenute vyhody platia ;) a ak ti nevadi ten AF, tak je to dobry stroj.
canon 40D vs 5D (nie mark II)
Na šport a reporáž 40D, na krajinky a portréty 5D.
asi si myslel túto tému :o)
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/vyber-fotoaparatu/ff_vs_crop/
No ale ak je tento prispevok pravdivy:
´
Karol Srnec | napísané: 15.02.2008 11:13
Snímače APS-C určite zostanú ešte dlho na trhu, aj keby sa cena zrkadlovky s FF
rovnala cene APS-C zrkadlovky. Väčší snímač je totiž náročnejší na kvalitu
použitých objektívov. Vyrobiť kvalitný širokouhlý alebo základný objektív je pre
FF náročnejšie a drahšie. Inak kvalitné objektívy z éry filmu sa na FF D-SLR
príliš neosvedčili a Canon aj Nikon museli objektívy prepracovať, alebo dokonca
navrhnúť nové. Preto pre náročnejšieho amatéra, ktorý má obmedzené finančné
prostriedky je lepšie ísť do APS-C D-SLR, kde dosiahne dobré výslkedky pri nižších
nákladoch. Tým nehovorím, že FF nie je lepší. Je. Viac detailov, menej šumu, iná
hĺbka ostrosti a iný ´pocit´ z fotografie - taký filmovejší.
´
tak ako zaciatocnik s obmedzenymi fin. moznostami spravim lepsie ked kupim 40D.
Sory za trochu zbytocnu temu
40D je skor na reportaznu, akcnejsiu fotografiu, objektivy k nemu su lacnejsie, 5D je viac na atelierovu fotografiu, krajinky, za objektivy, ktore dokazu vyuzit jeho kvalitny vystup a hlavne plne pokrytie snimaca velkosti kinofilmoveho policka, si vsak musis priplatit...
40D vs. 5D pre mna je najvacsi rozdiel v AF. Na 5D su vsetky body velmi blizko stredu a krizovy je len stredovy. S 50/1.4 alebo 85/1.8 na plnu dieru je to dost o drzku. Tym ta ale nechcem odhovarat od 5Dcky, vsetky vyssie spomenute vyhody platia ;) a ak ti nevadi ten AF, tak je to dobry stroj.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa