Pred casom som si uvedomil, ze display mojho notebooku na upravu fotiek uz nestaci. Chcem kupit nejake non-TN LCD (na Eizo zial nemam, paci sa mi napr. Dell 2209 alebo Dell U2410). Moj notebook ma ale iba S-video a DSUB vystupy (nema DVI ani HDMI). Niekde som cital, ze kvalita obrazu pri tomto pripojeni nestoji za vela (vraj iba 6bitove farby). Ma teda zmysel kupovat nove LCD alebo treba vymenit aj notebook ?
pri DSUB je signal prevadzany na analog a potom prechadza znova digitalizaciou v monitore. Vacsinou to si to odnesie strata kontrastu a ostrost. Kedze sa signal prenasa po kabli analogovo, ma vplyv na kvalitu obrazu aj kvalita VGA kabla. Ak to nakalibrujes, farby mozu byt ok a ak nepojde o velmi vysoke rozlisenia a pri dobrej grafickej karte moze byt aj ostrost dobra.
pri DSUB je signal prevadzany na analog a potom prechadza znova digitalizaciou v monitore. Vacsinou to si to odnesie strata kontrastu a ostrost. Kedze sa signal prenasa po kabli analogovo, ma vplyv na kvalitu obrazu aj kvalita VGA kabla. Ak to nakalibrujes, farby mozu byt ok a ak nepojde o velmi vysoke rozlisenia a pri dobrej grafickej karte moze byt aj ostrost dobra.
Dakujem za objasnenie. Nad kupou kalibracnej sondy som uz uvazoval, kvalitny VGA kabel by sa tiez dokupil. Horsie je to s grafickou kartou, ta je iba obycajna intelacka integrovana. Rozlisenie by som chcel idealne 1900x1200.
A co ten S-video vystup, ten je digitalny ? zatial som ho pouzil iba na prepojenie s telkou.
Ako pise duroslav. Digitalne vstupy: DVI, HDMI, Display Port. Vsetko ostatne je analog. Ak pripojis k notebooku monitor a nakalibrujes ho, tak v podstate zmenis nastavenia grafickej karty v notebooku (LUT tabulku). Naspat sa bude dat len prepisanim firmwaru grafickej karty. Akykolvek iny monitor bude zobrazovat farby inak.
Ako pise duroslav. Digitalne vstupy: DVI, HDMI, Display Port. Vsetko ostatne je analog. Ak pripojis k notebooku monitor a nakalibrujes ho, tak v podstate zmenis nastavenia grafickej karty v notebooku (LUT tabulku). Naspat sa bude dat len prepisanim firmwaru grafickej karty. Akykolvek iny monitor bude zobrazovat farby inak.
Aha, to s kalibrovanim som si vobec neuvedomil. Takze ak by som nakalibroval monitor, tak mi to ktovie ako rozhadzadze farby na vlastnom LCD notebooku. Vidim to asi najskor na novy notebook.
kvalita obrazu DSUB
Tých 6-bitov si asi pletieš s malou farebnou hĺbkou panelov na notebookoch.
A co ten S-video vystup, ten je digitalny ? zatial som ho pouzil iba na prepojenie s telkou.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa